06 / 05 / 2024

sürveyan ne demektir

sürveyan ne demektir

Sürveyanlar, şantiyelerde mühendis ve mimarların direktifleri doğrultusunda birtakım işler yaparlar. Peki sürveyan ne demektir, sürveyan ne iş yapar?

Sürveyan nedir?

Şantiyelerde görev yapan sürveyanın görevleri nelerdir, sürveyan nedir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ayıplı mal nedir? Ayıplı mal ne demektir?

Ayıplı mal nedir, Ayıplı mal ne demektir? soruları sık sık sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Emlak sektöründe bilirkişi ne demektir?

Emlak sektöründe bilirkişilerden sıklıkla faydalanılmaktadır. Peki emlak sektöründe bilirkişi ne demektir?

Tapu maliki ne demektir?

Gayrimenkul hukukunda sıkça karşılaşılan malik nedir? Tapu maliki ne demektir? Medeni Kanun'a göre gayrimenkulde maliklik sıfatı hangi hallerde kazanılır? Tapu malikinin hak ve sorumlulukları nelerdir?

İmarda emsal ne demektir?

Kat Alanı Kat Sayısı (KAKS) olarak da bilinen emsal değerleri, yeni inşa edilecek bir yapının inşaat alanına ilişkin birtakım bilgiler veriyor. Peki imarda emsal ne demektir?

Ticari arsa ne demektir?

Ticari arsa ne demektir?: Ticari imarlı arsa; üzerine dükkan, mağaza ve ofis yapılabilen arsa olarak karşımıza çıkıyor. Yatırım açısından ticari arsanın nerede olduğu; konumu önem teşkil ediyor...

İmarsız arsa ne demektir?

İmarda arsa, üstüne bina yapılabilir, tarım yapılmayan, parsellenmiş, belediye sınırları içinde kalan toprak parçasına deniyor. Peki imarı olmayan arsa olur mu? İmarsız arsa ne demektir?

Mülga ne demektir?

Mülga, hukuk terimleri arasında yer alıyor. Kanun, yasa, yönetmelik ve tebliğlerde sık sık karşımıza çıkan mülga ne demektir? Mülga kanun ne demektir? Mülga madde ne demektir?

Emlak vergisi değeri ne demektir?

Emlak vergisi değeri ne demektir? Söz konusu değer emlak vergisinde kaç yılda bir açıklanan arsa emlak değeri üzerinden hesaplanıyor? İşte emlak vergisi kanunu esasları bu haberde...

Yeşil ve sürveyan defterleri nedir?

Şükrü Kızılot anlattı: 'Yeşil ve sürveyan defterleri ne demek?' 4 - Yeşil Defter Müteahhitlerin yaptığı işlerin değerini hesaplamak için yapılan işlerin ölçülme ve hesaplarının yazılması amacıyla kullanılır.

Sömel ne demektir?

Temel duvarları yada kolonlar altına, yükü daha geniş bir alana yaymak için konulan malzeme olan sömel ne demektir? Sömel nedir? Sömel çeşitleri nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı...

Kaçak yapı ne demektir?

Kaçak yapı ne demektir?: İmar Kanunu yönetmeliklerine ve bir kısım kanunlarca belirlenmiş hükümlere uygun olmadan yapılan yapılardır diyebiliriz. Kaçak inşaat cezası ise genellikle, para cezaları ve yıkım cezaları olarak uygulanıyor...

Kapora ne demektir?

Kapora ne demektir? Emlak alım satım işlemlerinde emlakçıların emlak alıcısından emlak alımından cayması halinde güvence bedeli olarak aldığı ücret olarak karşımıza çıkıyor. Kapora hakkında detaylı bilgiler haberimizde..

Merkezi ısıtma ne demektir?

Binalarda merkezi ısıtma ne demektir? Merkezi ısıtma sistemi ne işe yarar? Merkezi ısıtma sisteminin tarihi nerye dayanıyor? Merkezi ısıtma sistemi hakkında merak ettiklerinizi haberimizin devamında bulabilirsiniz..

sürveyan ne demektir Haberi

sürveyan ne demektir

Sürveyan ne demektir?

Şantiyelerde birtakım işler mühendis ve mimarların direktifleri doğrultusunda yapılıyor. Bu direktifler doğrultusunda yapılan işlerin fen adamları sürveyan ne demektir sorumuzun yanıtını ifade ediyor. Sürveyan, aldıkları eğitime göre teknik öğretmen, yüksek tekniker, tekniker, teknisyen gibi farklı ünvanlara sahip kimseler olabiliyor. 


Sürveyan nedir, kısaca; inşaat işlerinin fen, sanat ve sağlık kurallarına uygun olarak yapılmasından sorumlu olan fen adamlarıdır.


Peki sürveyan ne iş yapar?

Sürveyan ne demektir sorusunu yanıtladıktan sonra, sürvayanın görevleri nelerdir sorusunu yanıtlayalım.


Sürveyanın görevleri;

*Görevlendirildiği şantiyede sürekli olarak bulunup inşaat, tesisat, imalat, ameliyat ve her türlü ihzaratın kontrol mühendisinin tarif ve direktiflerine göre şartname, fen ve sanat kurallarına uygun olarak yapılmasını gözetleyerek sağlar. 


*Görevlendirildikleri şantiyede fiilen çalışan işçi taşıt araçları ve iş makinelerinin çeşit ve sayılarını saptayarak yaptıkları iş cinsine göre ayrı ayrı...