16 / 05 / 2024

taksim doğalgaz petrol

taksim doğalgaz petrol

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında bulunan tarihi eserlerden sonra İstanbul'un 10 yıllık ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğu belirtilen doğalgaz rezervi ortaya çıktığın duyuran AA 1 Nisan şakası yaptı.

BOTAŞ Temmuz doğalgaz tarifesini resmen açıkladı! Doğalgaza zam mı geliyor? 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) temmuz ayı itibariyle geçerli olacak yeni tarifeyi açıkladı. Peki temmuzda doğalgaza zam mı geliyor? Doğalgaza zam gelecek mi? İşte 2023 Temmuz doğalgaz tarifesi.

BOTAŞ tarife tablosunu yayımladı! Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), internet sitesinde mayıs ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Peki Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

Doğalgaz fiyatları yeni aya zamlı girdi! İşte detaylar!

Doğalgaz fiyatına yeni zam yapıldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), eylül ayı tarifesini açıkladı. İşte detaylar!

Türkiye, Türk Akımı ile Avrupa'nın doğalgaz merkezi olacak!

DNV GL Petrol ve Doğalgaz İş Geliştirme Müdürü Rosenbaum, "Teknik olarak Türk Akımı projesi çok olgun ve mantıklı. Şuna şüphe yok ki Türkiye Avrupa için önemli bir doğalgaz merkezi olacak." dedi.

Şırnak Doğalgaz Boru Hattı ihalesine 5 teklif geldi!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) tahmini bedeli 25 milyon dolar olan Şırnak Doğalgaz Boru Hattı inşaat ihalesi için verilen 5 teklif arasında, en düşük rakamı 29 milyon 886 bin dolarla üçlü bir konsorsiyum önerdi.

Konutlarda kullanılan doğalgaz ve elektrik tüketimi arttı!

Soğuklar, konutlarda kullanılan Doğalgaz tüketimini de artırdı. Kamu şirketi Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), konutların gaz ihtiyacını karşılamak için ‘çok ivedi' başlıklı yazıyla müşterilerine gaz kesintilerine başladığını bildirdi.

N. Kurtulmuş: Türkmenistan ve Azerbaycan'la doğalgaz anlaşması yapılabilir!

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Türkmenistan ve Azerbaycan'la doğalgaz ve petrol anlaşmaları imzalayabileceğini söyledi.

En ucuz doğalgazı Türkiye mi satıyor?

Enerji Bakanı Yıldız, "Türkiye, bir petrol, doğalgaz ülkesi olmadığı halde 28 Avrupa Birliği ülkesinin en ucuz doğalgazını satıyor. Türkiye, elektrikte de en ucuz 3 ülke arasına girdi" dedi.

BOTAŞ, Elbistan ve Afşin'de doğalgaz hattı kamulaştırmalarına başladı!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Elbistan ve Afşin ilçesinde doğalgaz arzını sağlayacak boru hattının geçeceği güzergahlarda kamulaştırma çalışmalarına başladı.

Doğalgaz faturaları yüzde 10 düşecek!

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, petroldeki gerilemenin doğalgaz faturalarını düşüreceğini söyledi. Arslan, kurlar artmaz ve petrol fiyatları mevcut seviyede kalırsa yaz sonunda en az yüzde 10’luk bir indirim beklediğini kaydetti.

Doğalgaz faturaları hafifleyecek!

Petrol fiyatlarındaki şok düşüş Türkiye’nin doğalgaz faturasını hafifletecek. Buna yüzde 6’lık indirim de eklendiğinde BOTAŞ’ın, Rusya’dan ithal ettiği yıllık 20 milyar metreküplük doğalgazın faturasını, 2 milyar dolar düzeyinde hafifletecek.

Hakan Gültekin: Ardeşen'e doğalgazı getireceğiz!

BORU Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi tarafından Rize'nin ilçeleri Ardeşen, Çayeli, Pazar ve Fındıklı ilçelerine doğalgaz ulaştırması yönünde bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Ardeşen ilçesinde bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Petrol ve doğalgaz için 1.086 kuyu açılacak!

AA muhabirinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planı'ndan derlediği verilere göre Türkiye'de, 2015-2019 yılları arasında petrol ve doğalgaz aramaları kapsamında 1.086 kuyu açılacak.

taksim doğalgaz petrol Haberi

taksim doğalgaz petrol

AA'nın geçtiği haber;

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında bulunan tarihi eserlerden sonra İstanbul'un 10 yıllık ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğu belirtilen doğalgaz rezervi ortaya çıktı. 

     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ekipler tarafından yapılan kazı çalışmaları sırasında büyük bir parlama meydana geldi. Aleve dönüşen parlamanın nedenini bulmaya çalışan ekipler, doğalgaz borusuna zarar verdiklerini düşünerek itfaiye ve İGDAŞ'a haber verdi. 

     İncelemede, çalışma bölgesinde herhangi bir doğalgaz hattı bulunmadığı belirlendi. Çalışmayı genişleten ekipler, bölgede büyük bir doğalgaz rezervi olduğunu tespit etti. 

     BOTAŞ'a haber verilmesi üzerine aralarında yabancı uzmanların da bulunduğu bir heyet kazı bölgesine gelerek inceleme yaptı. 

     Heyette yer alan Japon bilim adamı İchi Nissan da doğalgaz rezervinin 400 metre derinlikte olduğunu belirterek, ''Burada düşündüğümüz rezerv miktarının 38 milyar metreküp...