04 / 05 / 2024

Suudi Arabistanda son durum

Suudi Arabistanda son durum

Suudi Arabistan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde konsolosluk binası açacak. Suudi Arabistan Bağdat Büyükelçisi Semir Sebhan durumu takip etmek için Erbil'e geldiğini belirtti.

İnşaatçıların Suudi Arabistan'da sözleşme hedefi 10 milyar dolar olacak

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, geçen senenin son çeyreğinde Türk inşaat sektörünün Suudi Arabistan'la 2,7 milyar dolarlık anlaşma sağladığını, bunun 10 milyar dolara çıkarılmasının amaçlandığını belirtti.

SON DAKİKA… Türkiye için devreye girdiler! Tam 15 milyar dolar geliyor…

Türkiye’ye 15 milyar dolar geliyor. Katar'ın Türkiye'ye 10 milyar dolara yakın yeni kaynak sağlaması için görüşmelerde son aşamaya gelindi. Kaynağın 2-3 milyar dolarlık bölümü yıl sonuna kadar gelecek. Bu hafta Suudi Arabistan da Türkiye'ye 5 milyar dolar mevduat yapılması için müzakerelerde nihai a

Katar'dan Türkiye'ye 10 milyar dolarlık kaynak! Görüşmeler son aşamada!

Suudi Arabistan'dan sonra Katar ile de görüşmelerde son aşamaya gelindi. Katar'dan Türkiye'ye 10 milyar dolara ulaşabilecek yeni kaynak girişi için görüşmeler sürüyor. Kanyağın 3 milyar dolarlık bölümünün ise sene sonuna kadar gelmesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Suudi Arabistan kritik hamle! TCMB'ye 5 milyar dolar yatıracak!

Suudi Arabistan'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) 5 milyar dolarlık mevduat hesabı açmak için müzakerelerde son aşamaya gelindiği belirtildi.

Altın ve dolar fiyatlarında gözler Prens Selman'a çevrildi! İşte 22 Haziran 2022 dolar ve altın piyasasında son durum

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın Türkiye'ye yapacağı ziyaret sonrası piyasaların durumun ne olacağı merak konusu oldu. Peki güncel piyasalarda hareketlilik be durumda? İşte Dolar, Sterlin, Euro, altın, gümüş ve kripto para piyasalarında son dakika gelişmeler...

Turizme sektöründe Suudi Arabistan şoku

Turizm sektörü son yıllarda Kovid-19'un açtığı yaraları sarmak için tatil sezonunu beklerken korkutan haber Suudi Arabistan'dan geldi.

Suudi Arabistan'ın ambargosu emlak satışlarını vurdu!

Suudi Arabistan yönetiminin Türkiye'deki vatandaşlara ev almamaları yönündeki baskı ülkedeki emlak piyasasını olumsuz etkiledi. İddialara göre Araplar Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarına son verdi.

Türkiye'den ev almak isteyen Suudi Arabistan vatandaşlarına engel!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, Suudi Arabistan konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbal, ''Son yıllarda Türkiye'den gayrimenkul alımında hep ilk 3 arasında yer alarak Suudi kardeşlerimiz ülkemizi kendi evi gibi görmektedirler'' diye konuştu.

Mısır'ın 2 adası Suudi Arabistan'ın oldu!

Mısır ve Suudi Arabistan arasında yeniden belirlenen Kızıldeniz sınırı ile ilgili anlaşmanın ardından Suudi Arabistan iki ada kazandı. Adalar meselesinin son 6 yıldır görüşüldüğü ve iki ülke heyetlerinin konu ile ilgili 11 görüşme yaptığı belirtildi.

Kabe'de geçici tavaf alanının son kısmı hizmete açıldı!

Suudi Arabistan hükümetinin Kâbe' de ki tavaf alanını genişletme çalışmaları kapsamında yapımına başladığı çelik konstrüksiyondan inşa edilen geçici tavaf alanının son kısmı da hizmete açıldı.

Mimar Günay-Sunay Erdem kardeşler Suudi Arabistan'da ödül aldı!

Son yıllarda ABD'de aldıkları ödüllerle sıkça adından söz ettiren Günay Erdem ve Sunay Erdem kardeşler, bu sefer Suudi Arabistan'ın sanayi şehri Jubail'den üçüncülük ödülü ile döndüler...

Aspen Yapı Suudi Arabistan Medine Havalimanı projesine imza atıyor!

Aspen Yapı ve Zemin, son dönemde ses getiren Bodrum Milas ve Rusya’nın Pulkovo Havalimanı projelerinin ardından şimdi de Suudi Arabistan Medine Havalimanı projesine imza atıyor…

Ağaoğlu Maslak 1453'te 469 daireyi Suudi işadamına sattı!

Ağaoğlu, son aylarda çok tartışma konusu olan Maslak 1453’te rekor bir satışa imza attı. Toplam 469 daire için el sıkışan Suudi Arabistanlı işadamı, satış için 190.7 milyon dolar ödeme yapacak.

Suudi Arabistanda son durum Haberi

Suudi Arabistanda son durum

Suudi Arabistan Bağdat Büyükelçisi Semir Sebhan, IKBY'nin Başbakanlık sitesine yaptığı açıklamada, "Kısa bir süre içerisinde resmi olarak Bağdat'ta büyükelçiliğimizi ve hemen ardından da Erbil'de konsolosluk binamızı açacağız" ifadelerini kullandı. 


IKBY'deki durumu yakından takip etmek için Erbil'e geldiğini belirten Sebhan, "Kürdistan hükümetinin birçok üst düzey yetkilisi ile bir araya geldik. Bölgedeki tüm etnik ve dini azınlık temsilcileriyle görüştük. Yaptığımız görüşmelerde Kral Selman bin Abdülaziz Al-Suud'un barış ve istikrar mesajını ilettik" dedi. 


IKBY'nin Suudi Arabistan için önemli olduğuna değinen Sebhan, "Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Kürdistan Başkanı Mesut Barzani ve diğer yetkilileri çok sıcak bir şekilde karşılamıştı. Bu karşılama, bölgeye ne kadar önem verildiğinin nişanesidir" şeklinde konuştu.


Suudi Arabistan aradan geçen 25 yıldan sonra Bağdat'ta Büyükelçilik açmak için Ocak ayında hazırlıklara başladı ancak...