28 / 04 / 2024

Tamzara Köyü restorasyon çalışmaları

Tamzara Köyü restorasyon çalışmaları

Bir dönem Rum, Ermeni nüfusunun birlikte yaşadığı Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde tarihi ’İpek Yolu’ üzerinde bulunan Tamzara köyündeki tarihi evler, yol ve sokaklar restore ediliyor.

Mayas Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Mayas Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Doğukan Ergül ve Mehmet Akif Çelik ortaklığında kuruldu.

Kadıköy Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu restore edildi!

Şehit piyade binbaşının adını taşıyan Kadıköy Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu’nun restorasyon çalışmaları tamamlandı. Restore çalışmaları dahilinde okulun bahçesine 100 metrekarelik arsa dahil edildi.

Kadıköy'deki Gazhane Binaları'nın restorasyonunda son durum ne?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Hasanpaşa'daki Gazhane Binaları'nda yapılan restorasyon alanını ziyaret etti.

Öğretmenlerden Kadıköy Belediyesi ve İBB’ye restorasyon çağrısı!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Kadıköy Kızıltoprak’ta Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği’nin kullandığı fakat mülkiyeti Sultan Selim Hanı Kadim Vakfı’na verilen “bahçeli köşkten” öğretmenlerin tahliyesine ilişkin durdurma kararına itirazları reddetti.

Kadıköy İskelesi’nde başlayan restorasyon için izin alınmamış!

1926 yılında Kadıköy Meydanı’nda inşa edilen ve yıllar içinde yapılan yanlış müdahalelerle orijinal neo-klasik görüntüsünden uzaklaşan Kadıköy İskelesi’nde son başlayan restorasyon için Koruma Kurulu’ndan izin alınmamış...

Gönen Tarihi Köy Enstitüsü Binası'nın restorasyonu meclis gündeminde!

Isparta'nın Gönen ilçesinde bulunan Tarihi Köy Enstitüsü Binası'nın restorasyon ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Denizli'de 219 yıllık cami restorasyon bekliyor! 

Denizli'de 2014 yılında boşaltılan Gündoğdu Mahallesi'nde 219 yıllık cami restorasyon bekliyor. 

Kadıköy Gazhane Binaları'nın restorasyon süreci uzadı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hasanpaşa Kapalı Pazar Alanı, restorasyonu devam eden Kadıköy Gazhane Binaları ve Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmalarını denetledi.

Etrm Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Etrm Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Emre Tunçbağ tarafından kuruldu. 

Bursa Aksu Köyü’ndeki tarihi okul yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce ‘Osmanlı son dönemi ve Cumhuriyet yıllarında Bursa’nın en merkezi konumlarından biri olan’ Aksu Köyü’nün tarihi okul binasında sürdürülen restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Kırıkkale Delice'deki 300 yıllık cami restorasyon bekliyor!

Kırıkkale'nin Delice ilçesinin Çerikli kasabasındaki 300 yıllık cami restorasyon bekliyor. Cami 2010 yılında Kültür Bakanlığı tarafından tescillenmiş ve sit alanı olarak ilan edilmişti.

İlte Ahşap Yapı Restorasyon Mimarlık Tas.Danış.İnş.Teks.San.Ve Tic.Limited Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

İlte Ahşap Yapı Restorasyon Mimarlık Tas.Danış.İnş.Teks.San.Ve Tic.Limited Şirketi Kadıköy Şubesi 650 bin TL sermaye ile 6 Ağustos 2015 tarihinde Kadıköy'de açıldı.

Giresun Tamzara Köyü'ndeki tarihi evler restore ediliyor!

Bir dönem Rum, Ermeni nüfusunun birlikte yaşadığı Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde tarihi ’İpek Yolu’ üzerinde bulunan Tamzara köyündeki tarihi evler, yol ve sokaklar restore ediliyor.

Tamzara Köyü restorasyon çalışmaları Haberi

Tamzara Köyü restorasyon çalışmaları

Bir dönem Rum, Ermeni nüfusunun birlikte yaşadığı Tamzara köyünden, göç nedeniyle kaderine terk edilen tarihi evlerin turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, diğer ilçe ve köylere örnek bir turizm çalışması yapıldığını söyledi.


Kaymakam Erdinç “Tamzara, 2 bin yıllık bir geçmişe sahip yerleşim yeri olduğu gibi ipek yolu üzerinde bulunan ve vakti zamanında Ermeni, Rum ve Türk nüfusunun birlikte yaşadığı istisnai köylerimizdendir. Yaşanan göç nedeniyle neredeyse metruk hale gelmiş harabeye dönmüş tarihi evleri turizme kazandırmak adına bir çalışma başlattık. Yaptığımız restorasyon ile aile işletmesi halinde pansiyonlara dönüştürdük. Bu çalışmalarımız diğer köylerimizde ve ilçelerimizde de örnek teşkil ettiğini düşünüyoruz. Özellikle Şebinkarahisar’da var olan kiliselerin, konakların restorasyonu için ciddi bir kaynağa ihtiyaç duyulmaktadır. Fakat...