04 / 05 / 2024

tapu bedeli 2014

tapu bedeli 2014

BİR süredir konutlarının gerçek değerini beyan etmeyen ev sahiplerine ceza gönderen Maliye Bakanlığı, şimdi de gayrimenkullerin gerçek değerinin bildirilmesi için harekete geçti...

Tapu fiyatları 2014!

Tapu müdürlüklerinde gerçekleşen gayrimenkul alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için alıcı ve satıcı tarafından ödenmesi gereken bazı masraflar oluyor. İşte tapu fiyatları 2014 ve döner sermaye ücretleri...

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

Tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde bilinmesi gereken husulardan biri de o gayrimenkul rayiç bedelidir. Peki, tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir? Rayiç bedel hesabı nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu satış bedeli KDV dahil midir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri için, tapu dairesinde satış bedeli üzerinden belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu satış bedeli KDV dahil midir? Harç KDV hariç bedel üzerinden mi hesaplanır?

Tapu satış döner sermaye bedeli 2016!

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul satış işlemleri için tapu harcının yanı sıra döner sermaye bedelinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu satış döner sermaye bedeli 2016 ne kadar?

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

Tapu tahsis belgesi enkaz bedeli nedir?

2981 sayılı yasaya tabi tapu tahsis belgeli hak sahipleri için uygulanacak esaslar belediyeden belediyeye değişkenlik gösterebiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi bulunan gecekondu hak sahiplerine verilen enkaz bedeli nedir?

Tapu harcı rayiç bedeli üzerinden ödenir mi?

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinin tamamlanması için tapu harçlarının ödenmesi isteniyor. Tapu harcı hem alıcı hem de satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor. Peki, tapu harcı rayiç bedeli üzerinden ödenir mi?

Tapu satış bedeli rayiç bedelde gösterilir mi?

Tapu satış işlemlerinde alıcı ve satıcının tapu müdürlüğüne müracaat etmesi ve tapu harç ödemelerini yapması gerekiyor. Peki, tapu satış bedeli rayiç bedelde gösterilir mi? Tapu harcının rayiç bedelde gösterilmesi suç mu?

Tapu harcı bedeli 2015!

Bir taşınmaz satın almak istediğinizi ve istediğiniz özellikleri taşıyan bir daire bulduğunuzu düşünelim. Tapudaki işlemlerin tamamlanabilmesi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşta tapu harcı bedeli 2015..

Tapu harç bedeli oranı 2015!

Arsa, arazi, ev ve işyeri satışlarında tapu dairesinde belli oranlarda tapu harcı ödeniyor. Peki, tapu harç bedeli oranı 2015 nedir? Tapu harç bedeli oranı nasıl hesaplanır?

Tapu harç bedeli ödeme işlemleri!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri için tapu müdürlüğünde tapu harcı ödemesi yapılıyor. Tapu harç bedeli, taşınmaz malın satış bedeli üzerinden ödeniyor. İşte tapu harç bedeli ödeme işlemleri..

Tapu harç bedeli ne kadar?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Peki, tapu devir işlemi için ne kadar harç ödenir? Tapu harç bedeli ne kadar?

2005 yılında Galatasaray, Seyrantepe'nin tapusunu alacakmış!

2005 yılında Galatasaray Yönetimi, Seyrantepe'deki 384 dönümlük arazi için 72 trilyon 500 milyar liralık tapu bedeli ödeyecekmiş. Borçlardan kurtulmak isteyen kulüp, araziye 800 milyon dolarlık bir yatırım yapacakmış.

tapu bedeli 2014 Haberi

tapu bedeli 2014

BİR süredir konutlarının gerçek değerini beyan etmeyen ev sahiplerine ceza gönderen Maliye Bakanlığı, şimdi de gayrimenkullerin gerçek değerinin bildirilmesi için harekete geçti. 

Maliye, "Risk almayın, gayrimenkulünüze hak ettiği değeri verin" şeklinde uyarı broşürleri hazırladı. Tapu işlemlerinde gayrimenkulün gerçek değerinin beyan edilmesini isteyen Maliye, "Ayrıca beyanı gereken bir kazancın doğması halinde gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekmektedir. Doğru ve tam ödenmeyen tapu harçları alıcı ile satıcıdan ayrı cezalı olarak tahsil edilmektedir" uyarısını...