16 / 05 / 2024

Taksim anıt park

Taksim anıt park

1986 yılında Beyoğlu Belediyesi, Taksim Meydanı'nı tümüyle değiştirecek yeni bir proje hazırlamış. 10 hektar genişliğindeki Meydan, anıt park olacakmış. Araç trafiği yeraltına indirilecekmiş ve yeraltı çarşısı kurulacakmış.

Bozüyük'te 15 Temmuz Şehitleri Anıtı Ve Parkı açıldı!

15 Temmuz şehitlerini unutmamak, unutturmamak amacıyla yapılan 15 Temmuz Şehitleri Anıtı ve Parkı, Bozüyük Belediyesi tarafından törenle açıldı.

Bodrum Gelendost Özgürlük Meydanı ve Anıtı yıkıldı!

Muğla Bodrum'da 21 yıl bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yaptırılan 'Gelendost Özgürlük Meydanı ve Anıtı' yıkıldı.

Niğde Tepeköy'deki Kör Ana Anıt Mezarı TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Merkez ilçesine bağlı bir köyde bulunan ve 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edilen Kör Ana Anıt Mezarı'nın korunmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, yatırımcısını mahcup etmez!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, kendisine inanan, güvenen, yatırım yapan kimseyi mahcup etmedi, mahcup etmez. Uluslararası yatırımcıların önemli bölümü, bu gerçeği gördükleri için ülkemize yaptıkları yatırımları artırarak sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Karşıyaka Atatürk Anıtı onarılmayı bekliyor!

Karşıyaka Anayasa Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın içler acısı haline vatandaşlardan tepki yağıyor Yeni Asır'ın gündeme getirdiği Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın kırılan mermer sütunları ve bakımsız haline vatandaşlardan büyük tepki geldi.

Mustafa Orçan: Türk kültürüne uygun konutlar yapılmalı!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Orçan, "Türk kültürüne uygun konut" politikası uygulanması gerektiğini belirterek, "İnsan ve kültür odaklı sosyal mekanlar yapmalı, kültürümüze uygun konutlar inşa etmeliyiz." dedi.

Malatya Atatürk Anıtı Kavşağı'nda kazı çalışmaları tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Atatürk anıtının olduğu Kanalboyu kavşağında menfez yapım çalışmalarına devam ediyor.

Oskar Schindler’in fabrikası anıt oluyor!

Bin 200 Yahudi’yi işçi olarak alıp toplama kampına gönderilmesini engelleyen Oskar Schindler’in fabrikası anıt oluyor. O dönem yaşananlar Schindler’in Listesi filmine konu olmuştu.

Jandarma Genel Komutanlığı arazisine Şehitler Anıtı yapılacak!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısında bulunan ve 15 Temmuz işgal girişiminin komuta merkezlerinden biri olan Jandarma Genel Komutanlığı'nın arazisinde "Şehitler Anıtı" yükselecek.

Saray Mimarları Balyan Ailesi'ne anıt!

18. ve 19. yüzyılda Osmanlı Devleti tarafından yaptırılan birçok mimari esere imzasını atan Balyan Ailesi, yıllar sonra bir anıt mezara kavuştu.

Balyan Anıt Mezarı açıldı!

Balyan Anıt Mezarı açılışını Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptı.

Mimar Garabet Balyan'ın anıt mezarı tamamlandı!

İstanbul'daki birçok tarihi yapının mimarı olan mimar Garabet Balyan için yapımına iki yıl önce başlanan anıt mezar tamamlandı. "İşin Ehli" adıyla anılan Balyan'a özel hazırlanan anıt mezarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katılacak.

Üsküdar Balyan Anıt Mezarı açılışı 1 Ekim'de!

18. ve 19. yüzyılda hassa mimarı olarak Osmanlı Devleti tarafından yaptırılan birçok mimari esere imzasını atan Balyan Ailesi, yıllar sonra bir anıt mezara kavuşuyor.

Taksim anıt park Haberi

Taksim anıt park



Anıt park 


Taksim Meydanı'nı tümüyle değiştirecek projeye göre Atatürk Kültür Merkezi, Etap ve Sheraton Oteli ile Sular İdaresi arasındaki alan tümüyle anıt park olarak düzenlenecek ve trafik yeraltına indirilecek...


Meydanın altı ''çarşı'', üstü ''park'' oluyor


Taksim'e yeni çehre 


Alana açılan yollar ve araç trafiği yeraltına indirilecek, ayrıca bugünkü meydanın altında dev yeraltı çarşısı kurulacak


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   İSTANBUL Taksim Meydanı'nın altı ''çarşı'', üstü ''park'' oluyor... Beyoğlu Belediye Başkanı Haluk Öztürkatalay, ''İki yıl içinde Beyoğlu ilçesinin çehresi tamamen değişecek'' dedi ve ''Taksim Meydanı değişikliğinin trafiği olumsuz etkilemeyeceğini, meydanın halka açılmasıyla insan unsurunun otomobilin önüne geçmiş olacağını'' söyledi.

   Atatürk Kültür Merkezi, Etap Oteli, Sheraton...