05 / 05 / 2024

suudi arabistanlılar ordu daire satışları

suudi arabistanlılar ordu daire satışları

Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürü HASAN BALABAN, 2015 yılında Ordu İl ve İlçelerinde toplam 44 yabancı uyruklu kişinin toplam 5 Bin metrekarelik gayrimenkul ve arsa alımı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Mobilyacılar Avrupa’nın açığını Suudi Arabistan'la kapatacak!

Türk mobilya sektörü, AB pazarında yaşadığı açığı Suudi Arabistan’la kapatmak istiyor. 2023’ün ilk 5 ayında Suudi Arabistan’a 52 milyon dolarlık ihracat yapan mobilyacıların yıl sonu hedefi ise 200 milyon dolar.

İbrahim Bin Ladin'in Kaliforniya'daki evi aylardır alıcı bulamadı!

Suudi Arabistanlı El Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin Ladin'in kardeşi olan İbrahim Bin Ladin'in Kalifornya'dan 1 milyon 653 bin dolara satın aldığı lüks malikane 28 milyon dolara satışa çıkarılmıştı. Lüks malikane aylardır alıcı bulamadı.

Ordu'da arsa satışları hareketlendi!

Konut satışlarının son günlerde düşüşe geçtiği Ordu'da arsa satışları artışa geçti. 

Ordu Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Ordu Aybastı ilçesinde yer alan Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı...

Ordu Altınordu kıyılarındaki gökdelenler yıkıldı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 2018'de Altınordu kıyılarında inşa edilen gökdelenlerin yıkıldığını açıkladı. 

Suudi boykotu konut satışlarını da etkiledi!

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında Cemal Kaşıkcı cinayeti ile başlayan ve ekim ayından bugüne Türk mallarına uygulanan boykot ile zirveye çıkan gerilim, konut satışlarını da etkiledi. Boykotun başladığı Ekim'den Aralık sonuna kadar Suudilere yapılan konut satışı, geçen yıla göre yüzde 64 azaldı.

Ordu'da riskli yapılar 3 ay içerisinde yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu genelinde bulunan riski yapıların yıkımlarının 3 ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Ordu kıyılarındaki yüksek katlı bina inşalarına son!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Belde Evler örneğinde olduğu gibi kıyılar yargı kararıyla koruma altına alındı. Buna göre kıyılarda yüksek ölçekli bina inşasının önüne geçildi. 

Ordu'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kaçak yapıların yıkımı hızla devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklamalarda bulundu.

Ordu kıyılarındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi; kıyılarda bulunan, imara aykırı yapıların yıkımına devam ediyor. 

Suudi Arabistanlı vatandaşlara Türkiye'deki evlerini satın uyarısı!

Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Türkiye’den ev alan Suudi vatandaşlarını engellemek için çalışıyor. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Türkiye'den ev alan Suudi vatandaşlarının evlerini satmalarını talep etti.  

suudi arabistanlılar ordu daire satışları Haberi

suudi arabistanlılar ordu daire satışları

Ordu’da son iki yıldır yaşanan turizm hareketliliği yabancı uyruklu kişilerin gayrimenkul satışlarına da yansıdı.


Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürü HASAN BALABAN, 2015 yılında Ordu İl ve İlçelerinde toplam 44 yabancı uyruklu kişinin toplam 5 Bin metrekarelik gayrimenkul ve arsa alımı gerçekleştirdiğini açıkladı.


En fazla Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde 36 Suudi arabistan uyruklu kişiye gayrimenkul satışı yapıldığını belirten Hasan Balaban, “Suudi Arabistan uyruklu 36 kişi Fatsa ilçesinde toplam 2 bin 366 metrekare, Ünye’de 1 kişi 21 metrekare ve Altınordu ilçesinde 71 metrekare olmak üzere toplam 2 bin 458 metrekare gayrimenkul alımı yapmışlardı. Yine Gürcistan vatandaşı olan 1 kişi Altınordu ilçesinde 102 metrekare, Kumru’da ise bin 639 metrekare, Irak vatandaşı 1 kişi Altınordu ilçesinde 61 metrekare, Özbekistan vatandaşı olan 1 kişi...