13 / 05 / 2024

tapu cezaları

tapu cezaları

Tapu dairesinde verilen hizmetin karşılığında tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Harcın eksik ödenmesi halinde ise ceza uygulanıyor. Peki ne kadar ceza ödenir? İşte tapu harç cezası 2014...

Tapu sahiplerine son çağrı! Bugün ödeme yapmazsanız büyük cezalar kapıda!

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir çağrı yapıldı. Son tarih olarak 31 Mayıs 2023 tarihi verilmişti. Eğer ödeme yapılmazsa işte yapılacaklar!

2020 tapu harcı ne kadar olacak? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2020 için vergi, harç ve cezalar için yeniden değerleme yaptı. Peki 2020 tapu harcı ne kadar olacak? 

Tapu harcı pişmanlık harcı 2020!

Tapuda gerçek satış bedelini beyan etmeyen ancak pişman olan kimseler, bir dilekçe verip pişmanlık harcını ödeyebiliyor. Böylece daha yüklü cezaların kesilmesini engelliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2020 ne kadar?

Tapu harcını yanlış beyan edene ceza!

Ev alım satımlarında tapu harcı ödenmeden devir yapılmıyor. Tapu harçlarının yıl sonuna kadar binde 15 olarak ödenmesi gerekiyor. Yanlış beyan edilen ve eksik ödenen tapu harçları için büyük cezalar kesiliyor.

Tapu harcı pişmanlık harcı 2019!

Tapuda gerçek satış bedelini beyan etmeyen ancak pişman olan kimseler, bir dilekçe vererek pişmanlık harcını ödeyebiliyor. Böylece daha yüklü cezaların kesilmesinin önüne geçiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2019 ne kadar?

Yapı kayıt belgesi ile tapu alınabilir mi?

Yapı kayıt belgesi ile varsa yıkım ve para cezalarından vazgeçiliyor. Ayrıca, su, elektrik ve doğalgaz abonelikleri de bağlanabiliyor. Peki, yapı kayıt belgesi ile tapu alınabilir mi? Yapı kayıt belgesi tapuya nasıl çevrilir?

İmar barışında tapu verilecek mi?

Yapı kayıt belgesi alan kimselerin yapısında varsa yıkım kararından ve para cezalarından vazgeçilecek. Daireye abonelikler bağlanabilecek. Peki, imar barışında tapu verilecek mi? 

Tapu harcı ödemelerine dikkat!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tapu harcı takibinin sürdüğünü, tapu harcının eksik yatırılmasından kaynaklanan vergi cezalarıyla ilgili vatandaşları uyardı.

Tapu harcı pişmanlık zammı 2017!

Düşük beyan nedeniyle tapu harcı cezaları ödemek istemeyen kişiler vergi dairesine pişmanlık zammı ödemek için müracaat edebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2017 ne kadar?

Tapu harcının eksik yatırılması cezası 2015!

Gayrimenkul devrinde tapu harcı, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. Bunu eksik beyan edenlerden belli cezalar kesiliyor. İşte tapu harcının eksik yatırılması cezası 2015...

Tapu çalışanlarının korkulu rüyası 1007'nci madde!

Tapu dairesinde çalışan memurların, yaptıkları hatalı bir işlemden dolayı alacağı para cezalarının çocukları ve torunlarına kadar yansıması sonucunu doğuran kanun maddesi, çalışanların korkulu rüyası oldu.

Lal Akademi Tapu Mevzuatına Giriş eğitimi 19 Ocak’ta Ankara'da!

Gayrimenkul sektörünü bilgilendirmeyi amaçlayan Lal Akademi, “Tapu Mevzuatına Giriş” eğitimini 19 Ocak’ta Ankara’da gerçekleştirecek

Lal Akademi tarafından Tapu Mevzuatına Giriş Eğitimi veriliyor!

Lal Akademi tarafından 19 Ocak 2013 tarihinde Ankara Swissotel'de Tapu Mevzuatına Giriş Eğitimi düzenlenecek...

tapu cezaları Haberi

tapu cezaları

Tapu harç cezası!

Konut, arsa ve işyeri gibi taşınmaz malların satış işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Tapu dairesinde verilen hizmetin karşılığında tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Aksi takdirde işlem tamamlanamıyor.


Bilindiği üzere tapu harcı hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı alınmak üzere binde 20 oranında hesaplanıyor. Söz konusu harçlar gerçek satış bedeli üzerinden gerçekleşiyor.


Gerçekleşen satış bedeli ne kadar yüksek ise ödenmesi gereken harç bedeli de o kadar yüksek oluyor. Örneğin 100 bin TL'lik bir gayrimenkul için ödenecek harç bedeli ile 500 bin TL'lik bir gayrimenkul için ödenecek harç bedeli arasında büyük fark bulunuyor.


Hal böyle olunca, harç bedelini az ödemek için satış bedeli olduğundan düşük gösterilebiliyor. Bu durumun Maliye tarafından tespit edilmesi halinde tapu harç cezası kesiliyor.


Eksik tapu harcı cezası..

Tapu harcı cezası, tapu...