02 / 05 / 2024

Tapu daireleri ziraat

Tapu daireleri ziraat

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile Ziraat Bankası arasında yapılan anlaşma ile tapuya konulacak ipotekler için tapu dairesine gitmeye gerek kalmayacak, işlemler Ziraat Bankası’nda yapılabilecek.

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

Tapu daireleri bayram tatilinde açık mı?

Ev, arsa, arazi gibi taşınmaz mallara ait alım satım işlemleri tapu dairelerinde gerçekleştiriliyor. Tapu dairesinde işi olan vatandaşlar bayram tatilinde tapu müdürlüklerinin açık olup olmadığını merak ediyorlar. Peki, tapu daireleri bayram tatilinde açık mı? İşte yanıtı...

Ziraat Bankası'ndan tapu işlemleri için yeni uygulama!

Ziraat Bankası, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) ile iş birliği yaparak “Tapu Güvenilir Hesap Uygulaması”nı hayata geçirdi. 

Tam kapanmada tapu daireleri açık mı? 

Tam kapanma döneminde tapu işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar tapu dairelerin açık olup olmadığını araştırıyor. Peki, tam kapanmada tapu daireleri açık olacak mı? İşte detaylar...

Tapudan randevu alana 'sokağa çıkma yasağı' yok!

29 Nisan tarihinde başlayacağı açıklanan 17 günlük kısıtlamaya hazırlanıyoruz. Birçok sektör faaliyetlerine ara verirken tapu daireleri ise açık olacak ve konut satışları hız kesmeyecek.

Yabancıya konutta fiyat oyunu: Yeni düzenleme kapıda!

Yabancıların karşılaşması ihtimali yüksek fiyatlandırma için getirilen değerlendirme raporu zorunluluğunda oluşan yüksek fiyat oyununa karşı gayrimenkul değerlendirmeleri artık tapu daireleri tarafından yönlendirilen uzmanlar tarafından yapılacak.

Kooperatif daireleri sahiplerinden alınabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir kooperatif müteahhitle anlaşarak, birkaç bina yaptırmış. Müteahhit kendine ait daireleri sattı. Sattığı kişilerden biri de benim. 22 yıl sonra kooperatif aleyhimize tapu iptali talepli dava açtı. Böyle bir davada dairelerimiz elimizden alınır mı?' sorusunu yanıtladı.

Tapu daireleri Ziraat Bankası ile entegre oldu!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile Ziraat Bankası arasında yapılan anlaşma ile tapuya konulacak ipotekler için tapu dairesine gitmeye gerek kalmayacak, işlemler Ziraat Bankası’nda yapılabilecek.

Tapu daireleri kapanıyor mu?

Yeni Söz Gazetesi köşe yazarı olan Yunus Eksi bugünkü yazısında tapu daireleri hakkında açıklamalarda bulundu. Eksi, yabancıya gayrimenkul satışında engeller kalktığını açıkladı.

Vergi daireleri ve bankalarda yapılandırma mesaisi!

Yapılandırma ödemeleri kapsamında vergi daireleri saat 24.00'e, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Finansbank, Türkiye Ekonomi Bankası ve Akbank da saat 21.00'e kadar tahsilat kabul edecek

Tapu daireleri 28 bin 100 gayrimenkulü bloke etti!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finansal kaynaklarına yönelik kapsamlı mücadele devam ediyor. Yasa dışı yollardan büyük arazileri zimmetine geçiren örgütün can havliyle bunları elinden çıkarmaya çalıştığı tespit edildi.

OHAL kapsamında el konulan gayrimenkuller devlete geçecek!

FETÖ’nün şantaj ve himmetle elde ettiği mal varlıklarının envanteri çıkarıldı. Tapu daireleri ve bankalara yazı yazıldı. Bakan Ağbal, “Bu yolla ele geçen malar devletin olacak” dedi.

Tapu daireleri ziraat Haberi

Tapu daireleri ziraat

Tapu Dairelerinde büyük bir revizyon adımı hayata geçirildi. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile Ziraat Bankası arasında yapılan anlaşmayla artık tapuya konulacak ipotekler için tapu dairesine gitmeye gerek kalmayacak, işlemler Ziraat Bankası’nda tamamlanacak.


Tapularda Büyük Devrim


Bu büyük adımın tapu dairelerinin yükünü önemli ölçüde hafifleteceğini ve gerçek bir otomasyon sisteminin uygulanmaya başlandığını belirten TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun şunları söyledi: “Bugüne kadar yapılan uygulamalarda, tapu dairesinde işlemler başlatılıyor, ödeme yapıldıktan sonra ipotek tesisi için tekrar Tapu Dairesine gidiliyordu. Taraflar açısından uzun süren muamele süreci Tapu Daireleri için de bekleyen işlemler açısından büyük zorluk oluşturuyordu. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Ziraat Bankası arasında yapılan anlaşmayla tapuya dair ipotek işlemleri bundan böyle Ziraat Bankası Şubelerinde gerçekleştirilecek. Elektronik ortamda banka tarafından aktarılan bilgilerin...