02 / 05 / 2024

tamer heper 15 aralık

tamer heper 15 aralık

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında komşularının gürültü yapmasından şikayetçi olan bir okurunun sorusunu cevaplandırdı. Gürültü yapan komşu için ne yapılabilir?

Muhtarlar aracılığıyla yapılan gayrimenkul satışları geçerli midir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının tarla aldığını, şu an intikalin yapıldığını, 15 hissedar olduğunu belirten okuyucu, hissedarların satış yapmak istediklerini söyledi ve mahkemeye başvurdukları takdirde sonucun ne olacağını sordu.

Miras kalan gayrimenkullerin paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasından miras kalan bir dairede 15 yıldır yaşayan bir okuyucunun kardeşleri tarafından çıkarılmak istendiğini bu durum karşısında ne yapılabileceği sorusu soruldu.

Kiracının tahliyesi hangi durumlarda istenebilir?

Posta yazarı Tamer Heper, "Dükkanda 15 senedir kiracımız var. Nisan'da kontratının süresi doldu, kontrat yapmayacağım. Emsal kiralar gibi artış yaparsa anlaşabileceğimizi bildirdim. Cevap vermedi ve kirayı yatırmıyor, çıkmıyor. Hukuken ne yapmam gerekiyor?" sorusunu cevapladı.

Mirasçılar dikkat! Ödenen paralar geri alınabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, "Kardeşim vefat etti, bana da miras kaldı. Eşi mahkemeye başvurdu ve vasiyetnamesi olduğunu iddia etti. Mahkeme sürüyor, bana da İntikal Vergisi tahakkuk ettirilmiş. 15 gün içinde ödemem isteniliyor. Vasiyetname kabul edilirse paramı geri alabilir miyim?" sorusunu cevapladı

Dükkanı olanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, '2016’da kentsel dönüşüme giren bir dükkanımız vardı. Dükkan sözleşmeye göre net 21 metrekare teslim edilmesi gerekirken, bize 15 metrekare bir yer veriyorlar ve sözleşmede yazılı bazı donatılar da eksik. Ne yapmalıyım? Sonuç ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşümde anlaşma şartına uyulmazsa dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kentsel dönüşümde bir yerimiz vardı. 10 gün içinde teslim olacak ama net 21 metrekare olması gereken dükkan 15 metrekare yapılmış. Alıp öyle mi hukuki süreci başlatayım? Nasıl bir yol izlemem lazım?' sorusunu yanıtladı.

Devre tatil ve devre mülkün farkı nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, 15 gün tatil yapabileceğimiz konusunda bazı ilanları görüyorum ama ilgilendiğimde de devre tatil olduğunu öğreniyorum. Devre tatilin anlamı nedir? Devre mülkten farkı nedir?' sorusunu yanıtladı.

Kira sözleşmesi bittikten sonra kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kira sözleşmesi 15 Mart 2020’de sona eren işyerinde kiralayanla 9 Haziran’da kirayı anlaştık. Kira sözleşmesi yapmadık. Aynı gün noterden ‘1 hafta içinde dükkanı boşaltın’ diye ihbarname yolladı. Haklarımız nedir?' sorusunu yanıtladı.

Evden çıkmayan kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracı 15 yıldır dairemizde oturuyor. Kontrat mayısta yapılmıştı. Ama kiracım ‘çıkmam’ diye inat ediyor. Kiracım, ‘size daire lazımsa, başka bir daire tutun’ diyor.  Bu kiracıyı çıkarmak için nasıl bir yol izlemeliyiz?' sorusunu yanıtladı.

Mirasla banka borcu ödenir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dört bankaya borcum var, ödeyemedim. Babam 15 gün önce vefat etti. 5 katlı binamız var. Kanuna göre ne yapmamız lazım? Yardımcı olur musunuz?' sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper'den icra takipleri için erteleme süresi önerisi!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında koronavirüs için alınan ekonomik önlemleri kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Değerli Konut Vergisi ertelenecek mi?

Posta yazarı Tamer Heper bir okuyucusunun '3+1 dairede oturuyorum. 15 bin TL vergi geldi. Peki biz böyle bir dairede oturmayı da mı haketmiyoruz? Daire 20 yaşından büyük. Bunu hak etmiyorsak nerede oturmamız bekleniyor? Bu haksızlık değil mi?' sorusunu yanıtladı.

Kiracı kira iadesi isteyebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kiralayandan kullanmadığım 15 günlük kiranın iadesini isteyebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

tamer heper 15 aralık Haberi

tamer heper 15 aralık

Oturduğum dairenin alt katında tam olarak kaç kişi olduğunu bilmediğim, tahminen dört kişi olan öğrenciler oturuyor. Bunlar gündüz uyuyor gece uyanıyor. Arkadaşları da gece kendilerine katılıyor ve gürültüden evde durulmuyor. Birkaç defa karakola şikayet ettik, polis geldi, onlarla da çatıştılar, karakola götürüldüler ama yine dönüp geliyorlar. Bunlara karşı alınacak başka önlem yok mu? • İ.Y. 


Galiba gündüz uyuyup gece yaşamak zamanımız gençlerinin bir özelliği. Nesil yaşamı geceye mi kaydırıyor nedir? Ancak gece uyuyup gündüz uyansalar dahi komşuları rahatsız edecek gürültü yapmak gibi bir serbestlikleri yok. Genç olmaları veya öğrenci olmaları da mazeret değil. Herkes kayıtsız şartsız çevresini rahatsızlık vermemek gibi bir mecburiyet altında. Buna karşı da hukuki önlemler vardır. Bunlardan biri bizim Borçlar Kanunumuzda yer almaktadır. Bunun için (şayet bu...