06 / 05 / 2024

Tanzanya demiryolu ihalesi

Tanzanya demiryolu ihalesi

Firma, kontrat bedeli 1,9 milyar ABD doları olan proje kapsamında 336 km'lik demiryolunu bütün altyapı ve teknolojisiyle inşa edecek.

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul geçişi demiryolu hattı inşaatının, danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi iptal edildi. İhalenin, şartnamenin tekrar düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması amacıyla iptal edildiği belirtildi. İşte detaylar...

Danıştay’dan Halkalı-Ispartakule demiryolu ihalesi için iptal kararı!

Kanal İstanbul geçişi kapsamında Halkalı ile Ispartakule arasına yapılması planlanan demiryolu ihalesi, Danıştay tarafından iptal edildi.

Deniz Yavuzyılmaz'dan Bandırma-Bursa-Osmaneli-Yenişehir Demiryolu ihalesi iddiası!

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Bandırma-Bursa-Osmaneli-Yenişehir Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi ihalesine yönelik çok konuşulacak bir iddiada bulundu.

Tanzanya'da 2 milyar dolarlık demiryolu projesine imza atıldı!

Tanzanya'da 2 milyar dolarlık demir yolu projesine imza atıldı. Törene Ulaştırma Bakanı ve birçok bakan katılım sağladı.

Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı'nın ihalesi yapıldı!

"Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temini ve Yapım İşi"nin yaklaşık Değeri 16 milyar 338 milyon 146 bin 708 TL olarak belirlendi.

Adapazarı-Karasu demiryolu inşaatı işinin ihalesi TBMM'de!

Adapazarı-Karasu limanları ve sanayi tesisleri demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı işinin ihalesi hakkında Sayıştay raporunda yer alan bazı bulgular meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma-Bursa-Yenişehir Osmaneli Demiryolu Hattı'nın ihalesi yapıldı!

Bandırma-Bursa-Yenişehir Osmaneli Demiryolu Hattı'nın ihalesi dün gerçekleştirildi.

Aksaray-Ulukışla demiryolu hattı ihalesi ne zaman yapılacak?

Projesi tamamlanan Aksaray-Ulukışla demiryolu hattı ihalesinin ne zaman yapılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yenileme ihalesi iptal edildi!

TCDD, Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö demiryolu hattının yenilenmesi ihalesi iptal edildi. İhale Bakım Atölyesi'nin ihale dosyasına konulmasının unutulması üzerine iptal etti. 

Seydişehir-Manavgat Demiryolu Projesi'nin ihalesi yapıldı!

Ön seçim müracaatları 20 Şubat, 12 Haziran’da ihale teklifleri toplanan Seydişehir-Manavgat Demiryolu Projesi Etüt, proje ve mühendislik ihalesini Temat-Su-Yapı-KMG Proje ortak girişimi kazandı.

3. köprüye demiryolu bağlantısı yapılacak!

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murtazaoğlu: "3. köprüye de bir demiryolu bağlantısı planlanıyor. Bu yılın sonuna kadar bir kesiminin yapım ihalesi projelendirmesi devam ediyor. Yıl sonundan önce ilanına çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

TOKİ Uşak Banaz'da Devlet Hastanesi ihalesi 4 Ekim'de yapılacak!

50 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi altyapı ve çevre düzenlemesi ihalesi 4 Ekim Perşembe günü saat 14.30'da yapılacak...

TOKİ Malatya Doğanşehir'de Anadolu Lisesi ihalesi 3 Ekim'de!

TOKİ Malatya Doğanşehir Altıntop Mahallesi'nde yer alan Anadolu Lisesi'nin inşaatı ve çevre düzenlemesi ihalesi 3 Ekim Çarşamba günü saat 14.30'da yapılıyor...

Tanzanya demiryolu ihalesi Haberi

Tanzanya demiryolu ihalesi

Türkiye’nin sayılı inşaat firmalarından Yapı Merkezi, Tanzanya’da Morogoro ve Makutupora demiryolu inşaatının ihalesine imza attı.


İmza törenine Tanzanya Ulaştırma Bakanı Prof. Makame Mnyaa Mbarawa, işveren Rahco adına Direktör Masanja K. Kadogosa, Rahco yetkilileri, Yapı Merkezi’nden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdem Arıoğlu ve Doğu Afrika Bölge Müdürü Abdullah Kılıç ile Yapı Merkezi çalışanları katıldı.


Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkan vekili Erdem Arıoğlu yapılan anlaşma ile ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 


Arıoğlu, “Şu anda Tanzanya Darüsselam’da imzaladığımız bu anlaşma tek başına bir Türk müteahhitinin yurt dışında imzaladığı en büyük anlaşmalardan bir tanesidir. Tek başına bir Türk müteahhidi 336 km'lik demiryolunu bütün altyapı ve teknolojisiyle inşa edecek." diye konuştu. 


Projede yaklaşık binin üzerinde Türk mühendis ve çalışanın görev alacağını ifade eden Arıoğlu, "Gururluyuz, mutluyuz. İmzalanan bu...