15 / 05 / 2024

Talas eski amerikan koleji binası ne durumda

Talas eski amerikan koleji binası ne durumda

Talas ilçesinde misyoner okulu olarak faaliyet gösteren daha sonra da Amerikan Koleji olarak hizmet veren 143 yıllık tarihi bina Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilerek gençlik merkezine dönüştürülecek.

Dwayne Johnson, Beverly Park’tan 27.8 milyon dolara malikane aldı!

'Hızlı ve Öfkeli', 'Sahil Güvenlik' ve 'Jumanji' gibi yapımların yıldızı, 'The Rock' lakaplı Amerikalı oyuncu, yapımcı, eski profesyonel güreşçi ve eski Amerikan futbolu oyuncusu olan Dwayne Johnson, yeni bir gayrimenkul yatırımı yaptı.

Türk Amerikan Derneğinden İzmir'deki depremzedelere kira yardımı!

ABD'deki en eski Türk dernekleri arasında yer alan Washington DC merkezli Türk Amerikan Derneği İzmir'deki depremzedelere kira yardımı yaptı.

Kayseri Talas'ta 2 dev proje hayata geçirilecek!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ORAN tarafından desteklenen ‘Tablakaya Mahallesinde Tarihi Eski Belediye Binasının ve Çevresinin Turizme Kazandırılması Projesi ile Talas Güneş Enerjisi Santrali Projesinin’ tanıtımını yaptı.

Kayseri Talas Miraboğlu Sağlık merkezi yenilendi!

Talas'ın Bahçelievler Mahallesi'nde yıllardır atıl vaziyette bulunan eski Miraboğlu Sağlık Ocağı binası belediyenin devreye girmesiyle çürümekten kurtarıldı.

Talas'taki Eski Amerikan Koleji binası eğitime kazandırılacak!

Talas ilçesinde misyoner okulu olarak faaliyet gösteren daha sonra da Amerikan Koleji olarak hizmet veren 143 yıllık tarihi bina Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilerek gençlik merkezine dönüştürülecek.

Talas'ın eski şantiyesi park oluyor!

Velioğlu Caddesi üzerinde 6 bin 810 metrekare alanı kapsayan çalışmalarla ilgili bilgi veren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Fen İşleri eski şantiyesi olan alanın, yerleşim yeri içinde kalarak görüntü kirliliği oluşturduğunu söyledi...

Soho House 80 milyon euroluk yatırımla İstanbul'a geliyor!

Dünyada zenginler kulübü olarak nitelenen Soho House, 80 milyon euroluk yatırımla İstanbul'a geliyor. 2014'te Tepebaşı'ndaki eski Amerikan Konsolosluğu nda açılacak olan Soho House dünyadaki en büyük kulüp olacak..

Serdar Bilgili Soho’nun asırlık ev sahibi oldu!

Tepebaşı’ndaki eski Amerikan Konsolosluğu binasında hummalı bir restorasyon faaliyeti var. Soho House için hazırlanan binayı 51+51 yıllığına kiralayan Serdar Bilgili yapacağı 80 milyon euro’luk yatırımı 10 yılda amorti etmeyi planlıyor...

Ertuğrul Günay: İzmir Opera binası tahliye edilmeli!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Opera ve Balesinin, geçici olarak taşınacağı Basmanedeki eski Amerikan Okulunda  incelemelerde bulundu...

Eskişehir'e 63 km tren rayı alınacak!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eskişehir Kentsel Gelişim Projesi kapsamında uluslararası ihale açtı

Isısan 30 Eylül'e kadar eski kombileri yenileyecek!

Markası ne olursa olsun eski kombisini Isısan bayisine getirenler uygun fiyatlarla Buderus kombi sahibi oluyor

"Eski Bursa Evleri" yok olma tehlikesiyle karşı karşıya!

"Eski Bursa Evleri", betonarme yapılardan bunalan kent sakinlerini, yaşanmışlığın verdiği sıcaklıkla tarihsel yolculuğa çıkarıyor

Eskişehir'de icradan 2 milyon 500 bin TL'ye satılık fabrika sahası!

Eskişehir 4. İcra Müdürlüğü'nden, Eskişehir'de 11 bin metrekarelik fabrika sahasının tamamını satışa sunuyor

Talas eski amerikan koleji binası ne durumda Haberi

Talas eski amerikan koleji binası ne durumda

Kayseri'nin Talas ilçesinde 1871 yılında misyoner okulu olarak faaliyete başlayan, Cumhuriyet döneminde ise Amerikan Koleji olarak hizmet veren 143 yıllık tarihi bina Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilerek eğitime kazandırılacak.


Amerikalılar tarafından yaptırıldığı 1871 yılından Birinci Dünya Savaşı sonuna kadar yatılı misyoner okulu olarak hizmet veren tarihi yapı, Lozan Antlaşması'ndan sonra yabancı dil eğitimi verilen Amerikan Koleji'ne dönüştürüldü.


1968 yılında dönemin idarecilerinin kararıyla kapatılan okul, 1976 yılından itibaren de spor eğitim merkezi olarak kullanıldı.


Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Milli Emlak'tan alarak aslına uygun şekilde restorasyon çalışması başlattığı 4 katlı yapıda ilk olarak iç mekandaki taş duvar ile ahşaplar üzerindeki sonradan yapılan boya, kireç ve sıva kalıntıları temizleniyor.


Kayseri'ni tarihi dokusu ile ön plana çıkan Talas ilçesinde hakim bir tepede yer alan binada sonradan harç...