06 / 05 / 2024

TANAP iş

TANAP iş

Azeri gazını Türkiye üzerinden AB’ye ulaştıracak TANAP’ta kullanılacak boru ihalesini 420 milyon dolara Türk şirketleri kazandı. 1.850 km’lik boru hattı 21 ilden geçecek, 5 bin kişiye iş sağlayacak. Ekonomiye katkısı 4 milyar doları bulacak.

TANAP atıl durumdaki köy okullarını turizme kazandırıyor!

TANAP'ın destek verdiği atıl durumdaki köy okulları, sosyal alan ve donatılara dönüştürülecek. Bölge turizmine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Eskişehir'de iki eski okul binasının tadilatı tamamlandı.

TANAP'ın Marmara Denizi geçişi çalışmaları başladı!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP), 19 kilometrelik Marmara Denizi Geçişi için çalışmalar başladı..

TANAP 2018'de bitecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayacak projeler için çalışmaya devam edeceğini belirterek, "TANAP gelecek seneye bitecek." dedi.

TANAP projesinin yüzde 65'i tamamlandı!

Yaklaşık yüzde 65'i tamamlanan TANAP Projesi hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "2018 ikinci yarısı itibarıyla boru hattını gaz ile doldurmaya hazır hale getireceğiz" dedi.

TANAP, 6 projeye 14 milyon TL fon sağlayacak!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, geçtiği güzergah üzerindeki 6 projeye 14 milyon TL fon desteği sağlayacak. TANAP ‘Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları'yla geçtiği yerlerdeki yerleşimlere olumlu bir katkı sağlayacak.

TANAP zamanında tamamlanacak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TANAP işlerin takvime uygun yürütüldüğünü ve zamanında tamamlanacağını belirtti. Aliyev, Dünya Bankası'nın desteği ile çok sayıda önemli projeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

TANAP için 400 milyon dolarlık kredi anlaşması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Dünya Bankası'nın TANAP için BOTAŞ'a açtığı 400 milyon dolarlık kredinin anlaşmasını imzaladı.

Dünya Bankasından Azerbaycan'a Tanap için kredi!

Dünya Bankası ile Azerbaycan hükümeti arasında TANAP'ın finanse edilmesi için 30 yıl vadeli 400 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalandı.

TANAP’a 1.4 milyar dolar krediye onay!

Azeri gazını Türkiye’den Avrupa’ya ulaştıracak TANAP için Dünya Bankası ile Asya Altyapı ve Yatırım Bankası’ndan 1.4 milyar dolarlık krediye onay çıktı.

TANAP'ın 800 milyon dolarlık kredisi onaylandı!

Dünya Bankası Yönetim Kurulunca, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için toplamda 800 milyon dolar tutarındaki kredi onaylandı.

Türk Akımı, TANAP'a rakip değil!

TANAP Genel Müdürü Düzyol, Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı'nın TANAP için kısa vadede rekabet yaratmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Tanap projesi çalışmaları sürüyor!

Azerbaycan’dan Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede her şeyin olması gerektiği gibi devam ettiğini belirterek, “Proje gerekililiğiyle paralel ilerliyoruz

TANAP'ın Avrupa finansmanı için geri sayım başladı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Enerji ve Tabii Kaynaklar Direktörü Puliti, TANAP ve TAP projelerine sağlamayı düşündükleri toplam 1,5 milyar dolarlık krediye ilişkin 26 Ekim'de toplantı düzenleneceğini söyledi.

TANAP iş Haberi

TANAP iş

Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştıracak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Pojesi’nde (TANAP) kullanılacak boruların temini için açılan ihaleyi Türk şirketler kaptı. Ekonomiye 4 milyar dolarlık katkı sağlayacak 1.850 kilometrelik TANAP boru hattı ihalesinin yüzde 80’ini 6 Türk şirket kazandı. Anlaşmaya göre, boruların yüzde 30’u Borusan Mannesmann-Noksel-Erciyas konsorsiyumu, yüzde 25’i Ümran-Emek konsorsiyumu, yüzde 25’i Tosçelik Profil ve yüzde 20’si Baosteel Europe GmbH tarafından sağlanacak.


1.2 milyon ton çelik


Projede ihale bedeli 420 milyon dolar oldu. Proje için 1 milyon 200 bin ton çelik boru  kullanılacak. Bu da Türkiye’nin toplam üretiminin yüzde 10’una karşılık gelecek. Çelik boruların sevkiyatının 24 ayda tamamlanması bekleniyor. Türkiye’nin yüzde 30 hissesinin olduğu TANAP, Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye ve Yunanistan üzerinden geçerek İtalya’da son bulacak


45 milyar dolar yatırım öngörülü boru hattı...