03 / 05 / 2024

Taksim Kışlası fotoğrafları

Taksim Kışlası fotoğrafları

Meşrutiyet'in ilanı sıralarında bir Fransız şirketine satılan Taksim Kışlası ve müştemilatı 1938 yılında 500 bin liraya istimlak edilecekmiş. Kışla istimlak edildikten sonra yerine yapılacakları Mimar Prost belirleyecekmiş.

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

WhatsApp'tan bir ilk! Profil fotoğrafları herkese açık olacak! Mesaj atan kişi resmen görecek!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp bir ilke imza attı. WhatsApp 5 bin kişilik duyuru gruplarına izin vererek profil fotoğrafları herkese açık olacak. Mesaj atan kişi resmen görecek! İşte detaylar...

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yeni fotoğrafları ortaya çıktı!

Muğla Marmaris'te inşası tamamlanan ve "Yazlık Saray" olarak bilinen sarayın yeni fotoğrafları paylaşıldı. 

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

İşte AKM'nin içinden yıllar sonra ilk fotoğraflar!

Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM)yıllar sonra ilk hali görüntülendi. Yıkımına karar verilen AKM'nin içindeki tahribat dikkat çekti. İşte AKM'nin içinden yıllar sonra ilk fotoğraflar...

Topçu Kışlası için bilirkişi raporu!

Taksim'deki Topçu Kışlası'nın yeniden inşa edilmesine yönelik bilirkişi raporunda Gezi Parkı 'Cumhuriyet döneminin korunmaya değer mirası’ olarak belirtildi.

Taksim'e kışla yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Taksim'deki kışla, inşallah Taksim Kışlası da isteseler de istemeseler de tarihine uygun olarak yeniden yapılacak" ifadelerini kullandı.

Taksim Topçu Kışlası alanındaki planlanan yenilikler neden hayata geçirilmedi?

Son bir kaç yıldır tartışma konusu olan Taksim Kışlası veya bilinen eski adıyla Halil Paşa Topçu Kışlası, 1780 - 1940 yılları arasında İstanbul Taksim Meydanı'nda günümüzde Taksim Gezi Parkı'nın durduğu yerde bulunan tarihi bir yapıydı.

Topçu Kışlası Osmanlı mimarisine kazandırılmalı!

Danıştay 14. Dairesi'nin, Gezi olaylarını çıkaran grupların Taksim'e Topçu Kışlası'nın yapılmasını engellemek için açtıkları davada talepleri reddedip kışlanın yeniden inşasına onay vermesi, tarihi kışlayı yeniden gündeme getirildi.

Göktürk-2'den Türkiye fotoğrafları!

Genelkurmay Başkanlığı, milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen yüksek çözünürlüklü ilk keşif-gözetleme uydusu Göktürk-2 uydusunca Edirne, Kırklareli, Samsun ve İstanbul'dan alınan görüntüleri paylaştı. İşte o fotoğraflar...

Topçu Kışlası ve Taksim Camii planı yeniden gündemde!

Beyoğlu Belediyesi iptal edilen planı uygulamaya geçti. Topçu Kışlası, Taksim Camii, Galatasaray otoparkı ve ihya projeleri yeniden gündeme geldi.

1941 yılında Taksim Kışlası arsasına toprak dökülecek!

1941 yılında İstanbul Belediyesi tarafından yıktırılan tarihi Taksim Kışlası'nın arsası toprak dökmek suretiyle yükseltilecekmiş. Belediye, yükseltilen kısımdaki arsaların satışa çıkarılmasını ya da apartman inşa etmeyi düşünmüş.

Taksim Kışlası Belediye'ye devredildi!

1939 yılında yıktırılacak olan Taksim Kışlası, Maliye Bakanlığı'ndan İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o özel haber...

Taksim Kışlası fotoğrafları Haberi

Taksim Kışlası fotoğrafları



Taksim Kışlası yaz sonunda yıktırılacak


Başvekil dün şehirde yaptığı gezinti esnasında imar planı ile de meşgul oldu


Tiyatrosu, sineması, salonları bulunacak olan sergi binasını Belediye ve Emlak Bankası beraber yaptıracak



    Başvekil B. Celal Bayar refakatinde Hariciye Vekili B. Tevfik Rüştü Aras, Vali ve Belediye Reisi B. Muhiddin Üstündağ olduğu halde dün şehrin İstanbul ve Beyoğlu semtlerinde yaptığı otomobil gezintisinde bilhassa imar planıyla meşgul olmuş ve mahallerinde yaptığı tetkiklerde şehrin alacağı müstakbel şekil etrafında B. Muhiddin Üstündağ'dan izahat almıştır.



 ...