14 / 05 / 2024

Surp Agop Kilisesi restorasyonu

Surp Agop Kilisesi restorasyonu

Ortadoğu'daki en büyük Ermeni kilisesi olarak tanımlanan Surp Gragos Ermeni Kilisesi, yeniden kurulan kulesine dün çan yerleştirilmesinin ardından Türkiye Ermenileri Patrikliği Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan'ın yönettiği ilk ayinle ibadete açıldı

Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek!

Sivas'ta 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırlarında bulunan Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek.

Şan City'nin durumu ne olacak?

İstanbul'un en değerli bölgelerinden Elmadağ'daki Surp Agop Hastanesi Vakfı'na ait arazi üzerinde bulunan inşaat hala beklemede.

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi arazisi ne olacak?

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi’ne ait olan mezarlık arazisi, Vakıflar Genel Meclisi (VGM) kararıyla hayrattan akara çevrildi.

Trabzon Mimarlar Odası, Ayasofya Kilisesi için dava açtı!

Trabzon’daki Ayasofya Kilisesi müzeyken camiye dönüştürüldü. 800 yıllık fresklerin üstü örtüldü, bir kısmı kırıldı. Mimarlar Odası Trabzon Şubesi, caminin rölöve projesinin iptali için Kültür Bakanlığı'na karşı dava açtı.

Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi ve hipodrom restore edilecek!

Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, sanayi sitesinin altındaki hipodromun ortaya çıkarılması ve 236 yıllık Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nin restore edilmesiyle çalışma yapılacağını açıkladı.

Paris Saint Trinite Kilisesi'nin üzerine altın kaplamalı kubbe yapıldı!

Eyfel Kulesi yakınlarında inşa edilen Saint Trinite Kilisesi'nin üzerine 8 ton ağırlığında altın kaplamalı kubbe yapılması tartışmalara neden oldu. Rusya'nın 170 milyon avro yatırım yaptığı kiliseye 4 kubbe daha yerleştirilecek.

Şirince St. John Kilisesi'ndeki restorasyonda sona gelindi!

Birçok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan ve ünü tüm dünyaya yayılmış Selçuk'a bağlı Şirince mahallesinde bulunan St. John Kilisesi restorasyon çalışmasında sona geliniyor.

Beyoğlu Halıcıoğlu Kilisesi semt konağına mı dönüştürüldü?

Beyoğlu Belediyesi, Halıcıoğlu Kilisesi’ni semt konağına çevirdi. Ha­lı­cı­oğ­lu Ma­hal­le­si Ta­kaç So­ka­k’­ta bu­lu­nan ta­ri­hi ki­li­se, Alev Of­lu­oğ­lu Çık­sa­lın Semt Ko­na­ğı­’na dö­nüş­tü­rül­dü. Semt ko­na­ğın­da eğ­len­ce or­ga­ni­zas­yon­la­r

Kayseri Meryem Ana Kilisesi restore ediliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi projeleri olan Kayseri Mahallesi, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ve 24 saat açık kütüphaneye dönüşecek olan Meryem Ana Kilisesi restorasyon çalışmalarında incelemeler yapıldı.

Filistin'deki Nativity Kilisesi restore ediliyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filistin’de bulunan Yeniden Doğuş Kilisesi’nin (Nativity) restorasyonu amacıyla kurulan fona katkı sağladı. Daha önce Osmanlı’nın restore ettiği kilise, yine Türkler tarafından yenileniyor.

Yalova Işık Kilisesi imar planlarına işlendi!

Yalova Belediye Meclisi Ocak ayı son birleşimi, Vefa Salman başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Yalova Belediye Meclisi’nde kentteki Işık Kilisesi’nin bulunduğu alan imar planlarına ibadethane olarak işlendi.

Erzurum Öşvank Kilisesi'nde restorasyon başlıyor!

Acil şekilde yapısal güçlendirmeyi içeren restorasyona ihtiyaç duyan tarihi Öşvank Kilisesi onarımına yönelik, Gürcistan ile Türkiye arasında protokol imzalandı ve sözlü mutabakata varıldı.

Surp Pırgiç arazisinin imar değişikliği davalık oldu!

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'na iade edilen, üzerinde Zeytinburnu Stadının da bulunduğu arazi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil alana çevrildi.

Surp Agop Kilisesi restorasyonu Haberi

Surp Agop Kilisesi restorasyonu


    Yurt içinden ve dışından çok sayıda kişinin katıldığı ayinde, tütsüler yakılarak ilahi ve dualar okundu, mum yakılarak dua edildi. Ayinde ayrıca İstanbul'dan gelen 40 kişilik Ermeni Kilisesi Korosu da ilahiler seslendirdi, İncil'den pasajlar okudu. 

     Ateşyan, yaptığı konuşmada, yaklaşık 100 yıl aradan sonra kiliselerinde çan sesi duymaktan mutlu olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. 

     Barış ve kardeşlik için dua eden Ateşyan, şunları söyledi: 

     ''Tanrının huzurunda bulunduğumuz bu anda tüm dün dünyada çatışmaların son bulması için dua ediyoruz. Yüreklerde barış ve sevgi tohumlarının yeşermesinin ve yeşeren güzelliklerin, dünyamızın şerri yenmesini diliyoruz. Özellikle ülkemizdeki tüm insanların bir an önce huzura kavuşmasını, her dine, dile, ırka inanca mensup insanların kardeşçe birlikte yaşamalarını diliyoruz. Ölüm oruçlarının bir an önce sona...