30 / 04 / 2024

Tahir Çalgüner kimdir

Tahir Çalgüner kimdir

Akademisyen ve şehir plancısı Tahir Çalgüner, bazı üniversite yetkililerinin adeta emlakçı gibi, davrandığını öne sürerek, “Bazı üniversite kampüsleri arsa, ofisi olarak görülmektedir” dedi.

Tahir Çalgüner'den mimarlar odasına çağrı!

ODTÜ Yolu örneğinde görüldüğü üzere; parça parça yollara açılan ulaşım projesi yol davalarının toplam "güzergah iptal davalarına"çevrilmesini söyleyenTahir Çalgüner; Mimarlar odası ve Şehir plancıları odasına bir çağrıda bulundu.

Zafer Üstüner kimdir? Hangi ülkelerde müdürlük yaptı? Arçelik’te hangi alanda çalışıyor?

Zafer Üstüner nerede okudu? Hangi alanlarda görev aldı? Arçelik’te hangi görevleri yürüttü? Şu an ne iş yapıyor? İşte Zafer Üstüner ile ilgili merak edilen her şey...

Yaman Törüner kimdir? Hangi yıllarda Merkez Bankası Başkanı olarak görev yaptı?

Yaman Törüner ne zaman milletvekili ve bakan oldu? Hangi yıllarda İMKB Başkanı olarak görev aldı? Akbank’ta ne zamandan beri Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışıyor? İşte Yaman Törüner’ün hayatı...

Aysel Ölçen Aydıner kimdir? Aysel Ölçen Aydıner nerden mezun?

Aysel Ölçen Aydıner kimdir? Aysel Ölçen Aydıner hangi mesleği yapıyor? Aysel Ölçen Aydıner nereden mezundur? İşte detaylar!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat kimdir? İşte Bakan Ömer Bolat'ın hayatı ve biyografisi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Haziran Cumartesi akşamı yeni kabineyi açıkladı. Ticaret Bakanı görevine ise Ömer Bolat'ı atadı. Peki, Öner Bolat kimdir? İşte tüm detaylar...

Aysel Ölçen Aydıner kimdir?

TSKB GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Ölçen Aydıner kimdir? Aysel Ölçen Aydıner daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Aysel Ölçen Aydıner'in biyografisi...

İki planlama, iki ODTÜ!

Şehir Plancısı Tahir Çalgüner, Ankara Büyükşehir Belediyesi meclisinin ana kararı üzerine açıklama yaptı...

Atila Aydıner kimdir?

Atila Aydıner'in 2019 yerel seçimlerinde yeniden AKP'den Bayrampaşa İlçe Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması bekleniyor. Peki, Atila Aydıner kimdir? Atila Aydıner bugüne kadar hangi alanlarda görev aldı?

Mesut Üner kimdir?

Çatalca Belediyesi Meclis Üyesi Mesut Üner'in 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti'den Çatalca Belediyesi Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması bekleniyor. Peki, Mesut Üner kimdir?

Tahir Büyükakın kimdir?

Tahir Büyükakın, 2019 yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olakrak açıklandı. Peki, Tahir Büyükakın kimdir?

Sevcan Güner kimdir?

Liv Büyükçekmece Satış Müdürü Sevcan Güner kimdir? Sevcan Güner, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Tahir Doğaç kimdir?

Beşiktaş Belediye Başkanlığı'na seçilen CHP adayı Tahir Doğaç kimdir? Tahir Doğaç bugüne kadar hangi işlere imza attı?

AUAP 2038 Ana ulaşım planında son durum!

Duruş Gazetesi köşe yazarı olan Tahir Çalgüner Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 Ulaşım master planını değerlendirdi. İşte o haber...

ODTÜ’de 3. transit yol gündemde!

Sehir plancısı Tahir Çalgüner, yerel ve genel gündem içinde unutturulan ODTÜ koruma amaçlı imar planı hakkında bir hafıza tazelemesi yaparak bazı soruları tekrar gündeme getirdi ve bazı sitemlerde bulundu.

Tahir Çalgüner kimdir Haberi

Tahir Çalgüner kimdir

“Gazi üniversitesi bir kampüs üniversitesi değildir.Bir  çok fakültesi Kentin içine dağılmış  ve  kentle bütünleşik bir yerleşkeler topluluğudur.Bu onun özgünlüğü ve kentsel yaşam içinde varoluşuyla kimliğiyle ve "marka değeri" ile ilgilidir.


Kıta Avrupası ülke örneklerinden gördüğümüz üzere; bu kentlerin ve üniversitelerin yöneticileri  artık yakın zamanda "kampüs üniversite" lerinden uzaklaşarak  üniversitelerin özellikle kent merkezlerinde ve iç şehir alanlarında yer seçim  eğilimine girmişlerdir.Yaşayan toplum ve yapılı çevre içindeki bu 7' den 70' e karşılıklı etkileşimin sosyolojik bir karşılığı olduğu kadar üniversite (üniversiteli) ve halk bütünleşmesine de dolaylı yararları vardır.Kent merkezlerini de daha itibarlı yaşanabilir bir alana dönüştürme potansiyelleri vardır.


Örneklerini gördüğümüz yavan ve oldukça avam bir şark kurnazlığı Şehircilik anlayışı ile; bazı üniversite kampüsleri arsa ofisi olarak görülmektedir. Kent içinde yer alan bazı değerli...