06 / 05 / 2024

tapu bilgi paylaşım bedeli

tapu bilgi paylaşım bedeli

Tapu dairesinde veri paylaşımı paylaşılacak verinin niteliğine göre belirlenen belli bir ücret karşılığında yapılıyor. İşte yeni kanunda açıklanan tapu dairesi veri paylaşımı bedeli 2014 tarifesi..

Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapu intikali konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Bununla birlikte de “Miras kalan tapular nasıl görünür, Adıma tapu kaydı var mı?” sorularının da yanıtı da merak ediliyor. İşte tüm araştırılanlar!

Tapu ve Kadastro Verilerinin Paylaşımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yönetmeliği!

Tapu ve Kadastro Verilerinin Paylaşımı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tapu ve Kadastro Verilerinin Paylaşımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yönetmeliği!

Tapu ve Kadastro Verilerinin Paylaşımı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Mustafa Yeneroğlu'ndan otomatik bilgi paylaşımı uygulaması açıklaması!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, otomatik bilgi paylaşımı uygulaması hakkında bazı açıklamalar yaptı.

Gayrimenkul ve mal varlığı konularında bilgi paylaşımı yapılmayacak!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye'nin karşılıklı vergilendirme hakkında idari anlaşmalar sürecinde olduğunu söyleyerek, "Vatandaşlarımızın gayrimenkul, mal varlıkları gibi konularda bilgi paylaşımı yapılmayacak." dedi

Vergisiz miras paylaşımı bitiyor!

Miras kalan tarım arazilerinin vârislerce ‘resmi olarak’ paylaşımını kolaylaştırmak amacıyla iki yıl önce çıkarılan ve tapu harcı, damga vergisi gibi muafiyetler sağlayan yasal düzenlemenin süresi 15 Mayıs’ta doluyor.

Ortak tapu paylaşımı nasıl yapılır?

Ortak tapuya sahip olan kimselerin, tasarruf işlemi yaparken birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Kimi zaman bir ortak taşınmazın satışını isterken, diğer ortak satılmasını isteyemiyor. Bu durumda ortak tapu paylaşımı nasıl yapılır?

Miras kalan evin paylaşımı nasıl olur?

Mirasçı veya mirasçılar gerekli belgeler ile tapu dairesine müracaat ederek miras kalan taşınmazın adına intikal edilmesini isteyebiliyor. Peki, miras kalan evin paylaşımı nasıl olur?

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi çalışma esasları!

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi yönetmeliği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce üretilen veya arşivlenen verilerin paylaşılmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor. İşte Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi çalışma esasları..

Tapu ve kadastro verilerinin paylaşımı hakkında yönetmelik tam metni!

Tapu ve kadastro verilerinin paylaşımı hakkında yönetmelik 7 Mart 2015 tarihinde 29288 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, verilerin paylaşılmasına ilişkin usul ve esasları düzenliyor...

Miras kalan tarla paylaşımı!

Tarımsal araziler hakkında yapılan yeni düzenlemelere göre; Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, miras kalan tarla paylaşımı nasıl olur?

Aile içinde mal paylaşımı nasıl olur?

Miras hukukunda da yer alan hükümlere uygun olarak veraset ilanı çıktıktan sonra miras paylaşımı yapılabiliyor.Peki,aile içinde mal paylaşımı nasıl olur?Aile içi mal paylaşım oranları nedir?

Vasiyetname yoksa mal paylaşımı nasıl yapılır?

Vasiyetname bir kişinin ölümünden sonra mallarının ne olcağına dair yapılan resmi,yazılı ya da sözlü işleme verilen isimdir.Peki,vasiyetname yoksa mal paylaşımı nasıl yapılır?

tapu bilgi paylaşım bedeli Haberi

tapu bilgi paylaşım bedeli

Tapu dairesi veri paylaşımı bedeli 2014!

Tapu dairesinde veri paylaşımı paylaşılacak verinin niteliğine göre belirlenen belli bir ücret karşılığında yapılıyor. Tapu dairesi veri paylaşımı bedeli 2014, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında yer alıyor.


Tapu bilgi paylaşım bedeli:


VERİ PAYLAŞIMI

Genel Müdürlük ile diğer kurum, kuruluşlar ve belediyeler arasında imzalanan, elektronik ortamda veri paylaşımı ile ilgili protokoller kapsamında kurumlar, kuruluşlar ve belediyeler ile yapılan veri paylaşımlarında;

6.1

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) Üzerinden Verilerin Elektronik Ortamda Çevrim İçi Olarak Verilmesinde;

6.1.1

Tapu sistemindeki her bir sorgulama metodu için,

0,01 TL


6.1.2

Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) üzerinden yapılan her bir parsel sorgulaması için,

0,78 TL


6.2

Kamu Kurum ve Kuruluşları Dışındaki Kurum ve Kuruluşlara, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS)...