01 / 05 / 2024

Takibe düşen krediler yılın ilk çeyrek raporu

Takibe düşen krediler yılın ilk çeyrek raporu

Takibe düşen sektör kredileri yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,1 artarak 14 milyar 134 milyon TL’ye yükseldi. Takibe düşen sektörlerde inşaat, tekstil, tarım ve enerji başı çekti.

1.3 milyon kişi borcunu ödeyemeyerek yasal takibe düştü!

Açıklanan rakamlara göre borcunu ödeyemeyen ve bankaların takibine düşen vatandaşların sayısı giderek daha da artıyor. Geçen sene 1.3 milyon kişi kredi ya da kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düştü.

Halka arz fiyatının altına düşen şirketler!

Borsa Filozofu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda halka arz fiyatının altına düşen şirketleri açıkladı. İşte halka arz fiyatının altına düşen şirketler...

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 77,4 artış! Kiralanabilir metrekareye düşen ciro 8.771 TL oldu!

Ekim 2023'te AVM metrekare verimlilik endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 77,4 arttı. Kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro da ülke genelinde 8 bin 771 TL oldı. İşte açıklanan Ekim verileri...

Kişi başına düşen gelirde 21 yıl geriye gittik!

Türkiye, kişi başına düşen gelirde dünya sıralamasında sürekli bir gerileme yaşıyor. 1990 yılında 49. sıradayken 2000’de 67. sıraya inen Türkiye, 2022 yılında ise 78. sıraya kadar düşerek 2001 seviyesine geri döndü.

AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL oldu! 

Ağustos 2023 döneminde AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 81,7 yükseldi. Ayrıca, AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL'ye ulaştı. İşte detaylar...

Araç başına düşen hızlı şarj istasyonunda Avrupa birincisiyiz!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye'de şarj istasyonu sayısının hızla arttığını belirterek, "8 bin 861 şarj noktası var. Her 14 araca bir hızlı şarj (DC) noktası düşüyor. Araç başına düşen DC şarj noktası açısından Avrupa’da 1. sıradayız" dedi.

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

Amazon Prime Day: Teknoloji severler için fiyatları düşen ürünler listesi!

Amazon Prime Day kapsamında fiyatları gerçekten düşen ve çeşitli amaçlar için kullanılabilecek teknolojik ürünlerin bir listesini derledik. İşte ayrıntılar...

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Az önce açıklandı!

Bireysel kredi veya kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşen kişi sayısı mayısta geriledi. Türkiye Bankalar Birliğince (TBB) yapılan açıklamaya göre, bireysel kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşen kişi sayısı 2023 yılı mayısında 76 bin kişi oldu.

Mayıs ayı fiyat istatistikleri resmen açıklandı: Fiyatı en fazla düşen 'doğalgaz' oldu!

Mayıs ayı fiyat istatistikleri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından resmen açıklandı. Açıklanan detaylara göre Mayıs ayında fiyatı en fazla düşen 'doğalgaz' oldu...

İngiltere Merkez Bankası umutlarını düşen enflasyona bağladı

Yüksek enflasyon geliyor. Ancak para politikası yapıcılar bunu kontrol altında tutmaya kararlı. İngiltere Merkez Bankası umutlarını düşen enflasyona ve ücret artışını kolaylaştırmaya bağladı

Yurt dışı seyahatleri yüzde 99 oranında arttı! Yurt dışı seyahatlerde en çok nereleri tercih ediliyor?

2023 yılının ilk çeyreğinde yurt dışı seyahatleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 99 oranında artış gösterdi. Kişi başına düşen ortalama harcama tutarı ise 677 dolar oldu.

Takibe düşen alacaklar arttı! Verileri BDDK açıkladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nun paylaştığı bilgilere göre, bankacılık sektörünün takipteki alacakları, 17 Mart'tan itibaren bir evvelki haftaya göre 239 milyon TL yükselerek, 159 milyar 390 milyon TL'ye yükseldi.

Takibe düşen krediler yılın ilk çeyrek raporu Haberi

Takibe düşen krediler yılın ilk çeyrek raporu

En fazla batık inşaat sektöründe


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, mart sonu itibariyle sektörlerin takibe düşen kredi tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre 1.6 milyar TL artışla 14 milyar 134 milyon TL’ye çıktı. Takibe düşen sektör kredilerinde ilk sırayı 3 milyar 649 milyon TL ile inşaat aldı. Takipteki toplam sektör kredilerinin dörtte birini oluşturan takipteki inşaat kredileri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,7 artış gösterdi.


İkinci sırada yer alan takipteki toptan ticaret ve komisyonculuk kredileri 675 bin TL artışla 3 milyar 180 milyon TL düzeyinde gerçekleşti. Ardından gelen takipteki tekstil ve tekstil ürünleri kredileri 5,5 milyon TL artışla 1 milyar 391 milyon TL oldu.



Enerji projeleri alarm veriyor


Gerçekçi planlamaya dayanmadığı için önümüzdeki yıllarda önemli batışlar yaşanacağı iddia edilen...