30 / 04 / 2024

suruç ovası sulama tüneli ne zaman açılacak

suruç ovası sulama tüneli ne zaman açılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mart Pazar günü Şanlıurfa'da Türkiye'nin en büyük sulama tüneli olan Suruç’u açacak. 17 kilometre 185 metre uzunluğu bulunan Suruç Tüneli, aynı zamanda dünyanın da sayılı projelerinden biri...

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL'lik ek bütçe ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımları için 4 milyar Türk lirası ödenek tahsis edildi...

Bga Altyapı Ve Sulama Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bga Altyapı Ve Sulama Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Alaş tarafından kuruldu.

Ziraat Bankası'ndan çiftçilere büyük destek! Modern basınçlı sulama sistemi için düşük faizli kredi imkanı! 

Ziraat Bankası, Modern Basınçlı Sulama Kredileri kapsamında çiftçilere büyük destek sağlıyor. Peki modern basınçlı sulama sistemleri neler?

Bireysel sulama sistemlerine 500 bin lira hibe desteği geliyor! Başvurular ne zaman?

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin desteklenmesi konusunda bir ilan duyurusu yaptı.

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.

Hatay Amik Ovası icradan satılığa çıkarıldı!

CHP’li vekil Mehmet Güzelmansur, Hatay'da tarım arazi olan Amik Ovası'nın icradan satılığa çıkarıldığını açıkladı. 

Yenişarbademli'deki sulama göleti inşaatıyla ilgili meclis araştırması önergesi verildi!

Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki sulama göleti inşaatının bitirilememesinin sebeplerinin araştırılarak suya erişim konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Çaldıran Ovası kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Van ili, Çandıra İlçesi sınırları içerisinde bulunan Çaldıran Ovası potansiyel doğal sit alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Adıyaman Gömükan Sulama inşaatı mecliste!

Adıyaman Gömükan Sulama inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Lalapaşa 1.Göleti sulama inşaatının akıbeti TBMM gündeminde!

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde bulunan Lalapaşa 1.Göleti sulama inşaatının akıbeti ve Lalapaşa 2.Göletinin tarla bağlantılarının yapılmaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Muş Ovası 1. Kısım projesi inşaatı ihalesi yarın!

Muş Ovası Sulaması 1 Merhale (1 Kısım) Projesi İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TEDAŞ'tan tarımsal sulama borçlarına yeniden yapılandırma!

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), tarımsal sulama borçlarının yeniden yapılandırılması dahilinde, 22 bin 15 abonesinin 493 milyon 316 bin 464 TL'lik borcunu yeniden yapılandırdı.

Konya Ovası Projesi ile ilgili 11 soru mecliste!

Konya Ovası Projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Yokuş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

suruç ovası sulama tüneli ne zaman açılacak Haberi

suruç ovası sulama tüneli ne zaman açılacak



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mart Pazar günü Şanlıurfa'da Türkiye'nin en büyük sulama tüneli olan Suruç’u açacak. 


HÜKÜMETİN "çılgın projeleri" birer birer hizmete giriyor. Marmaray'dan Haliç Metro Köprüsü'ne, Malazgirt 1071 Bulvarı'ndan Batıkent-Sincan Metro Hattı'na kadar dev projelerin ardından iki tarihi proje daha tamamlandı. 


Şanlıurfa'da pazar günü, dünyanın 5'inci, Türkiye'nin de en uzun su tüneli olan "Suruç" GAP'taki topraklara can verecek. Ankara'da ise pazartesi günü Kızılay-Çayyolu Metro Hattı'nın açılışı planlanıyor. Açılışları ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. 


DÜNYANIN 5. UZUN TÜNELİ 

Pazar günü Şanlıurfa'ya gidecek olan Erdoğan, Suruç Sulama Tüneli'nin de açılışını yapacak. 17 kilometre 185 metre uzunluğu bulunan ve debisinin birçok nehirden bile derin olduğu belirtilen Suruç Tüneli, aynı zamanda dünyanın da sayılı projelerinden biri. Türkiye'nin en uzun sulama tüneli olan Suruç, dünyanın...