29 / 04 / 2024

tahliye nedenleri

tahliye nedenleri

Tahliye taahhütnamesi geçerliliği için gerekli olan şartlar nelerdir? Hangi durumlarda tahliye taahhütnamesi geçersiz olur? Bu konuda dikkat etmek gerekilen noktalar nelerdir? sorularının cevapları haberimizin içinde yer alıyor..

Kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir?

Kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir? Kiracı nasıl tahliye edilir? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor. Bu gerekçeler anayasamızın Borçlar Kanunu'nda ve 6570 sayılı kanunun 7. ve 12. maddesinde de açıkça belirtiliyor..

Kiracının tahliye sebepleri!

Kira tahliyeleri, kiraya verenden ve kiracıdan olmak üzere iki farklı nedenlerle söz konusu oluyor. Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu hükümlerine göre kiracının tahliye sebepleri arasında, kira borcunun ödenmemesi bulunuyor...

Kiranın yüksekliği tahliye nedeni olabilir mi?

Kiraya konu olan evin tahliyesi, kiranın yüksekliği nedeni ile mümkün olabiliyor mı? Kiranın yüksekliği tahliye nedeni olabilir mi? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Kiracı tahliye ihbar süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında bazı durumlar kiracının tahliyesine neden olabiliyor. Bu tahliye nedenleri yine aynı kanun kapsamında düzenleniyor. Peki, kiracı tahliye ihbar süresi nedir?

6 aylık kira sözleşmesi tahliye!

Kira sözleşmelerinin nasıl feshedileceği ve kiracının hangi sebeplerle tahliye edilebileceği Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte 6 aylık kira sözleşmesi tahliye nedenleri..

Kira süresinden önce tahliye olur mu?

Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kira süresi içinde taraflar kanunda belirtilen fesih nedenleri olmadan sözleşmeyi sona erdiremiyor. Peki, kira süresinden önce tahliye olur mu?

Dükkan kiracısı tahliye nedenleri!

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, kanunda belirtilen bazı hususların meydana gelmesi halinde sözleşmenin feshini isteyebiliyor. Peki, dükkan kiracısı tahliye nedenleri nelerdir? Dükkandaki kiracı nasıl çıkarılır?

İşyeri kiracısının tahliyesi için ne yapılır?

Bir işyeriniz olduğunu ve kiraya verdiğinizi düşünelim. Peki, işyerindeki kiracı nasıl çıkarılır? İşyeri kiracısının tahliyesi için ne yapılır? İşte kanunda yer alan haklı tahliye nedenleri..

Kiracı tahliye davası avukat ücreti!

Kiracı tahliye davası, bazı haklı nedenlerin söz konusu olması halinde kiracının kiralamış olduğu gayrimenkulü tahliyesi için kiralayan tarafından açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye davası avukat ücreti ne kadardır?

Kiracının ölümü halinde tahliye!

Kiracının ölümü nedeniyle kira sözleşmesi feshedilebiliyor. Kiracının ölümü nedeniyle sözleşmenin feshi ile tahliye istemi nasıl yapılır? İşte taşınmaz kiralamalarında kiracının ölümü halinde tahliye istemi örneği..

İflas eden kiracı nasıl tahliye edilir?

Kiralamalarda taraflardan her biri, kira ilişkisinin devamını kendisi için çekilmez hâle getirmesi halinde sözleşmeyi her zaman feshedebiliyor. Peki, kiracı iflas ederse ne olur? İflas eden kiracı nasıl tahliye edilir?

Kuşadası'nda 114 konut tahliye edildi!

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde fore kazık çalışması yapılan bir inşaattan kaynaklandığı sanılan zemin hareketliliği nedeniyle, riskli bulunan üç sitedeki 63'ü aktif kullanılan toplam 114 konut tahliye edildi.

Kooperatiflerin fesih nedenleri nelerdir?

Gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulabilen değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara kooperatif deniyor. Peki, kooperatifler ne zaman dağılır? Kanun gereğince kooperatiflerin fesih nedenleri nelerdir?

Kooperatiften çıkarılma nedenleri!

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince; Kooperatif ortaklığından çıkarılmayı gerektiren sebepler anasözleşmede açıkça gösterilmesi gerekiyor. Aksi halde anasözleşmede yazmayan kooperatif çıkarılma nedenleri öne sürülerek ortak çıkarılamıyor..

Kentsel dönüşümde tahliye süresi!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tahliye süresi kaç gündür? İşte kanun esasları..

Nuhoğlu İnşaat Fikirtepe projesi için tahliye tebligatları hazır!

Yenitepe Kadıköy'le Fikirtepe kentsel dönüşüm çalışmalarında yerini alan Nuhoğlu İnşaat, ikinci adasında da imzalarını tamamlayarak tahliye sürecini başlatıyor. Hak sahibine 20 Ekim'de ulaşacak tebligatları ve tahliye sürecini Emlakkulisi.com açıklıyor...

tahliye nedenleri Haberi

tahliye nedenleri

Tahliye taahhütnamesi kiracı ile kiralayan arasında kiracının bulunduğu gayrimenkulü tahliye etme şartları ve süresinin kesin olarak belirlendiği bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki tahliye taahhütnamesi geçeerliliği ni sağlayan şartlar nelerdir?


Öncelikle tahliye taahhütnamesinin kira başlangıç tarihinden sonra hazırlanmış ve imzalanmış olması gerekiyor. Eğer tahliye taahhütnamesi ile kira başlangıç tarihi aynıysa veyahut tahliye taahhütnamesi tarihi kira başlangıç tarihinden önce ise tahliye taahhütnamesi geçersiz sayılıyor. 


Tahliye taahhütnamesinin geçerli olması için yazılı bir şekilde hazırlanmış olmalıdır. Tahliye taahhütnamesinin geçerli olabilmesi için  önemli olan bir diğer nokta ise taahhütnamenin ilk kira yılı içinde imzalanmamış olmasıdır. İlk kira yılı içinde imzalanan  taahhütnameler özgür irade dışında imzalandığı, imzalayan kişinin baskı altında olduğu anlamına gelir ki bu da taahhütnamenin geçersiz olmasına bir sebeptir.



Kiracı tahliye taahhütnamesi
Kiracı tahliye...