23 / 12 / 2024

Tabiat varlıkları çalışmaları

Tabiat varlıkları çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’de 2 bin 134 adet doğal sit alanı ve 16 adet özel çevre koruma bölgesinin bulunduğunu açıkladı.Tabiat varlıklarına yönelik çalışmalarında hız kesilmiyor.

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

AB kara para ve kripto varlıklar konusunda yeni önlemler alıyor

AB kara paranın ile mücadele ve kripto varlıkların alım satımıyla ilgili yeni yasal düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor. Nakit ödemelere sınırlama getirilirken kripto varlık alım satımında ise kimliklerin daha şeffaf olması hedefleniyor.

Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlıkları yönetmeliğinde değişiklik!

Korunması Gerekli Taşınır Kültür ve Tabiat Varlıklarının Yurt Dışına Çıkarılması ve Yurda Sokulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sivas'ta imar sorunları için çalışmalar sürüyor!

Sivas İl Özel İdaresi, kültürel varlıkların aslına uygun onarılması ve turizm merkezlerindeki imar sorunlarının çözümü için çalışmalar devam ediyor. 

Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürü oldu!

Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü görevine atandı. Atama kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Çanakkale 1915 Köprüsü'nde son çalışmalar tamamlandı!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te açılması planlanan, "dünyanın en uzun aralıklı köprüsü" için tören alanındaki son hazırlıklar kontrol edildi.Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temelinin atılacağı 18 Mart için tören alanında son çalışmalar tamamlandı.

Silivri Yemeniciler Sokak'ta düzenleme çalışmaları başlıyor!

Yemeniciler Sokak esnafıyla bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bölgede yapılacak düzenleme çalışmaları ile ilgili esnafla görüş alışverişinde bulundu.

Manisa'daki altyapı çalışmaları masaya yatırıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanı Ersoy Arslan, Salihli’de altyapı çalışmaları devam eden mahalleleri ziyaret etti.

Manisa imar planı çalışmaları bu yıl tamamlanacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'daki imar planı çalışmalarını değerlendirdi. Manisa'nın imar planı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını söyleyen Ergün, 2017 yılı sonuna kadar imar planlarını hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Mersin'de imar ve kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, plan altlıkları ve ürettiği imar haritaları ile kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi.

Düzce Kurugöl'de fizibilite çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi tarafından Düzce’nin tabiat parklarından Samandere’nin turizme kazandırılmasının ardından atıl ve harabe durumda bulunan Kurugöl’ün de doğal ve kaynak değerleri için de çalışmalar başlatıldı. Kurugöl’ün ekoturizm ve rekreasyonel görünümü için fizibilite çalışmaları yapılıyor.

Konyaaltı Kongre ve Fuar Merkezi'nin inşaat çalışmaları başladı!

Konyaaltı Belediyesi Kongre ve Fuar Merkezi'nin ihale süreci tamamlandı. Belediye Başkanı Böcek, Pınarbaşı Mahallesi'ne inşa edecekleri Kongre ve Fuar Merkezi'nin inşaat çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Varlıklarını Türkiye'ye getirenlerden hiçbir vergi alınmayacak!

Maliye Bakanı Ağbal "Varlık Barışı, büyük bir tarihi fırsattır. Vatandaşlarımıza sesleniyorum, şirketlerimize sesleniyorum, yurt dışında bu şekilde olan varlıklarını Türkiye'ye getirenlerden hiçbir şekilde, hiçbir vergi almayacağız." dedi.

Tabiat varlıkları çalışmaları Haberi

Tabiat varlıkları çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’de 2 bin 134 adet doğal sit alanı ve 16 adet özel çevre koruma bölgesinin bulunduğunu açıkladı.


Bakan Güllüce, özel çevre koruma bölgeleri, tabiat varlıkları ve doğal sit alanları gibi korunan alanların tespit, tescil, değerlendirme ve uygulamalarınınÇevre ve Şehircilik Bakanlığının görev alanı olduğunu kaydetti.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından doğal sit alanlarına ilişkin sayısal verilerin dijital ortama aktarıldığını belirten Bakan Güllüce, “Vatandaşlarımızın internet üzerinden bu bilgilere ulaşabilmesi amacıyla web tabanlı olarak çalışan ‘Sit Alanları Yönetim Sistemi Projesi’ uygulamaya konulmuştur” dedi.


Bakan İdris Güllüce, proje ile ülkenin tamamında özel çevre koruma bölgeleri, doğal sit alanları ve tabiat varlıklarıenvanterinin sayısal ortama aktarıldığını ifade etti.


Korunan alanlarda, belediyelere yatırım ve proje destekleri sağlandığını vurgulayan Bakan Güllüce, ayrıcanesli tehdit ve tehlike...