29 / 04 / 2024

TANAP ortakları

TANAP ortakları

Doğalgaz tedariğini kesintisiz ve güvenli hale getirmek isteyen Macaristan, Türk Akımı ve TANAP projelerinde yer almak istiyor.

İran TANAP'a ortak mı oluyor?

İran'ın Azerbaycan Büyükelçisi Muhsin Pakayin, ülkesinin Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa pazarına taşımayı hedefleyen Trans Anadolu Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) ortak olabileceğini söyledi.

TANAP'a BP'de ortak oluyor!

TANAP'a BP'de ortak oluyor. İNGİLİZ petrol şirketi BP'nin yıl sonuna kadar gerekli yasal prosedürü tamamlayarak, Azerbaycan'dan başlayıp Türkiye'yi kat edecek olan TANAP'a hissedar olarak katılacağı bildirildi.

TANAP Projesi Ortaklar Anlaşması imzalandı!

BOTAŞ, SOCAR ve BP arasında TANAP Projesi Ortaklar Anlaşması imzalandı. Taner Yıldız:"Bu projenin (TANAP) önüne ekonomikten ziyade siyasi engeller çıkarılmaya çalışıldı ama bu projenin önünde siyasi bir engel olmayacaktır" dedi.

TANAP'ın İnşaat Koridor Hattı tamamlandı!

Azerbaycan gazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak olan 10 milyar dolarlık TANAP projesinde, BOTAŞ TANAP Kamulaştırma Direktörlüğü'nün çalışması ile 'İnşaat Koridor Hattı' tamamlandı..

TANAP'ta inşaat koridor hattı tamamlandı!

TANAP'ta ‘ İnşaat Koridor Hattı ’ tamamlandı, inşaat çalışmalarına bahar aylarında başlanıyor. TANAP projesinde, BOTAŞ TANAP Kamulaştırma Direktörlüğü’nün çalışması ile ‘İnşaat Koridor Hattı’ tamamlandı.

Nihat Zeybekçi: Türk Akımı ve TANAP projeleri birbirine rakip değil!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türk Akımı ve TANAP projelerinin birbirlerine rakip olmadığını belirterek, Türkiye'den iki boru hattının geçecek olmasının her iki projeyi güçlü ve önemli hale getireceğini söyledi.

TANAP, Yozgat'ta bin 500 kişiye istihdam sağlayacak!

Azerbaycan doğal gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınacağı TANAP projesi kapsamında, Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesine kurulan mobilizasyon kampında, yaklaşık bin 500 kişi istihdam edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TANAP akacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği müzakerelerinde enerji faslının tıkandığını belirterek, “Nabucco dediler yapamadılar. TANAP geldi, geçti ve kısa zamanda akmaya başlayacak ama onlar bakmaya devam edecek” dedi.

TANAP'ın hayata geçmesiyle stratejik önem artacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, " TANAP'ın hayata geçmesi ile Azerbaycan ile Türkiye'nin konumu ve de buradaki stratejik önem çok daha fazlasıyla artacaktır " dedi.

Çimsa iş ortakları buluşması gerçekleşti!

Çimsa'nın İş Ortakları Buluşması, 160 iş ortağının katılımıyla gerçekleştirildi. Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, "Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada Çimsa markasını daha da güçlendirmek için çalışıyoruz" dedi.

TANAP'ta inşaat için imzalar atıldı!

22 Nisan 2014 tarihinde firmaların davet edilmesi ile başlayan ihale sürecinin sonucunda sözleşmeler TANAP Doğal Gaz İletim A.S ile üç firma arasında imzalandı.

Kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir?

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince, her kooperatif ortağının üyelik haklarının, ada yazılı ortaklık senedi ile temsil olunması gerekiyor. Peki, kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir?

TANAP Pasinler'in kaderini değiştirecek!

Başkan Sertoğlu, “Şah Denizi’nden çıkan bin 860 kilometre uzunluğunda, Kars’tan girip Edirne’den Avrupa’ya açılan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) projenin ana merkezi Pasinler’e kurulacak” dedi.

TANAP projesine argon kaynakçısı yetiştirilmesi kurs açılacak!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nda (TANAP) çalışacak argon kaynakçısı yetiştirilmesi için Bayburt’ta 300 kişilik kurs açılacak..

TANAP 36 ayda tamamlanacak!

Tekfen Holding'in açıklamasında, bağlı ortaklıkları Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ'nin, TANAP Projesi kapsamında, 56 inçlik boru hattının 509 km uzunluğundaki 3. lotunun inşaat işlerini 565 milyon dolor bedelle üstlendiği bildirildi.

TANAP ortakları Haberi

TANAP ortakları

Macaristan, kullandığı doğalgazın yüzde 80'ini Ukrayna üzerinden Rusya'dan alıyor. Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik yaptırımları ve Rusya'nın Ukrayna üzerinden gönderdiği gazı kesmesinin ardından, Macaristan, doğalgaz teminini güvence altına almak için alternatif projelere yöneldi.


Rus gazını Avrupa'ya taşıyacak Güney Akım projesinin iptal edilmesinin ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus gazını Avrupa'ya Türkiye üzerinden taşıyacak bir boru hattı yapılacağını açıklamıştı. Avrupa Birliği'nin karşı çıkmasına rağmen Güney Akım projesine destek veren Macaristan, projenin iptal edilmesinin ardından yapılacak 63 milyar metreküp kapasiteli Türk Akımı projesine dahil olmak istediğini duyurmuştu.


Macaristan Başbakanı Victor Orban ve Putin'in şubatta gerçekleştirdikleri görüşmede, Orban, Rusya olmadan Avrupa Birliği'nin gaz tedariğini güvenli hale getiremeyeceğini belirtmişti. Orban ayrıca, Avrupa piyasasının Rusya olmadan rekabetçi bir yapıya sahip olamayacağını ve Rusya'ya uygulanan yaptırımların bir...