05 / 05 / 2024

tanıtma vakfı

tanıtma vakfı

Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Çobandurağı (Kurtlarlı) bölge sınırlarını aşan şöhreti yakaladı. 20 yıl önce tümüyle boşalan dağ köyünün en önemli özelliği Osmanlı hazine memurlarına ait, saray konforundaki 33 konağı. ÇEKÜL konakların rölevesini çıkardı.

Turizmde sil baştan! Bu uygulamalar artık zorunlu olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı, turizm sektörünün Yeşil Mutabakat uygulamalarına hazırlanabilmesi için ‘Türkiye Sürdürülebilir Turizm Endüstri Kriterleri’ni belirledi.

iPhone 14 fiyatları belli oldu! Gören bir daha bakıyor! Hiç bu fiyata iPhone satılmadı! 8 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Senenin belirli zamanlarında yeni çıkan telefonlarının lansmanını gerçekleştiren Apple, iPhone ailesinin en yeni ve en güçlü üyesi olacak iPhone 14 serisini tüm dünyaya tanıtma hazırlıklarına başladı. Peki, iPhone 14 serisinin fiyatları ne kadar? 8 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Mahir Polat'tan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Kamuoyunda tepkilerle karşılaşan İstanbul'da Tarihi Yarımada’daki Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camii'nin önünde yapılan İlim Yayma Vakfı'nın yurt inşaatında resmi süreç sürüyor. Sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'tan açıklama geldi.

ABD'deki Maarif Okulunun yeni binası 2021-2022 eğitim dönemine yetişecek!

Türkiye Maarif Vakfının (TMV) ABD New Jersey eyaletinde yer alan Maarif Okulu tarafından yeni satın alınan binada aileler için eğlence ve tanıtma günü gerçekleştirildi.

Kaş'ın imar planına bir yürütmeyi durdurma kararı daha!

Antalya'nın Kaş ilçesinde, 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'nın iptal edilmesi amacıyla Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ve 31 vatandaş amacıyla açılan davaya bakan Danıştay Dava İdareleri Kurulu yeni bir dava açtı.

Erensan TR MIX ile ısıtma sistemleri geleceğin teknolojisiyle tanıştı!

Basınçlı Kap ve Kazan Sektörü’nün ülkemizdeki öncü markalarından olan Erensan, düşük NOx emisyon değerlerine sahip, çevre dostu TR MIX (Premix Brülörlü Paslanmaz Çelik Yer Tipi Yoğuşmalı Sıcak Su Kazanı) ile ısıtma sistemlerinde teknoloji dönemini başlatıyor.

İller Bankası'nın yaptığı ödenekler meclis gündeminde!

İller Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünün temsil, tanıtma ve ağırlama ödenekleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakanlık'tan TEBA Vakfı'na arazi tahsisi hakkında açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Atatürk Orman Çiftliği arazisinden 555 bin metrekare alan ile TCDD misafirhanesinin TEBA'ya tahsis edildiği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı...

Türk markaları İstanbul Havalimanı'yla dünyaya açılacak!

İstanbul Havalimanı yerli hazır giyim markalarını dünyaya açan yeni kapı olacak. Türk markaları açtıkları gösterişli mağazalarda transit yolculara hazırladıkları özel koleksiyonlarla hem kendi markalarını hem de Türkiye’yi tanıtma görevini üstlenmiş olacak.

İmar barışında turizmci sevinci!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, imar affı, tahsis süresinin uzatılması, turizm tanıtma fonu gibi gündeme dair konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Amasya Belediyesi'nin yeni binasının enerjisi Yeşilırmak'tan!

Amasya Belediyesinin yeni binasının enerji ihtiyacı Yeşilırmak'tan sağlanacak. Binanın elektrik üretimi ve ısıtma sistemi Türkiye'deki tek yapı olma özelliğine sahip.

Yeni Havalimanı markalara fuar etkisi yaratacak!

İstanbul Yeni Havalimanı, Türk ürünleri ve markalarının tanıtılması için en önemli platformlardan biri olacak. Markalar, terminal mağazası ile fuar etkisini yaşayacak ve ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatı bulacaklar. 

Trabzon Vakfıkebir OSB tanıtıldı!

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde organize sanayi bölgesi kurulacak yeterlikte düz yer bulunamayınca dağın tepesine organize sanayi bölgesi kurulmasına karar verildi. 

tanıtma vakfı Haberi

tanıtma vakfı

Çobandurağı’nın geçen yıl romanı yazıldı, ardından yıl başında Sarıkamış faciasını konu alan “Eve Dönüş-1915” filmi çekildi, şimdi ise bugün harabeye dönmüş 33 konağı eski ihtişamına kavuşturacak bir projeyle gündemde. Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden 4’ü akademisyen 17 kişilik ekip, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma, Tanıtma Vakfı’nın (ÇEKÜL) desteğiyle köydeki konakların envanter ve rölövelerini çıkardı, şimdi sıra kaynak bulup köyü ayağa kaldırmak ve yeniden yaşanabilir kılmakta.


Üç katlı 16 odalı 


Köyde çalışan ekibin lideri, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi ve ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Polvan “Köyün varlığını bir yıl önce Divriği’deki bir toplantıda öğrendik” diyor. ÇEKÜL ekibi 1400 metre irtifadaki köyü aralık ayında ziyaret etti. Munzur ve Sarıçiçek Yaylası’nın yanı başındaki köydeki son evin 1992’de boşaltıldığını öğrendi. 16 gün çalışıp...