15 / 05 / 2024

Tak kondu projesi

Tak kondu projesi

Kartal Belediyesi Tasarım Araştırma Katılım Kartal’ın, mahalleliler ile tasarımcıları buluşturarak yenilik, empati, tartışma ve çözüm ortamı sunmayı hedefleyen TAK Kondu’ları için açtığı proje yarışması sonuçlandı. Tasarımcılara ödülleri verildi.

Bursa-Ankara YHT projesi tasarruf genelgesine takıldı!

İyi Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren projesinin yüzde 5 ile tasarruf genelgesine takıldığı iddia etti. Tatlıoğlu, projenin  tamamlanacak projeler arasına dahil edilmemesine tepki gösterdi.

TOKİ'den iş yeri edindirme projesi geliyor!

İnşaat sektörü ile ilgili bir takım açıklamalarda bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, TOKİ ile birlikte "uzun vadeli konut edindirme projesi" gibi "iş yeri edindirme projesi" yaptıklarını söyledi. .

Malatya'daki cephe güzelleştirme projesi ruhsata takıldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Hükümet Konağı arkasındaki Atmalı Sokak ile karşı sıranın ön cephelerinde bulunan yapıların dış cephe güzelleştirmesi projesi, birçok binanın inşaat ruhsatı veya yapı kullanma ruhsatlarının bulunmaması nedeniyle iptal oldu.

İzmir Bayramyeri'ndeki üstgeçit projesi altyapı engeline takıldı!

Büyükşehir'in Bayramyeri'nde hayata geçireceği üstgeçit projesi altyapı engeline takıldı. Projenin bitiş tarihinin geçtiğini belirten vatandaşlar, eski köprü kaldırıldığı için mağdur olduklarını söyledi.

İzmir Bayramyeri'nde Üst geçit projesi altyapı engeline takıldı!

Büyükşehir'in Bayramyeri'nde hayata geçireceği üstgeçit projesi altyapı engeline takıldı. Projenin bitiş tarihinin geçtiğini belirten vatandaşlar, eski köprü kaldırıldığı için mağdur olduklarını söyledi

2003 yılında Formula 1 Projesi için hükümet devreye girmiş!

2003 yılında bürokrasi engeline takılan Formula 1 Projesi için hükümet devreye girmiş. Pendik'te yapılacak projeye 100 milyon dolar büyçe ayıran İTO, hükümetin desteği ile projenin önündeki engelleri aşacakmış.

Galatasaray'ın otel planı belediyeye takıldı!

Galatasaray'ı 811 milyon liralık borç yükünden kurtaracak Mecidiyeköy'deki lüks otel projesi belediyeye takıldı. Yeniden başvuru yapmaya hazırlanan kulüp, yıllık 5 milyon dolar kira getirisi hedefinde...

Yalova’da 5 OSB pahalı arsa fiyatlarına takıldı!

Yalova’nın 5 ihtisas OSB projesi, 3 katına çıkan arsa fiyatlarına takıldı. Vali Selim Cebiroğlu, kentte yatırım için uygun arazilerin metrekare fiyatının 100 lira civarında seyretmesinin girişimciyi zor durumda bıraktığını söyledi.

Samsun kentsel dönüşüm projesi imara takıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin TOKİ ile birlikte Kıran mahallesinde uygulamayı planladığı Kentsel Dönüşüm projesi imar planı yapılmadığı için kamulaştırma kararının yürütmesi Bölge İdare Mahkemesi'nce durduruldu.

Soma Holding'in hisselerine el kondu!

Tilaga Madencilik tarafından 2010 yılında yapımına başlanan Spine Tower istanbul projesi tamamlandı. Soma Holding'in İstanbul Maslak'ta müteahhitlik anlaşması imzaladığı Spine Towers projesindeki hisselerine bankalar tarafından el kondu.

OSTİM 2 projesi konut engeline takıldı!

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olan Ankara OSTİM içerisindeki ağır sanayi firmaları için düşünülen OSTİM 2 projesi bir türlü hayata geçirilemiyor. İşte nedeni...

Yağmur suyu projesi askeri tünele takıldı!

Diyarbakır'da yağmur suyu ile atık su tahliyesini sağlayacak DİSKİ'nin milyon Euroluk projesi, Dağkapı'da askeri tünele takıldı. Tünel Orduevi ile karşı caddedeki Astsubay lojmanlarını yer altından birbirine bağlıyor.

Kartal Belediyesi TAK Kondu proje yarışması sonuçlandı!

Kartal Belediyesi Tasarım Araştırma Katılım Kartal’ın, mahalleliler ile tasarımcıları buluşturarak yenilik, empati, tartışma ve çözüm ortamı sunmayı hedefleyen TAK Kondu’ları için açtığı proje yarışması sonuçlandı. Tasarımcılara ödülleri verildi.

Tak kondu projesi Haberi

Tak kondu projesi

55 TAK Kondu önerisi içinden katılımcıların ve değerlendirme kurulunun oyları ile TAKdir edilen 5 proje ve mahallelerde TAKdim edilmek üzere seçilen projeler TAK Kondu ödül töreninde açıklandı. ödüller Kartal Belediyesi  düzenlenen kokteylde sergilendi.  Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, mahalle muhtarları, CHP Kartal İlçe Başkan vekili Hasan Diyaroğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Refika Öztürk, CHP Gençlik Kolları Başkanı Tolga Gökçe, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün ve tasarımcılar geceye katıldı.


Başkan Altınok Öz tasarımları yakından inceledi


Kartal Belediyesi yeni hizmet binasının  salonunda gerçekleşen törende Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, TAK konduların tasarımlarını yakından inceledi. Tasarımcılardan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ödül töreni öncesi konuşan Şehir Plancısı Faruk Göksu,  Tak Kartal’ın çalışmaları, Tak...