02 / 05 / 2024

Taner Kavas uyarı

Taner Kavas uyarı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tuğla ve Kiremit Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Taner Kavas, binalarda kullanılan yalıtım maddelerinin seçiminde dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Taner Kavas'tan binalar için yalıtım malzemesi uyarıları!

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tuğla ve Kiremit Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Taner Kavas, binalarda kullanılan yalıtım maddelerinin seçiminde dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Taner Yıldız: Türkiye'de enerji ile alakalı bir sıkıntı söz konusu değil!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Anadolu Ajansı'nın (AA) Ana Basın Sponsorluğu'nda, Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'nda (ICCI 2014) gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ICCI 2014 yarın Taner Yıldız tarafından açılıyor!

ICCI 2014 yarın Taner Yıldız tarafından açılıyor. Üç gün boyunca beş farklı salonda yapılacak oturumlara enerjinin zirvesinde yer alan önemli isimler ve de yöneticiler katılacak.

Taner Yıldız: Kuraklık, hidroelektrik santrallerinin kapasitesini düşürüyor!

Enerji Bakanı Taner Yıldız “Mart ve nisan ayındaki yağmurlar az oldu. Barajlarımızda üretilecek elektriğimizin azalacağını söylemek durumundayım. İran, Gürcistan ve Bulgaristan’dan yaz döneminde elektrik ithal edebiliriz” dedi.

Taner Yıldız: Barajlarda üretilen elektrik azalacak!

Taner Yıldız, "Mart ve nisan ayındaki yağmurların da beklediğimiz oranda gerçekleşmediğini gördük. Bakalım önümüzdeki aylarda artış olursa ne ala, yoksa barajlarımızda üretilecek elektriğimizin azalacağını söyleyebiliriz" dedi.

Taner Yıldız: Akkuyu ve Sinop santrallerinde 16 milyar dolarlık yerli yatırım öngörüyoruz!

Taner Yıldız: "Ülkemizde 2023'e kadar işletmeye alınmasını planladığımız Akkuyu ve Sinop nükleer güç santrallerinin inşaat ve işletmeye geçiş süreçlerinde 8'er milyar dolardan toplam 16 milyar dolarlık yerli yatırım öngörüyoruz" dedi

Taner Yıldız: Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinde çalışanları açıkta bırakmayız!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinde çalışanların endişelenmemeleri gerektiğini belirterek, "Biz onları açıkta bırakmayız. Biz asla o kardeşlerimizi mağdur etmeyeceğiz" dedi...

Taner Yıldız: 16 adet kömür ve doğalgaz santrali özelleştirilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 16 tane yerli kömür ve doğalgaz santralinden oluşan zincirin hemen hemen tamamını belli bir süreçte özelleştirmeyi düşündüklerini açıkladı.

Taner Yıldız: Türkiye'deki nükleer santraller için ortak alabiliriz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'deki nükleerle ilgili yatırımcılarımıza tavsiyemiz şu olacak; ister Rusya ister Japonya her ikisiyle de 4 bin 800 megavatlık santral kuruyoruz ve buraya ortak alabiliriz." diye konuştu...

ICCI 2014 Bakan Taner Yıldız tarafından açılacak!

Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenecek ICCI 2014 – 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 24 Nisan 2014 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından açılacak.

Tophane'de yıkılacak olan nargile kafelere ‘boşaltın’ uyarısı yapıldı!

İstanbul’un nargileleriyle ünlü en önemli semtlerinden Tophane’ deki nargile esnafına geçen hafta, 28 Nisan’a kadar kafeleri boşaltın uyarısı geldi. İşletmeciler ise 90 günlük süre istiyor...

Ahmet Misbah Demircan'dan Beyoğlu'nda yaşayanlara "evini satma" uyarısı!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları yürüten belediyelerden biri de Beyoğlu Belediyesi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nda yaşayan vatandaşlara evlerini satmamaları konusunda uyarıda bulunduğunu söylüyor...

Taner Yıldız: Doğalgaz ve elektriğe Nisan'da zam yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "Allah'ın gönderdiği rahmetle beraber, şu anda yağan yağmurlarla beraber Nisan ayında da doğalgaz ve elektriğe zam yapmıyoruz" dedi.

Taner Kavas uyarı Haberi

Taner Kavas uyarı


Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tuğla ve Kiremit Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Taner Kavas, binalarda kullanılan yalıtım maddelerinin seçiminde dikkatli olunması gerektiğini belirtti. 

Kavas, "EPS (genleştirilmiş polistren sert köpük) ve XPS (ekstrude polistren köpük) malzemeleri petrol kökenli olmaları nedeniyle yanma sıcaklıkları düşüktür. Bu malzemeler, muhtemel bir yangında alevlerin yayılmasına neden olabilir" dedi. Kavas, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, ihtiyaç duyduğu eneıjiyi büyük oranda ithal eden bir ülke olduğunu söyledi. 

Ülkede tüketilen enerjinin büyük bölümünün ısıtma ve soğutma amaçlı kullanıldığını dile getiren Kavas, bu durumu asgariye indirmenin yolunun, binalara yalıtım uygulanmasından geçtiğini vurguladı. Konutların yanı sıra kamu binası, alışveriş merkezi, okul ve camiler gibi toplu yaşam alanlarına kadar tüm ısıtılan ve soğutulan mekanlara uygulanan yalıtımın önemine dikkati çeken Kavas, Türkiye'de petrol bazlı...