02 / 05 / 2024

taksim esnafı kepenk kapatıyor

taksim esnafı kepenk kapatıyor

Taksim Meyadı'nı yayalaştırma projesi esnafı, yayaları ve araçları olumsun etkiliyor. Esnaf siftahsız kepenk kapatıyor...

2023'te 111 bin esnaf kepenk indirdi!

Dünya gazetesi köşe yazarı Naki Bakır kaleme aldığı yazısında ekonomik gidişat ve AVM'lerin etkisiyle 1 yılda 111 bin esnafın kepenk indirdiğini duyurdu.

3.5 senede 628 bin 864 esnaf kepenk indirdi! 

Her geçen gün girdi maliyetleri artan esnaf çareyi dükkanlarını kapatmakta buldu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın paylaştığı verilerde 2020’den bugüne kadar 628 bin 864 esnafın kepenk indirdiği belirlendi. 

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

6 ayda 10 binden fazla esnaf kepenk kapattı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin açıkladığı haziran verilerine göre son 6 ayda kepenk kapatan esnaf sayısı 10 bini aştı. 2021 yılı haziran verilerine göre ise kepenk indiren şirket sayısı yüzde 115, açılan şirket sayısı ise yüzde 40 arttı.

2021'in ilk 10 ayında 79 bin 372 esnaf kepenk indirdi!

Kovid-19 salgınının da etkisi ile ekonomik krizden en çok etkilenen kesim esnaflar oldu. Kapısına kilit vuran esnaf sayısı ilk 10 ayda 2020'nin aynı dönemine göre 1498 adet, yani yüzde 2 arttı ve 79 bin 372 oldu.

Pandemide 112 bin 710 esnaf kepenk indirdi!

Kovid-1+9 salgını sürecinde borçları artan esnaflar kepenk indiriyor. Ticaret Bakanı Muş, salgının başından itibaren 112 bin 710 esnafın dükkanını kapattığını belirtti. 

Türkiye'de 61 bin 736 esnaf kepenk indirdi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye’de yüzde 21.7’lik büyüme olduğu bu dönemde, en az 61 bin 736 esnaf kepenk kapatırken, 2021 yılının Ocak-Ağustos aylarında ise en az 48 bin şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi de iflas ederek kapandı” diye konuştu.

İzmirli esnafın kira tepkisi!

Tarım, turizm ve ticaretiyle Türkiye'nin 3'üncü büyük kenti olan İzmir, Kovid-19 salgını sürecinde zor günler yaşarken birçok sektörde önemli değişiklikler meydana geldi. Çok sayıda dükkan ve iş yeri sahibi kepenk indirdi. Esnaf, kiralardan şikayetçi oldu.

Ankara'da son 1 ayda 228 esnaf kepenk indirdi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil yaptığı açıklamada başkent Ankara'da 228 esnaf kepenk indirdiğini söyledi.

Koronavirüs salgınında 124 bin 910 esnaf kepenk indirdi! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını en çok esnafı olumsuz olarak etkiledi. Bu süreçte 124 bin 910 esnaf iflas bayrağını çekti.

Manisa'da üç ayda bine yakın esnaf kepenk indirdi!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Manisa’da sadece üç ayda bine yakın esnafın daha kapısına kilit vurduğunu söyledi.

Kayseri'de 2020'de bin esnaf kepenk indirdi!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye’nin tüm şehirlerinde olduğu gibi Kayseri’de de ekonomik krizin derinleştiğini aktararak, “Yüz yıllardır esnaflık geleneğinin merkezinde olan Kayseri’de ilk defa dükkanlar kapanmış" dedi.

Türkiye'de 2020'de 99 bin 588 esnaf kepenk indirdi!

Ticaret Bakanlığı, CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar’ın yazılı soru önergesini cevaplayarak geçen yıl kapanan şirket sayısını açıkladı. Sancar’a verilen cevapta 2020'de 99 bin 588 esnafın dükkanının ve 40 bin 735 şirketin kapandığı kaydedildi.

taksim esnafı kepenk kapatıyor Haberi

taksim esnafı kepenk kapatıyor
Yaklaşık 8 ay sürmesi beklenen Taksim'deki kazı çalışmaları hem araçları hem de yayaları olumsuz etkiledi. Harbiye-Tarlabaşı yönünden Taksim Meydanı'na gitmek isteyenler, iki kişinin geçebileceği genişlikteki kapının önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Harbiye yönünden başlayan çalışmalar, Tarlabaşı yönüne ilerletildi. Hiç bir uyarı levhasının olmadığı Taksin'de vatandaş nereden nereye gideceklerini şaşırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği'ne dilekçe yazan Taksim esnafı, dükkanlarının önünü kapatan suntaların kaldırılmasını onun yerine şeffaf plastik veya tel örgü çekilmesini, kira giderlerine yardımcı olmamaları durumunda kepenk kapattıklarının başlayacağını belirtti.Kepenk kapatmak zorunda olduğunu belirten Taksim esnafı, siftahsız kepenk kapattıklarını...