06 / 05 / 2024

sürveyan ne demek

sürveyan ne demek

Sürveyanlar, şantiyelerde mühendis ve mimarların direktifleri doğrultusunda birtakım işler yaparlar. Peki sürveyan ne demektir, sürveyan ne iş yapar?

Sürveyan nedir?

Şantiyelerde görev yapan sürveyanın görevleri nelerdir, sürveyan nedir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Çekme kat ne demek?

Çekme kat bir yapıda önemli kısımlardan biridir.  Bu kısım yapının önemli bir unsurudur ve inşaat alanında kullanılan bir terimdir. Aynı zamanda tapuda da önemli bir yer teşkil eder. Peki çekme kat ne demek, çekme kat imar affına girer mi? İşte çekme kat hakkında kapsamlı bilgiler...

TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak?

TOKİ arsa satışına dair şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. Bu kapsamda TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Nüve inşaat ne demek?

TOKİ arsa başvurusu şartları arasında "Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2 yılda nüve kısmının tamamlanması" ifadesinin yer almasıyla nüve inşaat ne demek? sorusu da sıkça aratılır oldu. Peki Nüve inşaat ne demek?

Çiller Bonosu, Derviş Bonosu ve Süper Bono ne demek? Piyasalarda tansiyon yükseldi, bu sorun nasıl giderilecek?

Dolar son günlerde 16 lira seviyelerine kadar çıktı ve piyasalarda tansiyon yükseldi. Yakın bir zamanda piyasalardaki tansiyonun giderilememesine yönelik bir enflasyon endeksli tahvil çıkarılması planlanıyor. Peki bunun adı ne olacak? Çiller Bonosu, Derviş Bonosu ve Süper Bono ne demek?

Ada ve parsel ne demek? Ada ile parsel arasındaki fark nedir?

Ada ve parsel terimleri genellikle birlikte kullanılmakla birlikte, tapu işlemlerinde sıkça sözü geçen bu terimler sıklıkla birbiri ile karıştırılmaktadır. Oysa ada ile parsel arasında büyük bir fark vardır. Peki, Ada ve parsel ne demek? Ada ile parsel arasındaki fark nedir? İşte yanıtı…

Tahsis ne demek? Tahsis etmek ne anlama geliyor? İşte TDK anlamı

Tahsis kelimesi dilimize Arapçadan giren bir sözcüktür ve hem günlük hayatta hem de iş hayatında sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Peki, Tahsis ne demek? Tahsis etmek ne anlama geliyor? İşte TDK anlamı…

Sıfır oranlı emlak vergisi ne demek?

Emlak vergisi için ödenecek tutar belli oranlar ile hesaplanıyor. Bazı konut sahiplerine bu oran sıfır olarak uygulanıyor. Peki, sıfır oranlı emlak vergisi ne demek?

İmar planı askıya çıktı ne demek?

İmar planı askıya çıktı ne demek? İmar planı askıya çıkması ne demektir? İmar planı askı süresi nedir? İşte tüm merak edilenler...

İskan ne demek?

İskan özellikle yapılar için çok sık kullanılan kelimeler arasındadır. Türkçede yaygın şekilde kullanılsa dahi anlam açısından pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Peki, İskan ne demek? İskan nedir? İşte merak edilen soruların cevabı…

Akıllı şehir ne demek?

Gelişen teknoloji ile her şey akıllanmaya başladı. Ceplerimizdeki telefonlarımızdan başlayan bu süreç kentlere kadar uzandı. Peki, akıllı şehir ne demek ve bir kent nasıl akıllanabilir? 

İmar affının süresi ne kadar?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsayan imar affının süresi ne kadar? İmar affına ne zaman kadar başvurulabilir? İmar affında alınan belge ne zamana kadar geçerli olur?

Konut yatırımında geri dönüş süresi ne olmalı?

Area Danışmanlık Yöneticisi Murat Binici "Konut yatırımında geri dönüş süresi ne olmalı? Rezidans mı, daire mi?" başlıklı yazısını kaleme aldı..

3083 sayılı yasanın 13. maddesi gereğince kısıtlıdır ne demek?

Kimi arazi tapularının kayıtlarında vatandaşlar "3083 sayılı yasanın 13. maddesi gereğince kısıtlıdır" ibaresi ile karşılaşabiliyor. Peki, 3083 sayılı yasanın 13. maddesi gereğince kısıtlıdır ne demek?

sürveyan ne demek Haberi

sürveyan ne demek

Sürveyan ne demektir?

Şantiyelerde birtakım işler mühendis ve mimarların direktifleri doğrultusunda yapılıyor. Bu direktifler doğrultusunda yapılan işlerin fen adamları sürveyan ne demektir sorumuzun yanıtını ifade ediyor. Sürveyan, aldıkları eğitime göre teknik öğretmen, yüksek tekniker, tekniker, teknisyen gibi farklı ünvanlara sahip kimseler olabiliyor. 


Sürveyan nedir, kısaca; inşaat işlerinin fen, sanat ve sağlık kurallarına uygun olarak yapılmasından sorumlu olan fen adamlarıdır.


Peki sürveyan ne iş yapar?

Sürveyan ne demektir sorusunu yanıtladıktan sonra, sürvayanın görevleri nelerdir sorusunu yanıtlayalım.


Sürveyanın görevleri;

*Görevlendirildiği şantiyede sürekli olarak bulunup inşaat, tesisat, imalat, ameliyat ve her türlü ihzaratın kontrol mühendisinin tarif ve direktiflerine göre şartname, fen ve sanat kurallarına uygun olarak yapılmasını gözetleyerek sağlar. 


*Görevlendirildikleri şantiyede fiilen çalışan işçi taşıt araçları ve iş makinelerinin çeşit ve sayılarını saptayarak yaptıkları iş cinsine göre ayrı ayrı...