06 / 05 / 2024

Suudi Veliaht Prensi karbon şehir

Suudi Veliaht Prensi karbon şehir

NEOM içindeki The Line projesini açıklayan Suudi Veliaht Prensi, "Çizgi çekmenin zamanı geldi" diye konuştu.

Altın ve dolar fiyatlarında gözler Prens Selman'a çevrildi! İşte 22 Haziran 2022 dolar ve altın piyasasında son durum

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın Türkiye'ye yapacağı ziyaret sonrası piyasaların durumun ne olacağı merak konusu oldu. Peki güncel piyasalarda hareketlilik be durumda? İşte Dolar, Sterlin, Euro, altın, gümüş ve kripto para piyasalarında son dakika gelişmeler...

Turizmde Suudi patlaması kapıda!

Suudi Arabistan, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın ziyareti öncesinde Türkiye’ye uygulanan yapılan pandemi kaynaklı seyahat yasağını kaldırdığını duyurdu.

Bill Gates, Four Seasons otellerinin yarısını satın aldı!

Bill Gates’in sahibi olduğu yatırım şirketi Cascade Investment, Suudi Arabistan Prensi Talal’ın Four Seasons otellerindeki hisselerinin yarısını satın almaya karar verdi. 

Suudi Veliaht Prensi, geleceğin doğayla uyumlu sıfır karbon şehrini duyurdu!

NEOM içindeki The Line projesini açıklayan Suudi Veliaht Prensi, "Çizgi çekmenin zamanı geldi" diye konuştu.

Suudi Arabistanlı vatandaşlara Türkiye'deki evlerini satın uyarısı!

Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Türkiye’den ev alan Suudi vatandaşlarını engellemek için çalışıyor. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Türkiye'den ev alan Suudi vatandaşlarının evlerini satmalarını talep etti.  

Suudi Veliaht Prensi: İran ile savaş küresel ekonomiyi çökertir!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ve İran ile yaşanan gerilime ilişkin açıklamalar yaptı. Bin Selman, İran ile askeri değil, siyasi bir çözümü tercih edeceğini belirtti.

Dünyanın en pahalı evini Prens Muhammed bin Selman almış!

Fransa'nın Paris şehrinde yer alan The Chateau Louis XIV isimli şatosunu  Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman satın almış. Prens Selman dünyanın en pahalı evi için 301 milyon dolar ödemiş. 

Arabistan, Kızıldeniz'in kıyısında 'Neom' yaşam bölgesi inşa edecek!

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman, Kızıldeniz kıyısında bir mega kent inşa edeceklerinin müjdesini verdi. Neom ismi verilen yeni kent 2025 yılında tamamlanacak.

Suudi Arabistan'da gayrimenkulü olan Katarlılara ambargo!

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın, istisnasız tüm hacıların güvenliğinin sağlanması konusunda Hac ve Umre Bakanlığına talimat verdiği bildirildi.

Sinpaş GYO Suudi Arabistan'da şirket kuruyor!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yetkilileri, Suudi Arabistan'da gayrimenkul geliştiren çeşitli firmalardan teklif gelmesi üzerine Riyad'da bir şirket kurmaya karar verdi.

Suudi acente temsilcileri Dikmen'de dönüşümü inceledi!

Tanıtım gezisi organizasyonu kapsamında 14 Suudi Arabistanlı seyahat acentesi temsilcisi Başkent’i gezdi. 14 Suudi Arabistanlı seyahat acentesi temsilcisi Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Alanı’nı gezdi.

Ramazan Kadirov, Suudi Arabistan Çeçenistan'a yatırıma hazırlanıyor!

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, Suudi yetkilileriyle görüşten sonra Suudi Arabistan'ın Çeçenistan'a yatırım yapmaya hazırlandığını açıkladı. Kadirov, görüşmelerde "çeşitli yatırım projelerinin" kararlaştırıldığını belirtti.

Suudi yatırımcıların Samsun'a ilgisi büyük!

istanbul 10.yıl Gayrimenkul Fuarı ve Arap- Türk Zirvesine Samsun'dan katılan Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek "Suudi yatırımcıların Samsun'a ilgisi büyük. Kente 2 milyar dolarlık yatırım hayal değil"dedi

Suudi Veliaht Prensi karbon şehir Haberi

Suudi Veliaht Prensi karbon şehir

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (MbS), ekonomiyi petrole bağımlılıktan çıkarma çabası çerçevesinde planladığı 'NEOM' projesiyle ilgili flaş bir açıklama yaptı.

Sputniknews'te yer alan habere göre, Suudi Arabistan'ın fiili kralı gözüyle bakılan MbS, Ekim 2017 yılın tanıttığı 500 milyar dolarlık NEOM iş bölgesi projesi içinde 'The Line' adında şehir kurma projesini açıkladı.

Televizyona nadir çıkışlarından birini yapan Veliaht Prens, kuzeybatıdaki Kızıldeniz kıyısı boyunca 460 km uzanıp Mısır ve Ürdün sınırlarına dek 26.500 kilometrekareye yayılacak NEOM içindeki The Line'ı 'sıfır karbon şehri' olarak açıkladı.

'Çizgi' anlamına gelen The Line ismini "Çizgi çekmenin zamanı geldi" diye duyuran MbS, Çizgi'nin 170 kilometre uzunluğu, bir milyon sakiniyle kurulacağı topraklardaki doğanın yüzde 95'in koruyacağını ve sıfır...