06 / 07 / 2024

taksi ücretlerine zam mı gelecek

taksi ücretlerine zam mı gelecek

Akşam saatlerinde Yenimahalle Halil Sezai Erkut Caddesi 'nde toplanan 7 binden fazla taksiye, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odasından gelen görevliler tarafından taksimetre ayarı yapıldı.

Temmuzda bedelli askerlik ücretlerine kaç TL zam gelecek? Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak?

Temmuz ayı yaklaşırken, bedelli askerlik ücreti de gündeme geliyor. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra memur emeklisi, SGK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranı netleşecek.

Boğaz geçiş ücretlerine zam geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, boğazlardan uğraksız geçiş yapan gemilerin 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren Altın Frank üzerinden tespit edilen ücretlerin 5,07 dolar olarak uygulanacağını belirtildi.

İBB'nin öğrenci yurt ücretlerine yüzde 50, İspark ücretlerine de yüzde 35 zam yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, yükseköğrenim öğrenci yurtlarında aylık 1300 lira olan ücretin, yüzde 50 artış ile 1950 lira olması kararlaştırıldığı belirtildi. Öte yandan İspark ücretlerine de yüzde 35 oranında zam yapıldı.

İzmir'de toplu ulaşım ücretlerine zam geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, kent içi toplu ulaşım ücret tarifesini oy birliği ile güncellediğini duyurdu. 24 Haziran Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak tarifeye göre tam biniş ücreti 17,5 Türk Lirası oldu.

THY açıkladı! Türk Hava Yolları'ndan huzur hakkına yüzde 64 zam...

THY Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakkı ücretlerine yüzde 64 zam yapıldığı açıklandı. Bu kapsamda huzur hakkı ücretleri bu senenin ilk 6 ayı için 103 bin liraya kadar çıktı. İkinci 6 ay için de yeni zam yapılacağı kaydedildi.

İnşaat maliyetleri artıyor: İstanbul'da hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449'luk dev zam!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, bu yıl için önceden belirlenen hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449'a ulaşan oranlarda zam geldi. Depolama sahasına gelen araç cinsi için 5 metreküpe kadar araç başına 135 TL'den yüzde 449 artışla 741 liraya çıkartıldı.

Antalya'da ulaşıma yüzde 33 zam geldi!

UKOME Genel Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda Antalya kent içi ulaşım ücretlerine zam yapıldığı kaydedildi. Yapılan bu zam sonrası tam ücret 20 Türk Lirası olurken, emekli ve öğretmen 19 Türk Lirası, öğrenci 10 Türk Lirası, kredi kartı ile biniş ücreti ise 25 Türk Lirası oldu.

Ünlü ekonomist sordu: Enflasyon hedefi yüzde 38 ise köprü otoyollara neden yüzde 60 zam yapıldı?

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine, gece yarısından itibaren uygulanmak üzere zam geldi. Zamların yüzde 60’ı bulması üzerine Ekonomist Şenol Babuşçu, “Enflasyon hedefi yüzde 38 ise köprü otoyollara neden yüzde 60 zam geldi” diye sordu. Vatandaş bakın ne dedi?

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam geldi! 15 Temmuz Şehitler, Fatih Sultan Mehmet ve Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti!

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine gece yarısından geçerli olmak üzere zam geldi. 15 Temmuz Şehitler, Fatih Sultan Mehmet ve Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti 2024 ne kadar oldu? 

Antalya’da taksi ücretlerine zam geldi!

Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, şehirde taksimetre ücretlerine zam yapıldığını kaydederek tarifenin haziran ayından itibaren geçerli olacağını ifade etti.

Ankara'da minibüs ücretlerine zam mı geliyor?

Ankara'da dolmuş şoförleri ücretlere bir senedir zam yapılmadığını ifade ederek yüzde 47'lik bir zam beklentilerinin olduğunu kaydetti.

Köprü ve otoyol ücretlerine zam hazırlığı yapılıyor!

Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024'den sonra ‘kur ayarı’ yapılması bekleniyor. Buna göre Hazine’den çıkacak olan paranın da yükseleceği kaydediliyor.

1942 yılında belediye yeni gelir arayışında! Tramvay ücretlerine 3 kuruş zam!

Belediye, yeni gelir elde etmek için tramvay ücretlerine zam yapmaya karar vermiş. Üç kademede yapacağı zamlar sonrası toplamda  1 milyon gelir elde edecekmiş. 

taksi ücretlerine zam mı gelecek Haberi

taksi ücretlerine zam mı gelecek


Ankara'da taksilerin taksimetre açılış ücreti 2,70 TL'den 3,10 TL'ye, kilometre başına ücret de 2,40 TL'den 2,70 TL'ye çıktı. 


Akşam saatlerinde Yenimahalle Halil Sezai Erkut Caddesi'nde toplanan 7 binden fazla taksiye, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odasından gelen görevliler tarafından taksimetre ayarı yapıldı. 


Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanvekili İzzet Yıldırım, taksimetre ücretlerine 2 yıl aradan sonra yüzde 12-13 zam yaptıklarını söyledi. Akaryakıt fiyatlarının sürekli yükseldiğini belirten Yıldırım, buna karşın taksimetre ücretlerindeki artışın daha düşük olduğunu vurguladı.


Vatandaşı düşündükleri için zam oranını düşük tuttuklarını kaydeden Yıldırım, bu gece sabaha kadar ve yarın tüm gün ayarlamaları yapacaklarını, zamlı tarifelerin bugünden başlayarak geçerli olacağını dile...