29 / 04 / 2024

tahsin özcan

tahsin özcan

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan, İstanbul silüetinde yer alan birçok yapının vakıf eseri olduğunu, bu eserler çıkarıldığında, geriye İstanbul diye bir şeyin kalmayacağını söyledi.

Tahsin Babaş: Kentsel dönüşüm, ada bazında uygulanıyor!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Belediye Meclis toplantısında imarla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Emrullah Turanlı ile Tahsin Ertuğruloğlu karşı karşıya geldi!

Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı ile Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu rüşvet iddiası nedeniyle karşı karşıya geldi.

Faruk Özcan'dan kentsel dönüşümün 5N1K'sı!

Sosyolog Faruk Özcan ''Kentsel dönüşümün 5N1K'sını'' açıkladı. İşte, Faruk Özcan'ın www.emlakkulisi.com okurları için hazırladığı yazı...

Tahsin Babaş Kuzeykent imar planlarını anlattı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kuzeykent imar planlarını anlattı.

Manisa Avukat Özcan Akçiçek Parkı yenilendi!

Manisa Köprübaşı ilçesinin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yer alan ve bakımsız durumda bulunan Avukat Özcan Akçiçek Parkı baştan aşağı yenilendi.

Özcan Deniz’e özel 2 milyonluk TL’lik yalı!

Özcan Deniz ile Aslı Enver başrollerinde oynadığı ‘İstanbullu Gelin’in çekimleri için özel bir yalı inşaa edildi.

Özcan Yatırım İnşaat Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özcan Yatırım İnşaat Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi 300 bin TL sermaye ile bugün Ramazan Özcan imzasıyla kuruldu.

Çayırova Hasan Tahsin İlkokulu'na spor salonu inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çayırova Hasan Tahsin İlköğretim Okulu için spor salonu inşa ediyor. Yapının temel uygulama çalışmaları sürüyor.

Özcan Işıklar: İstanbul'un en büyük sorunu çarpık kentleşme!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Kentsel Dönüşüm Master Planı konulu toplantıya katıldı. Başkan Işıklar İstanbul'un en büyük sorununun çarpık kentleşme olduğunu söyledi.

Tahsin Kabaali: Yatırım yapmamak ülkeye ihanettir!

Antakya OSB Başkanı Tahsin Kabaali, bu dönemde yatırım yapmamanın ve yapılması gereken yatırımları ertelemenin ülkeye ihanet etmekten farksız olacağını söyledi.

Özcan Deniz, Rumelifeneri Köyü'nde 1 milyon TL'ye ev aldı!

Şehir hayatından sıkılan Özcan Deniz, tası tarağı toplayıp köye yerleşti. Ünlü oyuncu, İstanbul'a 30 kilometre uzaklıktaki Rumelifeneri köyündeki bir siteye yerleşti. Evini de 1 milyon liraya aldı.

Özcan Deniz icralık oldu!

“Ya Sonra” filminin yapım ortağı Hanifi Tekin, prodüksiyon ücretinin ödenmediği ve gişe hasılatının saklandığı iddiasıyla Özcan-Ercan Deniz kardeşlere 1.5 milyon liralık icra takibi başlattı.

Özcan Işıklar'dan alt geçit sorununa çözüm!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Karayolları 1.Bölge Müdürü İbrahim Halil Akgündüz’ü ziyaret ederek Konutlar Bölgesindeki alt geçit sorununa alternatif çözüm yolları önerdi.

tahsin özcan Haberi

tahsin özcan

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Özcan, İstanbul silüetinde yer alan birçok yapının vakıf eseri olduğunu, bu eserler çıkarıldığında, geriye İstanbul diye bir şeyin kalmayacağını söyledi.


Özcan, vakıfların Osmanlı'daki önemine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf denilen olgunun, İslam'da hayır yapmanın, yardımlaşmanın kurumsallaşmış şekli olduğunu ifade etti.


Vakıfların, İslam'ın ilk döneminden itibaren yaygınlaşmaya başladığını aktaran Özcan, bunun bütün İslam toplumlarında uygulaması bulunan merkezi bir kurum haline dönüştüğünü kaydetti.


Özcan, vakıfların, insanların ellerinde toplanan tasarrufların bir şekilde hizmete dönüştürmesini sağladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Vakıf, insanların sahip oldukları birikimin yeniden bölüşümüdür. Osmanlılar vakıf kurumunu birçok alanda geliştirmiştir, merkezi bir yer edinmiştir. Bundan dolayı da tarihçilerimiz Osmanlı'dan bahsederken, 'bir vakıf medeniyetiydi' şeklinde bunu ifade ediyorlar. Osmanlı'da farklı...