14 / 05 / 2024

Tanıtma ve kullanma kılavuzu

Tanıtma ve kullanma kılavuzu

6502 sayılı Yeni Tüketici Kanunu, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. Kanunda tüketicinin bilgilendirilmesi ve menfaatlerinin korunması öngörülüyor. İşte yeni tüketici kanunu ve yeni tüketici hakları..

Milli Emlak'tan KDV ve peşinat olmaksızın 2500 TL teminatla arsa!

Milli Emlak tarafından gerçekleştirilen arsa satışlarından rakamlar vatandaşların yüzlerini güldürüyor. Buna göre, Milli Emlak'tan KDV ve peşinat ödemeden arsa sahibi olunabilir. Bu imlan ilk defa arsa alacaklara tam bir yatırım fırsatı sunmakta.

Tematech Isıtma Ve Soğutma Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tematech Isıtma Ve Soğutma Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Güner Özdemir tarafından kuruldu.

Harbiye Konserleri başlıyor! Tan Taşçı ve Başkanlar Korosu'nun bilet fiyatları ne kadar?  İşte tam liste...

N Kolay Harbiye Açıkhava Konserleri başlıyor. Birçok sanatçının sahne alacağı konser serisinde Tan Taşçı da birkaç konser birden verecek. Peki Tan Taşçı'yı canlı olarak seyretmek ve dinlemek isteyenler kaç TL ödeyecek. İşte Tan Taşçı ve Başkanlar Korosu bilet fiyatları...

Bosch'tan Buzdolabı ve Çamaşır Makinesini Birlikte Alana Elektrikli Süpürge Hediye! 4 Mart 2023 fiyat listesi

Evleneceklere ve ya evini yenileyeceklere Bosch'tan inanılmaz kampanya! Seçili solo buzdolabı ve çamaşır makinesini birlikte alana 3.470 TL değerindeki Serie 4 Toz Torbasız Elektrikli Süpürge hediye.

Turizmde sil baştan! Bu uygulamalar artık zorunlu olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı, turizm sektörünün Yeşil Mutabakat uygulamalarına hazırlanabilmesi için ‘Türkiye Sürdürülebilir Turizm Endüstri Kriterleri’ni belirledi.

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi Kuruldu!

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi bugün Sarıyer’de Mehmet İzolluoğlu tarafından kuruldu.

Migros'tan iPad ve iPhone'lara dev indirim! Sakın kaçırmayın! 31 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en büyük süpermarketlerinden biri olarak tanınan Migros, Apple telefon ve tabletlerde muhteşem indirimleri başlattı! Peki, Migros'da iPhone fiyatları ne kadar? Migros'ta iPad fiyatları ne kadar? İşte 31 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Taş Dekorasyon İnşaat Emlak Isıtma Ve Soğutma Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taş Dekorasyon İnşaat Emlak Isıtma Ve Soğutma Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ergüdar Taşdemirci tarafından kuruldu.

Netmak İnşaat Isıtma Ve Soğutma Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Netmak İnşaat Isıtma Ve Soğutma Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar’da 500 bin TL sermaye bedeli ile Nihat Yılmaz tarafından kuruldu.

KİPTAŞ'tan 'taksit ve ödeme' düzenlemesi!

KİPTAŞ'tan ertelenen taksit ve ara ödemelere ilişkin ek düzenleme yaptı. KİPTAŞ tarafından yapılan açıklamada, ''Ötelenen taksitler hazirandan başlayarak her ay tek taksit ödenecek şekilde devam edecek'' denildi.

Eren Mekanik Dekorasyon Isıtma ve Soğutma Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eren Mekanik Dekorasyon Isıtma ve Soğutma Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Songül Parlak tarafından kuruldu.

İller Bankası'nın yaptığı ödenekler meclis gündeminde!

İller Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünün temsil, tanıtma ve ağırlama ödenekleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Tanıtma ve kullanma kılavuzu Haberi

Tanıtma ve kullanma kılavuzu

Tüketicinin bilgilendirilmesi ve menfaatlerinin korunması!

6502 sayılı Yeni Tüketici Kanunu, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. Kanunda, Tüketici sözleşmelerindeki haksız şartlar; Ayıplı Mal ve Hizmetler; Tüketici Sözleşmeleri; Tüketici Kredileri; Konut Finansmanı; Ön Ödemeli Konut Satışı; Diğer Tüketici Sözleşmeleri; Tüketicinin Bilgilendirilmesi ve Menfaatlerinin Korunması; Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar; Tüketici Konseyi ve Reklam Konseyi; Tüketici Hakem Heyeti; Yargılama, Denetim ve Cezaya İlişkin Hükümler yer alıyor.


Tüketicinin Bilgilendirilmesi ve Menfaatlerinin Korunması


Fiyat etiketi

MADDE 54 – (1) Perakende satışa arz edilen malların veya ambalajlarının yahut kaplarının üzerine kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde tüketicinin ödeyeceği tüm vergiler dâhil satış fiyatı ve birim fiyatını gösteren, üretim yeri ve ayırıcı özelliklerini içeren etiket konulması; etiket konulması mümkün olmayan hâllerde aynı bilgileri kapsayan listelerin görülebilecek şekilde uygun yerlere...