04 / 05 / 2024

tapu bedelleri

tapu bedelleri

Tapu müdürlüklerinde gerçekleşen gayrimenkul alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için alıcı ve satıcı tarafından ödenmesi gereken bazı masraflar oluyor. İşte tapu fiyatları 2014 ve döner sermaye ücretleri...

Tapu masrafı nasıl hesaplanır? Tapu devir masrafları nelerdir?

Gayrimenkullerin alım-satım işlemleri gerçekleştirilirken alıcı ve satıcının bazı bedelleri ödemesi gerekiyor. Peki, Tapu masrafı nasıl hesaplanır? Tapu devir masrafları nelerdir? İşte tapu devir masraflarına dair tüm detaylar...

Konya Ilgın Belediyesi'nden tapu kolaylığı!

Ilgın Belediyesi, emlak alım ve satım işlemlerinde Tapu Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan istenen "Emlak Rayiç Bedelleri" işlemlerini yeni bir yazılımla Ilgın Tapu Müdürlüğüne elektronik ortamda sundu.

Tapu döner sermaye bedelleri 2018 belli oldu!

Tapu tapu döner sermaye fiyatları 2018 belli oldu. 2018'de yapılacak tapu satış işleminden 103.50 TL tahsil edilecek..

Tapu masrafları ne kadar tutuyor?

Tapu harç bedelleri, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu masrafları ne kadar tutuyor?

Ataşehir ve Kadıköy Tapu Müdürlüğü'nün kiraları mecliste konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ataşehir Tapu Müdürlüğü ve Kadıköy Tapu Müdürlüğü hizmet binalarının kira bedelleri ve kiralanma usullerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Tapu dairelerinde yeni dönem: Banka çilesine son!

İTO Emlak Müşavirleri Meslek Komitesi’nin girişimleriyle tapu harçları ve döner sermaye bedelleri kısa bir süre önce bazı pilot bölgelerde ATM’lerden para yatırarak ödenebilir hale getirilmişti. Oda’nın önderliğinde başlatılan bu uygulama tüm bölgelere yayıldı

Gaziantep Şahinbey'de tapu tahsis bedelleri iade edilecek!

6745 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında Gecekondu Kanununa geçici madde ilave edildi. Buna göre Gaziantep Şahinbey'de tapu tahsis bedelleri iade edilecek..

2016 yılı tapu harçları ve damga vergisi tarifesi!

2016 yılında uygulanacak tapu ve kadastro harçları ile damga vergilerinin yer aldığı Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 75) ve Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 59) gereğince alınacak harç bedelleri ne kadar?

Tapuda ödenen harç bedelleri 2015!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre tapu alım satım işlemleri için de belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. İşte tapuda ödenen harç bedelleri 2015..

Tapu harç bedelleri 2015!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapuda yapılan bu işlem için belli oranlarda tapu harç bedeli ödeniyor. İşte tapu harç bedelleri 2015...

Kira şerhi tapu harcı 2015!

Gayrimenkullerin kiraya verilmesi halinde, kiracı ve mal sahibi aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalıyor. Peki, kira şerhi tapu harcı 2015 ne kadar? İşte harç bedelleri..

Tapu harçları 2015'ten itibaren kredi kartıyla ödenebilecek!

Tapu dairelerinde kredi kartı dönemi başlıyor. 2015 'ten itibaren harç ve döner sermaye bedelleri kartla ödenebilecek. Altın Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özelmacıklı açıklama yaptı.

Tapu harçları kredi kartıyla ödeniyor mu?

Tapu dairelerinde 2015'te yeni uygulamalar devreye giriyor. Tapu harcı ve döner sermaye bedelleri 2015'ten itibaren kredi kartıyla ödenebilecek...

tapu bedelleri Haberi

tapu bedelleri

Tapu fiyatları 2014!

Tapu müdürlüklerinde gerçekleşen gayrimenkul alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için alıcı ve satıcı tarafından ödenmesi gereken bazı masraflar oluyor: Tapu harcı ve tapu döner sermaye ücretleri.


Tapu ücretleri..

Tapu harcı 2014; 2014 yılında yapılan alım satım işlemlerinde gayrimenkul tapusu için binde 20 oranında harç ödenmesi gerekiyor. Bu oran, gerçekleşen satış bedeli üzerinden hesaplanıyor.


Bu bedeli hem alıcı hem de satıcı ayrı ayrı ödüyor. Örneğin, 100 bin TL'lik bir gayrimenkul için ödenmesi gereken harç bedeli 2 bin TL oluyor. Bu bedeli alıcı ve satıcı ayrı ayrı ödüyor.


Tapu döner sermaye ücreti; Tapu Müdürlüklerince alınacak döner sermaye ücretleri Maliye Bakanlığınca 19.11.2013 tarihli ve 28826 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 430 Sayılı Tebliğde belirlenen Yeniden Değerleme Oranında arttırılmıştır. Bu masraflar kurumdan kuruma farklılık göstermek...