07 / 05 / 2024

tabiat parkları ne zaman açılacak

tabiat parkları ne zaman açılacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs salgını nedeniyle ziyarete kapatılan 44 milli park ve 249 tabiat parkının, 1 Haziran'da yeniden açılacağını açıkladı.

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Sit alanları ve milli parklar imara açılıyor mu?

Milletvekilleri tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan yasa teklifine göre milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal SİT ve sulak alanlarda, Turizm Bakanlığı’nın onayı ile 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri de dahil turistik tesisler yapılabilecek.

Kırşehir'deki Aşıkpaşa Tabiat Parkı Belediyeye devredilecek mi?

31 Mart yerel seçimlerinden önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 10 Milyon TL'den fazla harcama yapılan ve belediyeye devredileceği açıklanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı, seçimleri CHP kazanınca Kırşehir Belediyesi'ne devredilmedi. 10 milyonluk park ortada kaldı...

Gölcük Tabiat Parkı’nda terk edilen 25 bungalov ev ne olacak?

Gölcük Tabiat Parkı’nda 2018'de 7 milyon TL harcanarak yapılan fakat daha sonra mahkemenin yürütmeyi durdurma ve yıkılma kararı alması üzerine atıl durumda kalan 25 adet bungalov ev çürüyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, projeye en başından itibaren karşı çıktıklarını belirtti.

Tabiat parkı ve milli parklar artık 20 yıllığına kiralanabilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, tabiat parkı ve milli parklarda 29 yıl süreyle yatırımcılara kiraya verilen alanların kira süreleri 20 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

Elmasburnu Tabiat Parkı kiraya verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar I. Bölge Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğü’ne bağlı Elmasburnu Tabiat Parkı işletmeciliği kiraya verilecek.

Veysel Eroğlu'ndan Gölcük Tabiat Parkı ihalesi açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Gölcük Tabiat Parkı ihalesinin iptali ile ilgili açıklama yaptı. Eroğlu, "Planı onaylandı, nerede ne yapılacağı belli ancak rekabet şartları sağlanmadığı için belediye iptal etti" dedi. 

Çamburnu Tabiat Parkı turizme kazandırılıyor!

Trabzon'un Sürmene ilçesindeki Çamburnu Tabiat Parkı'nın korunması ve turizme daha fazla katkı sağlaması amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü denetiminde "Peyzaj ve Mimari Uygulama Projesi Vaziyet Planı" uygulanıyor.

Edirne'deki parklar yenileniyor!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yıldırım Hacısarraf ve Yeniimaret Mahalleleri’ne yapımı devam eden yeni çocuk parklarında incelemelerde bulundu.

Düzce Kurugöl'de fizibilite çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi tarafından Düzce’nin tabiat parklarından Samandere’nin turizme kazandırılmasının ardından atıl ve harabe durumda bulunan Kurugöl’ün de doğal ve kaynak değerleri için de çalışmalar başlatıldı. Kurugöl’ün ekoturizm ve rekreasyonel görünümü için fizibilite çalışmaları yapılıyor.

Burdur Gölcük Tabiat Parkı'na 13 milyon TL'lik yatırım!

Burdur Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, 13 milyon TL'ye mal olacak Gölcük Tabiat Parkı Projesi'nin Isparta ve Burdur'un kültürel ve doğa turizmini harmanlayan örnek bir kazanım olacağını söyledi.

Terme Amazon Tabiat Parkı gün yüzüne çıkarılıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Terme Amazon Tabiat Parkı'ndaki eşsiz güzellik Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalarla gün yüzüne çıkarılıyor.

tabiat parkları ne zaman açılacak Haberi

tabiat parkları ne zaman açılacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, COVID-19 tedbirleri kapsamında ziyarete kapatılan 44 milli park ve 249 tabiat parkının, 1 Haziran tarihinden bu yana yeniden hizmet vereceğini duyurdu. 

Takvim'de yer alan habere göre; Bakan Pakdemirli'nın yaptığı yazılı açıklamaında, koronavirüsle mücadelede ziyarete kapatılan alanların yeniden hizmete açılmasıyla beraber Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce gerekli önlemlerin alındığının altını çizdi. 

Koronavirüs salgının sebebiyle uzun zamandır dışarıya çıkamayan ve evlerinde kalan vatandaşların, 1 Haziran itibarıyla milli parkları ve tabiat parklarını ziyaret edebileceğinden bahseden Bakan Pakdemirli, "Koruma altındaki bu alanlarımız özellikle büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlarımız için cazibe merkezi konumundadır. Bu alanlar havası, suyu, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra eğlenme, dinlenme ve boş zamanların değerlendirilmesine de imkan sağlayacak. Bu kapsamda, 44 adet milli park ve 249 adet tabiat...