04 / 05 / 2024

sütunlu konak

sütunlu konak

Antalya'da Roma dönemine ait sütunlar Şirinyalı Mahallesi'ndeki "Sütunlü Konak" adı verilen binanın önüne koyuldu. Antalyalı emekli sanat tarihi öğretmeni Ertekin Kaya, duruma tepki gösterdi.

Meslek Odalarından 'Zorlu Konak'ın ruhsatı iptal edilsin' çağrısı!

İzmir Zorlu Konak Projesi'nde sular durulmuyor. TMMOB İzmir İKK Dönem Sözcüsü Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Aykut Akdemir ve Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman' da Zorlu Konak tartışmalarına dahil oldu.

Abdül Batur'dan Konak kentsel dönüşüm açıklaması!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 2022 senesinin ilk meclis toplantısında Konak'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirtti.

Konak'ta kentsel dönüşümde sürdürülebilir enerji ve çevre ön planda!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dünyanın en büyük çevreci girişimlerinden olan “Başkanlar Sözleşmesi”ni imzaladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümde sürdürülebilir çözümlere öncelik verdiklerine de vurgu yaptı.

İzmir Konak'ta ruhsat süreci hızlandı!

İzmir'in Konak Belediyesi, hem Kovid-19 sebebiyle geçilen dönüşümlü mesai sistemine hem de İzmir depremi sonrasında başlayan zorunlu taşınma sürecine rağmen daha hızlı ruhsat vermeye başladı.

Abdül Batur'dan İzmir Konak için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Konak Belediye Meclisi, 2020 yılının son toplantısını Kültürpark Fuar Evlendirme Dairesi Salonunda gerçekleştirdi. Gültepe planlarına gelen itirazların gündeme getirildiği toplantıda, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kararlılık vurgusu yaptı. 

Konak Belediyesinde boşaltılacak hizmet binası sayısı 3'e çıktı!

İzmir'deki depremden sonra yapılan teknik inceleme sonucu boşaltılmasına karar verilen Konak Belediyesine ait hizmet binası sayısı 3'e yükseldi.

Volkan Konak Kıbrıs'tan rezidans daire aldı!

Kıbrıs’ta yapımı süren bir rezidanstan daire satın alan Volkan Konak, önceki gün inşaatı incelemeye gitti.

Volkan Konak Kıbrıs'tan daire aldı!

Şarkıcı Volkan Konak Kıbrıs'ta yapımı devam eden bir rezidanstan daire satın aldı. 

Volkan Konak: Kıbrıs’taki evimin inşaatı bitmedi!

Usta sanatçı Volkan Konak, Kıbrıs Malpas Hotel'de sevenleri ile buluştu. Kıbras'tan ev aldığını söyleyen Konak, ''İnşaatı henüz bitmediği için Kıbrıs’a geldiğimde çok uzun kalamıyorum ama bittiğinde uzun uzun kalacağım'' dedi.

Konak Tramvayı'nda test sürüşleri başladı!

Hat imalatları tamamlanan Konak tramvayında test sürüşleri başladı. Halkapınar-Üçkuyular arasındaki ilk seferin yolcuları ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmirli gazeteciler oldu.

Konak Tramvayı'nın test sürüşü yapıldı!

Konak Tramvayı, minimum hızda gerçekleştirdiği ilk gabari test sürüşünü İzmirlilerin alkışları arasında başarıyla tamamlayarak sosyal medyada gündem oldu.

Konak Tramvayı'nda test sürüşleri başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına devam ettiği Konak Tramvayı'nda sıra hattaki katener tellerine enerji verilmesine geldi.

Halk GYO Konak binasının kira sözleşmesini yeniledi!

Halk GYO İzmir Konak 2 binasında kiracı konumunda bulunan T. Halk Bankası A.Ş. ve Halk Hayat Emeklilik A.Ş.'nin kira sözleşmelerini yenilendi.

sütunlu konak Haberi

sütunlu konak

Antalya'da Roma dönemine ait 2 bin yıllık mermer sütunlar  1996 yılında Mustafa Aydemir tarafından tarihi Kaleiçi bölgesinden alınarak Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi'ndeki "Sütunlü Konak" adı verilen binanın önüne koyuldu.


Antalyalı emekli sanat tarihi öğretmeni Ertekin Kaya, konağın önüne koyulmasına tepki gösterdi. Kaya, "Roma Dönemi Sütun/M.S. 2. Y.Y., Korunması gerekli kültür ve tabiat varlığı iade belgesi 2863 sayılı yasanın 25. maddesi gereği 'Mustafa Aydemir' adına kaydının izin belge ve no'su ve tarihi; Sütun: 94-1/11.4.1994, Sütun başı: 94-2/11.4.1994, Antalya Müzesi Müdürlüğü. Tarihi eserler tüm insanlığın ortak kültürel mirasıdır. Sütun bu anlayışla herkesin görsel temaşası adına müzenin izniyle 1994 yılında 'Mustafa Aydemir tarafından 'Sütunlu konağın" önündeki kamuya terk edilmiş sokak kaldırımına dikilmiştir. Bu eserler bazen yerinde kalıyor bazen de taşıma yapılıyor. 1994 yılında...