07 / 05 / 2024

Taksim Kabataş metrosu

Taksim Kabataş metrosu

Taksim Kabataş Füniküler Hattı duraklarının Kabataş ve Taksim olmak üzere hizmet verdiği biliniyor. Taksim Kabataş metrosunda hat uzunluğu 594 metre. İki adet istasyona sahip olan hatta sefer süresi 2,5 dakika...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda son raylar kaynatıldı!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda son raylar kaynatıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ray kaynatma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu 2024'te açılacak!

Kabataş-Mahmutbey Metrosu’nun Esenyurt’la bağlanmasını sağlayacak Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosu'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor. 3.5 milyon insanın yaşadığı 5 ilçeden geçecek olan hattın 2024'te hizmete alınması planlanıyor.

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun ilk harç dökümü yapıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yeni bir metro projesiyle taçlandırdı. Proje bittiğinde, İstanbulluları Esenyurt’tan Kabataş’a aktarmasız bir şekilde 67 dakikada ulaştıracak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun ilk harç dökümünü gerçekleştirdi.

ORGE'den Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'na 736 bin Euro'luk ilave iş!

ORGE Enerji Elektrik Taahhüt'ün devam eden işleri arasında yer alan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Projesi'nde, Depo Sahası Genel Elektrik İşleri'ne yönelik 736 bin 137,17 EUR+KDV tutarındaki ilave iş teklifi olumlu sonuçladı...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu ne zaman açılacak? 

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun 1. Etap Mecidiyeköy - Mahmutbey Hattı’nda test sürüşleri devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 Şubat Pazar günü metronun hizmete gireceği tarihi açıklayacak...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda 736 bin 137 Euro'luk ilave iş!

ORGE Enerji Elektrik Taahhüt'ün devam eden işleri arasında yer alan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Projesi'nde, Depo Sahası Genel Elektrik İşleri'ne yönelik 736 bin 137,17 EUR+KDV tutarındaki ilave iş teklifi onaylandı...

Kabataş-Mahmutbey Metrosu nereden geçecek?

Mecidiyeköy-Mahmutbey bölümünün 2019'un son çeyreğinde, Kabataş-Mecidiyeköy bölümünün ise 2020'de açılacağı Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı nereden geçecek?

Kabataş-Mahmutbey Metrosu'nun sinyal testleri ay sonu başlayacak!

19 istasyon olarak planlanan Kabataş - Beşiktaş - Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı'nın sinyal testleri Şubat sonunda başlayacak...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

İstanbul'un en yoğun metro hattı olacak olan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Peki Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

Kabataş-Mahmutbey metrosu MasterChef Türkiye'ye ev sahipliği yaptı!

MasterChef Türkiye yarışmasının dün akşamki bölümü, Avrupa yakasının ilk sürücüsüz metrosu olan Kabataş-Mahmutbey metrosunda çekildi.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu yıl sonunda açılıyor!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattındaki çalışmaların yüzde 90'ı tamamlandı. Sürücüsüz olarak çalışacak metronun yıl sonuna kadar açılması bekleniyor..

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda sona geliniyor!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 2018'in sonunda açılacak. Yeni inşa edilen metro ile adeta bir yer altı meydanı oluşuyor. 

Kabataş-Mahmutbey Metrosu Türkiye'nin gururu oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi projelerinden Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, "2017 AEC Excellence Awards"ta finale kaldı.

Taksim Kabataş metrosu Haberi

Taksim Kabataş metrosu



Taksim Kabataş Füniküler Hattı İstanbul kent içi ulaşımının entegre edilebilmesi için düşünülmüş bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Taksim Kabataş Füniküler Hattı'nın deniz ulaşımı ile raylı sistemlerin birleştirilmesi düşüncesiyle hayata geçirildiğini söyleyebiliriz. Taksim Kabataş metrosu 29 Haziran 2006 tarihinde hizmete girmiştir.


Taksim Kabataş Füniküler Hattı durakları!


Taksim Kabataş Füniküler Hattı duraklarının Kabataş ve Taksim olmak üzere hizmet verdiği biliniyor. Taksim Kabataş metrosunda hat uzunluğu 594 metre. İki adet istasyona sahip olan Taksim Kabataş Füniküler Hattı durakları arasında sefer süresi 2,5 dakika sürüyor. Sabah 06.00'dan gece 00.00'a kadar hizmet veren Kabataş Taksim metrosu günde 30 bin yolcu taşıyor.


Taksim - Kabataş Funiküler sistemi, Şişhane – Hacı Osman Metrosu, Taksim Tünel Nostaljik Tramvayı, İ.E.T.T, Özel halk otobüsleri, Dolmuş Durakları, Kabataş - Bağcılar Tramvayı, Kabataş İDO...