19 / 05 / 2024

Tadao Ando eserleri

Tadao Ando eserleri

Mimar Tadao Ando, herhangi bir mimarlık eğitimi görmemiş bir mimardır. Tadao Ando, Koşino Evi, Kidasoki Evi, Rokko Yamaç Evleri ve Rokko Şapeli eserleriyle ünlüdür. Peki Tadao Ando kimdir? İşte biyografisi...

Ando Lıvıng Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Pazarlama Ve Turizm Limited Şirketi Kuruldu!

Ando Lıvıng Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Pazarlama Ve Turizm Limited Şirketi Beyoğlu’nda Invest Ok Yatırım Gayrimenkul Geliştirme Limited Ş tarafından kuruldu.

Ando İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ando İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Doğukan Vural ve Anar Karahalil ortaklığında kuruldu.

İşyurtları Kurumu mimari eserleri ihya edecek! 

Pek çok iş kolunda faaliyet gösteren Adalet Bakanlığı Cezaevleri İşyurtları Kurumu, mimari eserleri ihya etmeye hazırlanıyor. Kurum, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak kullanılan kışlanın içerisindeki talim avlusu girişini ve Piyade Kışla-ı Hümayun Camii’ni restore edecek. 

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, kira gelirleriyle eski eserleri onarıyor!

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, vakıf mülklerinden aldığı kira gelirleriyle hem eski eserleri onarıyor hem de bazı sosyal yardımlar yapıyor.

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

İstanbul Kartal'da onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılar TBMM'de!

İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin sorunlar meclise taşındı...

Makedonya'daki Osmanlı eserleri restore edilecek!

Makedonya'nın güneydoğusundaki Ustrumca şehrindeki Osmanlı eserleri restore edilmeyi bekliyor. Şehrin adının, içinden geçen Struma Nehri'nden ya da "Üstü Rumca" ifadesinden geldiğine ilişkin iki rivayet bulunuyor.

Yunanistan’daki tarihi Osmanlı eserleri ziyarete açılacak!

Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi Osmanlı eserlerini ziyarete açma kararı aldı. Ziyarete açılacak Osmanlı eserleri arasında, 16. yüzyıldan kalma tarihi Sultan Süleyman Camii ve üç türbe bulunuyor.

Antalya'da mimari fikir proje yarışması eserleri değerlendiriliyor!

Muratpaşa Belediyesi'nin opera ve çok amaçlı gösteri merkezi için Antalya Mimarlar Odası ile birlikte açtığı mimari fikir proje yarışmasına katılan 97 eser değerlendiriliyor.

Yıldırım'da tarihi eserler restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi yok olmaya yüz tutmuş tarihi eserleri restore ederek gün yüzüne çıkarıyor. Başkan Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin tarihi kültürel mirasına yeniden değer kazandırdığını söyledi.

Trabzon Evi restore ediliyor!

Ortahisar ilçesi Kanuni Parkı’ndaki tarihi Trabzon Evi, Edebiyat Müzesi’ne dönüştürülüyor. Müzede Trabzonlu yazar ve sanatçıların eserleri, kitapları, kullandıkları özel eşyaları, fotoğrafları, kitaplarının ilk baskıları sergilenecek.

Konya Alaaddin Camii'nin restorasyonu 2016'da tamamlanacak!

Kitabesi bulunan en eski Selçuklu eserleri arasında gösterilen ve bahçesinde Selçuklu sultanlarının mezarı bulunan Konya'daki Alaaddin Camisi'nde, yürütülen restorasyon çalışmasının 2016 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Konya Alaaddin Camisi'nde restorasyon çalışmaları ne durumda?

Kitabesi bulunan en eski Selçuklu eserleri arasında gösterilen ve bahçesinde Selçuklu sultanlarının mezarı bulunan Konya'daki Alaaddin Camisi'nde, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen restorasyon çalışmasının 2016 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Tadao Ando eserleri Haberi

Tadao Ando eserleri

Tadao Ando kimdir?


Japon Mimar Tadao Ando, 1941'de Japonya Osaka'da dünyaya geldi. Tadao Ando tasarımları bazı kuramcılara göre modern mimarlığın yeni bir yorumu, bazılarına göreyse yalnızca birer modernizm eklektisizmidir.


Herhangi bir mimarlık eğitimi görmemiş olan Ando, 1962-1969’da ABD, Avrupa ve Afrika’yı gezmiş, 1969’da ülkesine dönünce de kendi bürosunu kurmuştur. Ando’ya göre mimarlık, BauHous ressamlarından ALBERS’in yalın geometrilerden kurulu resimlerindeki soyut yaklaşımla somutun, yani konstrüksiyonun iç içe geçmesidir. Ando, tasarımlarında çoğunlukta kare ve daire gibi yalın geometrik biçimleri minimalist bir tutumla biraraya getirmiş, malzeme olarak kare yada kareye yakın dikdörtgen modüllü çıplak betonun yanı sıra doğal doku ve renginde ahşap ile bölüntüsüz cam yüzeyler kullanmıştır. 


Doğayla yapı arasındaki mekansal kurguyu, doğayı basit ve soyut bir hacim içine alarak çözümlemeye çalışan Ando, bu yaklaşımını ilk...