02 / 05 / 2024

tahliye sebepleri nelerdir

tahliye sebepleri nelerdir

Kiraya konu olan evin tahliyesi, kiranın yüksekliği nedeni ile mümkün olabiliyor mı? Kiranın yüksekliği tahliye nedeni olabilir mi? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Kiracılar bu maddelere dikkat! Evinizden çıkartılabilirsiniz! 

Ev sahibi ve kiracı arasında esen sert rüzgarlar tahliye davalarını da yeniden gündeme getirdi. Peki kiracının tahliyesi hangi durumlarda gerçekleşir? İşte kira hukukumuza göre tahliye sebepleri...

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Avukat Esat Özel kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri açıkladı. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda tahliye edebilir?

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

Kiracı tahliye davası nedir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahipleri kimi zaman kiracılarının evi tahliye etmesini istiyorlar. Bu gibi durumlarda kiracı tahliye davası açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye şartları nelerdir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

Paydaşlıktan çıkarma sebepleri nelerdir?

Paylı mülkiyette bir paydaşın, paydaşlıktan çıkarılması için dava açılabiliyor. Peki, paydaşlıktan çıkarma sebepleri nelerdir?

Kiracıyı tahliye şartları nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Zonguldak’ta daire satın aldım. Alma sebebim ikamet etme amaçlı. Bu şehirde başka bir dairem olmadığı için halen kirada oturuyorum. Satın aldığım dairede yaklaşık 8 yıldır oturan kiracı mevcut. Bu kiracıyı tahliyenin şartları nelerdir?' sorusunu yanıtladı.

Ev sahibinin sorgusuz tahliye hakkı var mı?

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun ''Kira artışında anlaşılmaması durumunda ev sahibinin sorgusuz tahliye hakkı var mı? Kiracının belli başlı hakları nelerdir?'' sorusuna yanıt verdi.

Kiracıdan kaynaklanan fesih sebepleri!

Kira sözleşmesi kiracıdan kaynaklanan sebeplerle dava yoluyla feshedilebiliyor. Peki, kiracıdan kaynaklanan fesih sebepleri nelerdir?

Kiracı tahliye davası şartları!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi kanunda belirtilen gerekçelerin doğması halinde kiracısının tahliyesi için dava açabiliyor. Peki, kiracı tahliye davası şartları nelerdir? Kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kooperatif dağılma sebepleri nelerdir?

Kooperatif adını ancak Kooperatifler kanununa göre kurulmuş teşekküller kullanabiliyor. Kooperatifler kanunen bazı durumlarda ise dağılabiliyor. Peki, kooperatif dağılma sebepleri nelerdir? İşte kooperatif dağılma sebepleri..

Vekalet sözleşmesinin sona erme sebepleri!

Bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belge vekalet sözleşmesi oluyor. Peki, vekalet sözleşmesinin sona erme sebepleri nelerdir?

Dükkan kiracısı tahliye nedenleri!

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, kanunda belirtilen bazı hususların meydana gelmesi halinde sözleşmenin feshini isteyebiliyor. Peki, dükkan kiracısı tahliye nedenleri nelerdir? Dükkandaki kiracı nasıl çıkarılır?

Tahliye taahhütnamesi noter şartı!

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiraladığı konutu belli bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tahliye taahhütname şartları nelerdir? Tahliye taahhütnamesi noter şartı var mı?

tahliye sebepleri nelerdir Haberi

tahliye sebepleri nelerdir

Kiranın yüksekliği tahliye nedeni olabilir mi?

Kiraya konu olan evin tahliye nedenleri arasında kiranın yüksek olması hususunun yer alması ancak bir şartla mümkün olabiliyor. Öyle ki; ilk sözleşmenin süresi sona ermişse veya uzun süreli sözleşmede "uyarlama davası" açılmış ve bu davada belirlenen yeni kira bedeli yüksek ise, sözleşmenin feshi mümkün olabiliyor.


Ancak, kira parasının, günün ekonomik koşulları karşısında aşırı derecede yüksek olması, sözleşmenin bitiminde kira tespit açılabileceği gibi, sözleşmenin sona ermesinden önce de bedele ilişkin hükümlerin, günün koşullarına göre değiştirilmesi görevli mahkemeden istenebileceğinden, kira bedelinin yüksekliğinden dolayı sözleşmenin feshi davası açılamıyor. "Kiranın yüksekliği tahliye nedeni olabilir mi?" sorusunu yanıtladıktan sonra diğer tahliye sebeplerini inceleyelim.


Tahliye nedenleri..

- Kiracıya icra takibinin yapılması,

- Mal sahibinin söz konusu eve ihtiyacı olması,

- Evin el değiştirmesi ile, yeni...