02 / 05 / 2024

Taksim otoparkı

Taksim otoparkı

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Taksim'de yer altında bir otopark yaptırmaya karar vermiş. Taksim Kışlası ve müştemilatının yıktırılmasından sonra yeraltı otoparkı yaptırılması işi Henri Prost'un onayına bırakılacakmış.

Taksim'deki caminin ana taşıyıcıları tamamlandı!

Taksim'de yer alan caminin ana iskelet inşaatı yükselmeye devam ediyor. Caminin ana iskelet inşaatı yükselirken, kültür ve sanat merkezi olarak kullanılacak alt kat ile otopark bölümlerinde çalışmalar devam ediyor.

Topçu Kışlası ve Taksim Camii planı yeniden gündemde!

Beyoğlu Belediyesi iptal edilen planı uygulamaya geçti. Topçu Kışlası, Taksim Camii, Galatasaray otoparkı ve ihya projeleri yeniden gündeme geldi.

1938 yılında Taksim'de yer altına otopark yaptırılacak!

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Taksim'de yer altında bir otopark yaptırmaya karar vermiş. Taksim Kışlası ve müştemilatının yıktırılmasından sonra yeraltı otoparkı yaptırılması işi Henri Prost'un onayına bırakılacakmış.

Taksim'e cami ve Galatasaray katlı otapark ile ilgili son karar ne?

Danıştaş 6. Dairesi, Taksim’e cami ve Galatasaray katlı otoparkı gibi projelere dayanak oluşturan Beyoğlu imar planlarının iptaline ilişkin kararı bozdu.

Taksim'e cami ve otoparka onay!

Danıştay, Taksim'e cami ve katlı otopark gibi projelere dayanak oluşturan Beyoğlu imar planlarının iptaline ilişkin kararı bozdu. 6'ncı Daire, "Bilirkişi raporu hükme esas alınabilir, teknik ve bilimsel veriler içermiyor" dedi.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmaları başladı!

Piyalepasa Cami Zeminaltı Otoparkı ve Çevre Düzenlemesi’nin temelini atan Başkan Kadir Topbaş, Taksim Meydanı düzenlemesinin de başladığını müjdeledi. Topbaş çalışmaların çevreye rahatsızlık vermeden bölüm bölüm yapılacağını söyledi...

1998 yılında ''Taksim'e cami'' tartışması tarihe karışmış!

1998 yılında Ziraat Bankası, cami yapılması için Vakıflar'a devrettiği Taksim'deki arsasını geri almış. Ziraat Bankası, bir zamanlar otopark olarak kullanılan arsasını ''Ziraat Park'' olarak İstanbulluların hizmetine sunacakmış.

İSPARK'tan Yenikapı İstasyonu'na 400 araçlık otopark!

İSPARK, Aksaray-Yenikapı metro hattının Yenikapı istasyonunda Park Et Devam Et otoparkını hizmete açtı. Aracını park eden vatandaşlar Üsküdar’a, Kartal’a, Atatürk Havalimanı’na, Taksim’e, Bağcılar’a ve Başakşehir’e devam edebilecek.

Taksim Tarlabaşı 360 'ta metrekaresi 6 bin 500 dolara! 0 faiz!

Taksim Tarlabaşı 360 'ta 24 ay 0 faizle konut sahibi olunabiliyor. Projede; kapalı otopark, caddeler, yemek mekanları, mağazalar, caddeler, bistro kafeler, sanat galerileri bulunuyor...

Taksim - Hacıosman metrosu üzerindeki otopark bomboş!

Park yeri problemine çözüm olması amacı ile Taksim - Hacıosman metrosu üstünde inşa edilen otopark bomboş...

Tuna Grup Tuna Taksim Komplekse, Nisan ayında başlayacak!

2004 yılında Taksim'deki Majik Sineması, Maksim Gazinosu ve Taksim açık otoparkının bulunduğu alanı satın alan mobilya firması Tuna Grup, Tuna Taksim Kompleksi için ilk kazmayı nisanda vuracak

Taksim'de Park Otel inşaatı otoparkında yangın çıktı!

 İstanbul Taksim'de inşaat halindeki bir otoparkta yangın çıktı. İnşaat malzemelerinin yanması nedeniyle bölgeden yoğun duman yükselirken itfaiye ekipleri yangına müdahale etti 

Aydın Belediyesi otopark ve kafe yaptırıp kiraya verecek!

Aydın Belediyesi 584 araçlık yer altı otopark ve kafe tesisini inşa ettirip 30 yıllığına işletilmesi işini ihaleye çıkardı. Tahmini bedeli KDV hariç 8 milyon 820 bin 600 TL olan ihale için 264 bin 618 TL geçici teminat tayin edildi

Taksim otoparkı Haberi

Taksim otoparkı



Belediye Taksim'de yer altında bir garaj yaptıracak


Garaja meydanda Camlı Köşk'ün karşısına gelen ve genişletilecek olan sokaktan girilecek


    B. Prost'un hazırladığı nazım plana göre İstanbul'da yapılacak işlerin başında Taksim Kışlası ile müştemilatının istimlaki ve kışla arası üzerinde bir sergi binası inşası vardır. Taksim Kışlası ile bu binanın müştemilatını teşkil eden gazino, depo, garajlar vesairenin istimlakine ait tetkiklere başlanmıştır. 

    Taksim Kışlası'nın bulunduğu sahada sergi binası ve teferruatı inşa edilerek, Taksim'de abidenin karşısında tesadüf eden Camlı Köşk Gazinosu ile buradaki binalar tamamıyla kaldırılarak bu kısım meydana ilave edilecektir. Meydan bu suretle biraz genişletildikten sonra -evvelce yazdığımız gibi- meydana bakan...