05 / 05 / 2024

tapu bağışlanır mı

tapu bağışlanır mı

Bir gayrimenkulün mülkiyet hakkı bir başka kimseye bedel karşılığında devredilebildiği gibi, bedelsiz olarak da devredilebilir mi? Tapunun bağışlanması mümkün mü? İşte tapu bağışı harç ve işlemleri..

Ali Mahir Başarır'dan emekli zammı tepkisi: 10 bin TL'ye kiralık ev var mı? 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılan ek zammı açıkladı. CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "10 bin TL'ye kiralık ev var mı?" diyerek, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasına tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Sıfırdan e-ticarete nasıl başlanır? Ücretsiz e-ticaret şirketi açılabilir mi?

İnternetin giderek daha geniş kitlelere ulaşması ve online alışverişin yükselişi, e-ticaret sektörünü cazip kılmaktadır. Bu dijital ortam, girişimciler ve işletmeler için sürekli genişleyen bir iş alanı sunmaktadır. Peki e-ticarete sıfırdan nasıl başlanır?

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Yetim ve dul maaşı aynı anda alınır mı? Dul ve yetim aylığı kimlere bağlanır?

Yetim ve dul maaşları başta olmak üzere vatandaşlar aynı anda kaç maaş alabileceklerini merak ediyorlar. İşte bu durumda araştırılan sorular ve onların yanıtları!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?” İşte bu soruların yanıtları…

TOKİ çıkmayan parasını ne zaman alacak 2022? TOKİ için yatırılan 500 TL geri alınır mı?

TOKİ’nin kuralarında ismi çıkmayan vatandaşlar, başvuru paralarını nasıl geri alabileceklerini araştırıyor. İşte “TOKİ için yatırılan 500 TL geri alınır mı?” sorusunun araştırılan yanıtı!

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi vardır. Hisseli tapunun nasıl tek tapu haline geleceği, Hisseli tapu başkasına satılır mı? soruları yanıt bulmayı bekliyor. İşte detaylar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip olan kişiler, bu konuya dair detayları öğrenmek istiyor. Hisseli tapu nedir, Hisseli tapu başkasına satılır mı? İşte merak edilen ayrıntılar…

Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı?

Tapu işlemleri arasında gayrimenkul alım satımlar büyük yer kaplıyor. Bu işlemlerde bazı belgeler istenmektedir. Bu belgelere ilaveten bir de sağlık raporu isteniyor. Peki Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı? İşte merak edilen detaylar!

Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı?

Prefabrik evlerin nasıl ısındığı merak ediliyor. Bu yüzden Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Emeklilik dilekçesi verdikten sonra ne zaman maaş bağlanır?

Emeklilik, her çalışanın hayalini süslemektedir. Bu bağlamda emekli olma yolunda ilerleyenler, Emeklilik dilekçesi verdikten sonra ne zaman maaş bağlanır? sorusunun yanıtını arıyor.

Ölüm aylığı nasıl alınır? Ölüm aylığı kimlere bağlanır?

Ölüm aylığı nasıl alınır? Ölüm aylığı kimlere bağlanır? sorularına dair detaylar araştırılıyor. İşte merak edilen detaylar!

tapu bağışlanır mı Haberi

tapu bağışlanır mı

Tapunun bağışlanması mümkün mü?

Bir gayrimenkulün mülkiyet hakkı bir başka kimseye bedel karşılığında devredilebildiği gibi, bedelsiz olarak da devredilebiliyor. 


Bedelsiz olarak gerçekleşen bu devir işlemine hibe deniyor. Tapu hibe işlemi için satış işleminden farklı oranlarda harç ödemesi yapılıyor.


Taşınmazların ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı değer üzerinden binde 68,31 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor.


Ayrıca taşınmaz malın varsa veraset ve intikal vergisi ile vakıf taviz bedeli ilişiği kestiriliyor. Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret alınıyor. 


Tapunun bağışlanması için gerekenler:

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet,...