04 / 05 / 2024

Tamer Özyurt tüik konut satış rakamları

Tamer Özyurt tüik konut satış rakamları

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye genelinde konut satışlarının bir miktar düşse de dezavantajların yanında avantajların da göz ardı edilmemesine dikkat çekti.

Tamer Özyurt: Konutta kredi muslukları açılmazsa satışlar durma noktasına gelir!

Yeni bir konut sahibi olmanın ancak banka kredisiyle mümkün hale geldiğini kaydeden Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, kredi musluklarının açılması gerektiğini belirtti. Tamer Özyurt açıklamasında aksi halde üretimin ve satışların durma noktasına geleceğinisöyledi.

Özyurtlar Holding, tüm iş makinelerini afet bölgesine gönderdi!

Özyurtlar Holding, tüm iş makinelerini afet bölgesine gönderdi. Konuyla ilgili konuşan Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt "Biz de elimizi taşın altına koymayı milletimize borcumuz olarak görüyoruz." dedi.

Ve TÜİK verileri açıkladı! İşsizlik rakamları düştü

Türkiye'de işsizlik oranı, mayısta bir önceki aya göre 0,3 puanlık azalışla yüzde 10,9 seviyesinde kaldı. İşsiz sayısı 2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 56 bin kişi azalarak 3 milyon 785 bin kişi olduğu belirlendi. İşsizlik oranı ise 0,3 puanlık azalış ile yüzde 10,9 seviyesinde kaldı.

TÜİK'in hesaplamadığı enflasyon farkı ortaya çıktı! Asgari ücretlinin kaybı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) artık enflasyon rakamlarının hesaplanmasında madde sepetini kullanmama kararı aldı kurum bunun yerine endeks açıklayacak. TÜİK'in açıklamadığı enflasyon sepeti CHP tarafından hesaplandı. Asgari ücretlinin alım gücündeki kayıp rakamlarla ortaya konuldu.

TÜİK verileri açıkladı! Tarımsal girdi enflasyonunda yeni zirve!

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, tarım GFE aylık yüzde 7,45, yıllık ise yüzde 117,31 artarak rekor tazeledi.

Enflasyon rakamları nedeniyle eleştirilen TÜİK'te 20 sürpriz atama! O isimler belli oldu

Türkiye'de açıkladığı enflasyon rakamlarıyla eleştirilerin odağında olan TÜİK'te sürpriz görev değişimleri oldu. Bloomberg enflasyon rakamları açıklanmadan önce kurumda Tüketici Fiyatları Grup Başkanı Mustafa Teke'nin görevinden ayrıldığını açıkladı.

Enflasyon rakamlarıyla baş edemeyen TÜİK’ten ilginç hamle

Türkiye İstatistik Kurumu bu ay itibarıyla enflasyon verileri içinde madde sepeti yayınlamayı durdurdu. Mayıs enflasyon verileri içinde madde fiyatları yer almadı. Fiyat listesinin yayınlanmamasına gerekçe olarak ise ilginç bir açıklama yapıldı.

TÜİK'in ENAG hamlesi mahkemeden döndü! Rakamlar arasında büyük fark çıkıyordu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyonla ilgili veri paylaşmaması için ENAG hakkında ihtiyati tedbir kararı aldırma talepleri mahkeme tarafından reddedildi. TÜİK ve ENAG'ın yaptığı enflasyon hesaplamaları arasında her seferinde büyük fark ortaya çıkıyordu.

TÜİK'te şaşırtan istifa kararı! Enflasyon hesabı yürütülen dairede kritik değişim

TÜİK, Geçtiğimiz Nisan ayında enflasyonu yüzde 70 açıkladı. Türkiye'de yaşanan gıda başta olmak üzere enflasyonu artıran etmenleri inceleyen ve istatistikleri açıklayan TÜİK'ten şaşırtan bir istifa haberi geldi. TÜİK Fiyat İşleri Daire Başkanı Cem Baş görevinden istifa etti.

Tarımda büyük alarm. TÜİK açıkladı krize geri sayım başladı

Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan ayı Tarımda Üretici Fiyat Endeksini açıkladı. TÜİK’in verilerine göre Tarım ÜFE geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 118,5 artış gösterdi. Tarımda girdi maliyetlerinin artması çiftçileri zor duruma sokarken milyonlarca hektar tarım arazisi ise boş kaldı.

Piyasaların kalbi için TÜİK’ten flaş açıklama

Perakende satış hacminin Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0.3 arttığı açıklanırken, gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 4,3, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 0,1 arttı. Öte yandan otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 5.1 azaldı.

Parasını buraya yatıranlar yandı! TÜİK bizzat duyurdu

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yatırımlarla ilgili veriler yayınlandı. Nisan ayında finansal yatırım araçlarında en yüksek yıllık reel getiri yüzde 17,3 ile külçe altında oldu. En çok kaybettiren ise yüzde 34,7 ile devlet iç borçlanma senetleri olarak kaydedildi. Mevduat ise aynı dönemde yıl

TÜİK'in araştırma sonucu açıklandı! Tüketicinin güveni dibi gördü gelecekten umut kesildi

Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayı tüketici güven endeksini yayımladı. Martta 72,5 olan endeks, nisan ayında 67,3 değerine geriledi. Böylelikle endekste tarihin en düşük seviyesi görüldü.

Tamer Özyurt tüik konut satış rakamları Haberi

Tamer Özyurt tüik konut satış rakamları

Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak 2016 dönemine ait konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye’de 2016 Ocak ayında 84 bin 556 konut satıldı. Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye genelinde konut satışlarının bir miktar düşse de dezavantajların yanında avantajların da göz ardı edilmemesine dikkat çekti.  



Türkiye genelinde konut satışları 2016 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 azalarak 84 bin 556 oldu. Konut satışlarında İstanbul, 15 bin 526 konut satışıyla en yüksek il olarak dikkat çekti. 


Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,4 artarak bin 462 adete ulaştı. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Ocak 2016’da ilk sırayı 498 konut satışı ile yine İstanbul aldı. 


Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye genelinde konut satışlarının...