02 / 05 / 2024

tahıl gıda krizi

tahıl gıda krizi

Ukrayna'nın limanlarında bekleyen buğdayın dünya pazarına açılabilmesi için Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında bir süredir devam eden "tahıl koridoru" açma girişimlerinde sona gelindi. Üç ülke anlaşmaya vardı. İmzalar atılacak. ABD, konuya ilişkin açıklama yaptı

Beytül Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Beytül Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Beytül Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Pendik'te yapıldı.

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Çakıcı: Gıda krizi kapıda!

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Hakan Çakıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde gıda krizi yaşanabileceğini söyledi. 

Tahıl koridoru gıda fiyatlarını nasıl etkiledi? Buğday, arpa, mısır bugün kaç lira? 16 Mart 2023 fiyat listesi...

Son günlerde tahıl koridorunun uzatılması sık sık gündemde yer alıyor. Çiftçiler son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Tahıl koridoru gıda fiyatlarını nasıl etkiledi? Buğday, arpa, mısır bugün kaç lira? 16 Mart 2023 fiyat listesi... 

Küresel gıda fiyatları 2022 yılında tarihi bir rekora imza attı! En çok hangi ürünlerin fiyatı yükseldi?

Önce pandemi ve kuraklık, ardından da Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yaşanan gıda krizi, geçtiğimiz yıl fiyatların tarihi seviyelere yükselmesine neden oldu.

İşte Tahıl koridoru’nda Türkiye’ye gelen yük miktarı

Türkiye’nin öncülüğünde yapılan ‘tahıl koridoru’ anlaşması kapsamında taşınan yük miktarı açıklanırken, Türkiye’ye gelen tahıl miktarı da belli oldu. Peki Ağustos ayından bu güne limanlarımıza ne kadar tahıl geldi?

Gıda krizi büyüyor! 2023'te küresel felaket olmadan önlem alınmalı! 

Dünya ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar, küresel ısınma ve bölgesel çatışmaların sebep olduğu gıda krizi sebebiyle milyonlarca kişinin hayatı tehlikede. Birleşmiş Milletler, önlem alınmazsa, mevcut gıda krizinin 2023 yılında küresel felakete dönüşebileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Tahıl koridorundan 2,5 milyon ton tahıl geçti! Buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi..

Rusya ve Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan "gıda krizi" riskinin ortadan kaldırılmasına ilişkin Türkiye'nin çabalarıyla oluşturulan "tahıl koridoru"ndan bugüne kadar 105 gemi geçti, taşınan tahıl miktarı 2 milyon 500 bin ton civarına yakınlaştı. Buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı?

Gıda krizi şekil mi değiştiriyor? Buğday fiyatları arttı mı? Borsalarda buğday ne kadar? 31 Ağustos 2022 fiyat listesi

Bu yıl lojistik kaygıların tetiklediği gıda krizinin 2023 yılında, üretimdeki düşüş sebebiyle yeni bir kriz haline gelebileceği ileri sürüldü. Buğday fiyatları yeniden gündeme geldi. Peki buğday fiyatları bugün kaç lira oldu? Hangi borsada buğday fiyatları ne kadar oldu? İşte 31 Ağustos 2022 fiyat l

Tüm dünyada gıda krizi endişeleri büyüyor! Kritik değerlendirme

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzmanlar, buğday ihracatının son durumunu değerlendirdi.

Tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor! Ukrayna'dan korkutan uydu görüntüleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'da yaşanan tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor. Maxar'ın yayınladığı uydu görüntülerinde tarlaların boşluğuna dikkat çekilirken, korkutan bir rapor da yayınladı. 

Tarımda korkunç haber! Apar topar bir araya gelip sayıyı aşağı çektiler, gıda krizi patladı! Ekmek de var

Gıda krizi dünya genelinde iyice belli oluyor. Uluslararası Hububat Konseyi (IGC), 2022/23 dönemi için global mısır ve buğday üretim tahminini aşağı çekti. Ekmek fiyatlarının artmasından korkuluyor.

Altılı Gıda İnşaat Turizm Oto Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Altılı Gıda İnşaat Turizm Oto Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Asiye Sarımehmet tarafından kuruldu.

No 1 İş Aracılığı Gıda Tekstil Ve İnşaat Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

No 1 İş Aracılığı Gıda Tekstil Ve İnşaat Hizmetleri Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Şahin tarafından kuruldu.

tahıl gıda krizi Haberi

tahıl gıda krizi

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle başlayan tahıl krizinde son dakika gelişmesi yaşandı. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye-Rusya-Ukrayna-BM arasında yapılan görüşmelerle ilgili İstanbul’a geliyor. Tahıl sevkiyatıyla ilgili yapılacak olan anlaşmanın imza töreninin saati de belli oldu.

Öte yandan ABD'den tahıl kriziyle ilgili Rusya'ya "üstü kapalı tehdit" gibi algılanan bir açıklama geldi: Uygulanmasından Rusya'yı sorumlu tutacağız

İşte son dakika gelişmesinin ayrıntıları...

Her ikisi de büyük küresel buğday tedarikçileri olan Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla başlayan savaş emtia fiyatlarını artırdı ve uluslararası bir gıda krizine neden oldu. Savaş, nedeniyle Ukrayna'nın Karadeniz üzerinden yaptığı tahıl ihracatı dururken, 20 milyon ton tahıl Odesa Limanı'ndaki silolarda mahsur kaldı.

Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracı için Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılan görüşmelerde sona gelindi.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcü Yardımcısı Farhan Haq yaptığı...