23 / 07 / 2024

taksilerde panik butonu

taksilerde panik butonu

18 bin taksiyi bir çağrı merkeziyle tek elde toplayacak ve hem sürücü hem müşteriye güvenli ulaşım sağlayacak panik butonlu taksilerde pilot uygulama başladı.

İstanbul'da taksilerde yeni dönem başlayacak!

Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından prototipi tanıtılan taksilerde 'panik butonu' projesi denenmeye başladığı kaydedildi. Buna göre, kısa süre zarfında İstanbul'daki tüm taksilerin sisteme entegre edilmesi planlar arasında yer alıyor.

Emlak piyasasında panik: Ruslar ve Ukraynalılar Antalya'dan uzaklaşıyor!

Son iki senedir Ukrayna Rusya savaşının başlaması ile beraber büyük bir göç alan Antalya ve Alanya'da göçün hızı azalırken bölgeye taşınarak mülk alanların da pahalılık şikayetleri ile mülklerini satarak başka bölge ve ülkelere gitmeye başladığı belirtildi.

Kuzey Kıbrıs emlak sektöründe büyük panik!

Emlak sektörünün tecrübeli isimleri arasında yer alan Ali Özmen Safa, yabancıya mal satışında getirilen yeni yasa ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaparak, KKTC'de inşaat sektöründe bilgisizlikten dolayı tam bir panik yaşandığını söyledi.

Borsa İstanbul'a vergi mi geliyor? Borsa vergisine itirazlar var

​​​​​​​Borsa ve kripto paralara işlem vergisi uygulamasına ilişkin çalışmaların son aşamada olduğu iddiası piyasalarda panik yarattı. Info Yatırım Satış ve Pazarlama Direktörü Ali Acer, “Borsada vergi böyle bir dönemde konu bile olmamalı” dedi. İşte o açıklamalar ve vatandaşın tepkisi…

Mert Başaran borsaya yeni girenleri uyardı: Giden gitsin, panik yapma!

Haftanın son işlem gününde BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesi bekleniyor. Borsa yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, ekonomist Mert Başaran'dan borsaya yeni girenleri uyardı.

Taksilerde yeni zamlı tarife uygulaması başladı...

UKOME'nin son toplantısında alınan zam karar ile beraber taksimetreler için yeni tarife ayarlamaları gece yarısından itibaren başladığı açıklandı. Buna göre, yeni tarife, taksimetresini güncelleyen taksilerde geçerli hale geldiği belirtildi. İşte haberin detayları...

'Altın alım fırsatı verecek panik yapmayın' diyen analist açıkladı: Gram altın son 1 haftada 2.069'dan 1.950'ye geldi!

Altın fiyatları yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Yeni yıla rekorla giriş yapan altının ne zaman alım fırsatı vereceği ise merak konusu olurken, altın analistinden '' Altın alım fırsatı verecek panik yapmayın' açıklaması geldi.

Eyüpsultan'da korku dolu anlar! 3 gecekondu boşaltıldı!

İstanbul'un Eyüpsultan İlçesi'nde 3 gecekondu acil şekilde boşaltıldı. Zemininde çökme meydana gelen bölgede panik dolu anlar yaşandı.

UKOME açıkladı! Ankara'da toplu ulaşımda yeni bir dönem...

Ankara’da taksi, otobüs, dolmuş ve okul servis araçlarına araç takip cihazı, kamera ve panik butonu takılması zorunlu olması şartı getirildi. Yapılacak olan bu düzenleme için esnafa 31 Aralık 2023'e kadar süre verildiği açıklandı. İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA! İstanbul'da korkutan deprem.  Marmara sallanmaya başladı. Sosyal medyada büyük panik yaşandı

Kandilli Rasathanesi tarafından sağlanan bilgilere göre, İstanbul'un Silivri açıklarında bir deprem gerçekleşti.

SON DAKİKA! Konya’da 5 şiddetinde deprem oldu!

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Konya’da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonra olumsuz bir durum rapor edilmezken, halkın büyük panik yaşadığı öğrenildi.

Aman dikkat! Taksilerde 'kısa mesafe' karmaşası!

İstanbul'da bazı taksicilerin kısa mesafe ücreti olarak 75 lira istediği görüntüler sosyal medyada gündem olurken vatandaşın da kafasını karıştırdı. Peki  taksi indibindi ücret ne kadar? Zam geldi mi? İşte bu soruların cevabı...

Ünlü profesörün dolar tahmini panik yarattı: Vatandaşlar ev ve arabalarını satarak dövize yöneldi!

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Esfender Korkmaz ve Birleşmiş Milletler raporu, Türk Lirası'nın değer kaybını ve doların geleceğini analiz ederek önemli uyarılarda bulundu. Dış borçlardaki yüksek risk, cari açık ve reel faiz politikası gibi faktörler, doların Türk Lirası karşısında değerini nasıl etkileyec

taksilerde panik butonu Haberi

taksilerde panik butonu

18 bin taksiyi bir çağrı merkeziyle tek elde toplayacak ve hem sürücü hem müşteriye güvenli ulaşım sağlayacak panik butonlu taksilerde pilot uygulama başladı. Çağrı merkeziyle müşteriye ulaşımı mayıs ayını, sistemin tüm taksilere entegresi ise 2017’yi bulacak.


1- NE GİBİ YENİLİKLER GETİRİYOR: Öncelikli amacı sürücü ve müşteri güvenliğini sağlamak. Bunun için araçta iki panik butonu bulunuyor. Sürücü kendini güvende hissetmediği anda sol elinin altında bulunan ve müşterinin göremeyeceği şekilde monte edilen panik butonunu kullanacak. Arka sağ koltuk arkasına monte edilen ekranda da müşteri için bir panik butonu bulunuyor. Alo 134 çağrı merkeziyle tüm taksiler tek noktadan yönlendirilecek. Kredi kartı ile ödeme olacak.


2- SİSTEM NASIL İŞLEYECEK: Tüm taksi talepleri (ilk etapta 134 hattı aranarak, ileride akıllı telefon uygulamaları ve internetle de istenebilecek)...