16 / 05 / 2024

taksim ve harbiye arasındaki cadde

taksim ve harbiye arasındaki cadde

Taksim Meydanı'ndan başlayarak Harbiye'de, Valikonağı ve Halaskargazi caddelerinin kavşağına kadar uzanan Cumhuriyet Caddesi, 1944 yılında 10 metre Surp Agop mezarlığı tarafına doğru genişletilecekmiş. Bu işe 70 bin lira sarf edilecekmiş.

Harbiye Konserleri başlıyor! Tan Taşçı ve Başkanlar Korosu'nun bilet fiyatları ne kadar?  İşte tam liste...

N Kolay Harbiye Açıkhava Konserleri başlıyor. Birçok sanatçının sahne alacağı konser serisinde Tan Taşçı da birkaç konser birden verecek. Peki Tan Taşçı'yı canlı olarak seyretmek ve dinlemek isteyenler kaç TL ödeyecek. İşte Tan Taşçı ve Başkanlar Korosu bilet fiyatları...

Aym Turizm Otelcilik İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Taksim Şubesi açıldı!

Aym Turizm Otelcilik İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Taksim Şubesi 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ayman Maslamani, Ufuk Maslamani, Ufuk Maslamani tarafından açıldı.

Harbiye Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Harbiye Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan Nurkan Albayrak, Sedat Asiltürk ve Umut Koç ortaklığında kuruldu.

Taksim Şimal Gayrimenkul İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taksim Şimal Gayrimenkul İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Rıfat Özçelik tarafından kuruldu.

AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşıldı!

Tarihi Taksim meydanında yüzyılın değişimi yaşanıyor. AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşılırken, yeni yapıların şehre yeni soluk kazandırması planlanıyor.

Harbiye Otelcilik Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Harbiye Otelcilik Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İlmettin Aytekin ve Keıvan Modtagımy ortaklığında kuruldu.

Teşvikiye ve Harbiye'deki riskli yapılar ne olacak?

İstanbul Şişli’de Harbiye ve Teşvikiye’nin de dahil olduğu 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edilmişti. Peki o mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları durdu mu? Riskli yapılar ne olacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Taksim Şubesi açıldı!

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Taksim Şubesi bugün Beyoğlu'nda 22 milyon 270 bin TL sermaye bedeli ile Sibel Oğuz tarafından açıldı.

TRT'nin Ulus ve Harbiye'deki binalarının boşaltılması TBMM'de!

TRT'nin İstanbul Ulus'taki binası ve Harbiye'deki radyoevi binasının depreme dayanıksızlık sebebiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taksim Wonder Suites Turizm Emlak Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taksim Wonder Suites Turizm Emlak Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Enver Aydın tarafından kuruldu.

Tarihi İstanbul Radyosu deprem güçlendirmesi için boşaltılıyor!

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun Ulus Yerleşkesi ve Harbiye’deki İstanbul Radyosu tarihi binası "depreme dayanıksız olduğu" sebebiyle eş zamanlı şekilde tahliye ediliyor.

İBB'nin İstanbul'daki meydanlar için yaptığı oylamada sonuçlar belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Taksim ve Bakırköy Meydanları ile Salacak Sahili’nin tasarım yarışmasında oylama sonuçları da belli oldu. 350 binden fazla kişinin oy kullandığı yarışmada Taksim için en fazla oy alan proje, 15 numaralı proje oldu.

İstanbul meydanları için kazanan tasarımlar belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin; Taksim ve Bakırköy meydanları ve Üsküdar Salacak Sahili tasarımı için başlattığı oylama sona erdi. 352 bin 784 kişinin oy kullandığı yarışmada en beğenilen projeler seçildi. 

taksim ve harbiye arasındaki cadde Haberi

taksim ve harbiye arasındaki cadde

Taksim-Harbiye 


Belediye caddeyi genişletmeye karar verdi.


Belediye, Taksim'le Harbiye arasındaki caddeyi genişletmeye karar vermiştir. Bunun için Sürpagop arsası 10 metre geriye alınacaktır. Sürpagop arsasının 10 metre geriye alınmasına şimdiden başlanmıştır. Taksim Bahçesi'ndeki Dağcılık Kulübü binası yakında yıktırılacaktır. Kulüp, Sürpagop arsasındaki binasına nakledecektir.


Caddenin genişletilmesi kararı üzerine, Sürpagop arsasından inşaata hazırlanmış olanlar hazırlıklarını durdurmuşlardır. Bunlara, arsalarından alınacak 10 metreye mukabil derinlikten 10 metre verilecektir. 

Caddenin bu suretle genişletilmesi için 70 bin lira sarf edilecektir. Bu para caddenin karşı tarafındaki binalardan alınacak şerefiye resmiyle karşılanacaktır.


(1944 yılında Reşat Altın 38 liraymış.)


Akşam Gazetesi 18 Temmuz 1944


Abdullah Kutalmış...