23 / 07 / 2024

tahvil faizi nedir

tahvil faizi nedir

Tahvil-bono piyasasında 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi, Türk lirası (TL) varlıklara ilginin artması ve Merkez Bankası'nın faiz indirimini sürdüreceği beklentisi ile Kasım 2016'dan bu yana ilk kez tek haneyi gördü.

İngiltere'nin uzun vadeli tahvil faizi 14 senenin zirvesinde!

İngiltere'nin 10 senelik tahvil faizi artan jeopolitik riskler, ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler ve para politikalarına dönük belirsizliklerle 2008 yılından beri gördüğü en yüksek seviyeye erişti.

Tahvil faizi tek haneye geriledi!

2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi, Kasım 2016 yılından bu yana en düşük seviye olan yüzde 9,95'i gördü.

Tahvil faizi tek haneye geriledi!

Tahvil-bono piyasasında 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi, Türk lirası (TL) varlıklara ilginin artması ve Merkez Bankası'nın faiz indirimini sürdüreceği beklentisi ile Kasım 2016'dan bu yana ilk kez tek haneyi gördü.

Akfen Holding'in 60 milyonluk tahvil faizi yüzde 3,34!

Akfen Holding tarafından ihraç edilen 60 milyon TL tahvilin 9 Mart'ta yapılacak olan 9. kupon ödeme dönemine ilişkin faiz oranı yüzde 3,34 olarak kesinleştirildi.

Dolar yükseldi, faizler de çift haneyi gördü!

Dolardaki hızlı yükseliş borsada kayba neden olurken, faizler de çift haneyi gördü. 2 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 9.22’ye, 10 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 10.09 ile çift haneye çıktı.

Tapu harcı gecikme faizi!

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcı gecikme faizi nedir? Nasıl hesaplanır?

İş GYO'dan tahvil faizi açıklaması!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 100.000.000 TL nominal değerli 3 ayda bir kupon ödemeli, 2 yıl vadeli tahvilin faiz oranını KAP'a bildirdi.

Konut kredisi temerrüt faizi 2015!

Konut kredisi kullanan bir tüketicinin borcunu ödemeyerek temerrüde düşmesi durumunda konut finansmanı kuruluşu, kalan borcun tamamının ifasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisi temerrüt faizi 2015 nedir?

Konut kredisinde temerrüt faizi nedir?

Konut kredisi kullanan kimselerin, kredi borcu ödeme sürecinde temerrüde düşmesi halinde temerrüt faizi uygulanıyor. Peki, konut kredisinde temerrüt faizi nedir? Konut kredisinde temerrüt faizi nasıl uygulanır?

Konut kredisi temerrüt faizi nedir?

Mesken satın alımlarında, kişiler banka ve diğer finans kuruluşlarından konut kredisi kullanabiliyor. Peki, konut kredisi temerrüt faizi nedir? Tüketici Kanunu gereğince konut kredisi temerrüt faizi esasları nelerdir?

KKDF nedir?

Bu kredinin ana parası ve faizi üzerinden hesaplanan ve bankaların müşteriden bir kereliğine tahsil ettiği bir fon olan KKDF nedir? KKDF konut kredisinde var mı?

Rehinli tahviller nedir?

Türk Medeni Kanunu kapsamında Dördüncü Ayırım'da; Taşınmaz rehniyle güvence altına alınan ödünç senetler başlığı altında düzenlenen rehinli tahviller nedir? Tahvil nedir? İşte sorularınızın yanıtı....

Lejant nedir, ne işe yarar?

Coğrafi bir terim olan lejant nedir, ne işe yarar merak ediyorsanız, detaylarını haberimizde görebilirsiniz...

tahvil faizi nedir Haberi

tahvil faizi nedir

2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi, Kasım 2016'dan bu yana en düşük seviye olan yüzde 9,66'yı gördü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), Temmuz 2019'da itibaren 7 aylık dönemde politika faizini toplamda 1275 baz puan indirmesi, enflasyondaki düşüş ve ülke risk primindeki (CDS) geri çekilmenin etkisiyle tahvil faizindeki gerileme devam ediyor.

Tahvil-bono piyasasında yıl başından beri yüzde 12'nin altına işlem gören 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi, uzun bir aranın ardından ilk kez tek haneyi gördü. Tahvil faizi, yüzde 9,96 ile 14 Kasım 2016'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; piyasalarda gelişmiş ülke merkez banklarının 2020'de de güvercin duruşunu devam ettireceği ve Merkez Bankası'nın faizi indirimleri için manevra alanı bulunduğu öngörüsüyle, kısa vadeli tahvillerde düşüşün süreceği tahmin...