06 / 05 / 2024

taksim yaya geçitleri

taksim yaya geçitleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim yayalaştırma projesi kapsamında sürdürdüğü trafiği yeraltına alma çalışmaları tamamlandı. Taksim Meydanı’nda trafik Cuma sabahı saat 09.00’dan itibaren yerin altından akacak...

Sakarya'daki satılık dükkan fiyatları Taksim'i geçti! Fiyatlar dudak uçuklatıyor!

Sakarya Uzunçarşı'daki dükkanların satılık fiyatları görenleri hayrete düşürdü. Taksim'de bir dükkanın metrekare fiyatı 123 bin lirayı bile geçmezken, Sakarya'daki dükkanlar 141 bin liradan satılıyor. 

Ankara'da köprülü kavşak projesinin iptali bir can aldı! Yaya geçidinin olmadığı bölgede kaza...

Ankara çevre yolunda planlanan köprülü kavşak ve yaya geçidi projesinin iptal edildiği bölgede, yolun karşısına geçmeye çalışan Gamze Gürel hayatını kaybetmişti. 6 günün ardından bulunan eşya duygusal anlar yaşattı...

Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar! İnce işçiliğe geçildi!

Hizmete açılması dört gözle beklenen Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar yaşandı. Camiinin dev avizesi ve kapı kasası takılırken, ince işçiliğe geçildi.

Taksim Camii'nin inşaatında çalışan işçiler saygı duruşuna geçti!

Taksim’de yapımı devam eden caminin üzerinde çalışan işçiler 10 Kasım saat 09.05'te saygı duruşuna geçti. aksim Cumhuriyet Anıtı’nda ise anma töreni düzenlendi.

Ankara Büyükşehir'den iki yeni üst geçit!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Anadolu Bulvarı üzerinde hayata geçirdiği yaya üst geçitleri hizmete açıldı

Ankara'daki kullanılmayan üst geçitleri ne olacak?

Ankara'daki kullanılmayan üst geçitlerin kaldırılmasına ya da kullanımlarını kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Kadıköy Operatör Cemil Topuzlu caddesine ilişkin 6 sorun mecliste!

İstanbul Kadıköy'de bir lisenin önünden geçen caddenin okul çevresine ve yaya geçişine uygun hale getirilmesi talebi TBMM gündemine taşındı..

İstanbul'da Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesi'ni başlatıyor. Düzenlemeyle birlikte araçların ve yayaların ışıklarda geçişleri kolaylaştırılıyor.

Manisa Çatalköprü'ye yeni köprü!

Manisa Çatalköprü'deki 4 metre genişliğinde olan ve yaya geçişine uygun olmayan eski köprü yıkıldı ve yerine 10 metre genişliğinde ve yaya güvenliğinin de sağlandığı yeni köprü yapıldı.

Kayseri Bekir Yıldız Bulvarı için yeni ihale!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Bekir Yıldız Bulvarı kanal üzeri yaya geçişleri ile Erkilet Bulvarı’nda bariyer yapım işi için yeni ihale düzenleyecek

Kocaeli D-100 Karayolu üzerine bir yaya köprüsü daha!

D-100 Karayolunu Sabancı Kavşağı ve yan yollarının düzenlenmesiyle transit hale getiren Kocaeli Büyükşehir, yaya geçişlerinde de düzenleme yapıyor.

Niğde'de üst ve alt geçitleri nereye yapılacak?

Niğde'de 2017 yılında inşasına başlanacak olan üst ve alt geçit yerlerine ilişkin CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesi hazırladı..

Ankara Büyükşehir'den 6 yeni üst geçit!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ortaya çıkan ihtiyaçlara paralel olarak, Başkent'e yeni yaya üst geçitleri kazandırıyor.

taksim yaya geçitleri Haberi

taksim yaya geçitleri


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim yayalaştırma projesi kapsamında sürdürdüğü trafiği yeraltına alma çalışmaları tamamlandı. Tarlabaşı Bulvarı – Cumhuriyet Caddesi araç trafiği yer altına alınarak bu bölge yayalaştırıldı,  Oteller Bölgesi ile İstiklal caddesine erişimi kesintisiz olarak sağlandı.


Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü’nün  yaptığı çalışmalarla birbirinden bağımsız olan anıt çevresi, metro giriş çıkışı ve gezi parkı proje kapsamında birleştirilerek toplamda 98.000 m2’lik yayalaştırılmış alan halkın hizmetine alındı.


Altgeçit Tarlabaşı – Harbiye yönünde 450 mt’si kapalı toplam 750 mt, Harbiye-Tarlabaşı yönünde 300 mt’si  kapalı toplam 450 mt dir. Gidiş-geliş 2 şerit olan altgeçitte ayrıca 100 mt boyunda 2 şerit otobüs cebi bulunuluyor. Yaklaşık 4500 m2 otobüs durak alanı bulunan altgeçitten meydan ve metroya yaya erişimi merpen haricinde, yürüyen merpen ve engelli erişimine de uygun asansör ile sağlanıyor.


 Altgeçitte...