04 / 05 / 2024

takvim

takvim

Küresel dalgalanma ile birlikte konut kredisi faizleri yükselişe geçerken, konut fiyatları da inşaat maliyetlerindeki artış nedeniyle alarm veriyor.

Kanal İstanbul için takvim belli oldu mu? Bakan Uraloğlu, tek tek açıkladı! Dev projede son durum! 

Kanal İstanbul projesi ile ilgili son durum merak ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki Kanal İstanbul için takvim belli oldu mu? 

Emekli Bayram ikramiyelerinde son dakika gelişmesi! Takvim belli oldu! O gün paranız hesabınızda olacak

Ramazan Bayramına sayılı günler kala emeklilerin ne zaman bayram ikramiyesi alacağı merak edilip araştırılıyor. Emekli Bayram ikramiyelerinde son dakika gelişmesi! Takvim belli oldu! O gün paranız hesabınızda olacak...

Mart 2023 mazot gübre desteği yattı mı? Mazot gübre il il takvim açıklandı mı? Çiftçiler hemen kontrol edin!

Milyonlarca çiftçi tarımsal destek ödemelerine ilişkin araştırmalarını hızlandırdı. Mart 2023 mazot gübre desteği yattı mı? Mazot gübre il il takvim açıklandı mı? Çiftçiler hemen kontrol edin!

TOKİ 7-14 Şubat il il kura takvimi açıklandı! Peş peşe tarihler belli oldu! İşte Şubat ayı yeni takvim...

İlk Evim, İlk İş Yerim projesi kapsamında kura çekilişleri merakla takip ediliyor. TOKİ 7-14 Şubat il il kura takvimi açıklandı! Peş peşe tarihler belli oldu! İşte Şubat ayı yeni takvim...

TOKİ 7'nci etap kuraları 12 ilde peş peşe çekilecek! Güncel takvim gün gün açıklandı! İşte il il TOKİ kura takvimi...

İlk Evim İlk İş Yerim projesinde 64 ilin kurası çekildi. Bu kapsamda 164 bin 666 konutun hak sahipleri belirlendi. TOKİ 7'nci etap kuraları 12 ilde peş peşe çekilecek! Güncel takvim gün gün açıklandı! İşte il il TOKİ kura takvimi...

TOKİ 5. etap 4-13 Ocak 2+1 3+1 konut çekim takvimi açıklandı! Kuralar peş peşe il il yapılacak! İşte güncel takvim...

TOKİ sosyal konut projesi kura çekilişi tüm hızıyla devam ediyor. TOKİ 5. etap 4-13 Ocak 2+1 3+1 konut çekim takvimi açıklandı! Kuralar peş peşe il il yapılacak! İşte güncel takvim...

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işlerine vergi düzenlemesi!

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işleriyle uğraşan mükelleflere, bu işleriyle ilgili olarak gerçekleştirilen hak ediş ödemeleri üzerinden gerçekleştirilen gelir veya kurumlar vergisi kesintisi oranı yüzde 3'ten yüzde 5'e çıktı.

Türkiye'nin kredi notunu 'takvim dışı' düşüren Moody's'ten açıklama!

Moody’s'in cuma günü gelen not indirimi kararı 'takvim dışı' olması nedeniyle de eleştirildi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, kredi koşullarında değişiklik oluştuğunda takvim dışı değişiklik yapılacağını aktardı.

Sanayi üretimi Ağustos ayında yüzde 2,9 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,2, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi de bir önceki aya kıyasla yüzde 2,9 arttı.

İnşaat sektöründe cirolar yüzde 3.1 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2015 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,1, önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,6 azaldı.

İnşaat sektöründe ciro azaldı, üretim arttı!

TÜİK, 2'inci Çeyrek, 2015 'İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri'ni açıkladı. Buna göre; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2015 yılı II. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,1 oranında azaldı.

İnşaat sektöründe ciro yüzde 3,1 azaldı!

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2015 yılı II. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,1 oranında azaldı. İnşaat üretim endeksi ise, 2015 yılı II. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,5 oranında arttı.

İnşaat sektöründe ciro azaldı, üretim arttı!

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,1 azaldı. Üretim endeksi aynı dönemde yüzde 1,5 arttı.

takvim Haberi

takvim
2007'de bir önceki yıla göre inşaat metrekare maliyetlerinde yüzde 9.5 artış kaydedildi. Yapıların arsa payı hariç inşaat metrekare maliyetleri 2007'de 479.8 YTL'ye çıktı. Bu yıl da maliyetlerin yükseleceğinin sinyalleri alınmaya başladı. Hammadde sıkıntısı ile demir çelik ürünlerinin fiyatları yükselişe geçti. Yılbaşından bugüne kadar demir çelik ürünlerinin fiyatlarında yüzde 40 zam gözleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, geçen yıl belediyeler tarafından 'Yapı Kullanma İzin Belgesi' verilen yapıların yüzölçümünde 2006'ya göre yüzde 10.4 oranında artış gerçekleşirken, bina sayısında yüzde 7.5 düşüş görüldü. Aynı dönemde, bina değerinde yüzde 20.9, daire sayısında ise yüzde 10.1 artış kaydedildi.