17 / 05 / 2024

tapu dairesinde istenenler

tapu dairesinde istenenler

Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için ise tarafların gerekli belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı hangi belgeleri temin etmek zorunda?

Tapu dairesinde rüşvet operasyonu: 37 şüpheliye gözaltı!

İstanbul’da tapu dairesinde rüşvete ilişkin başlatılan soruşturmada, 3 şehirde operasyon gerçekleştirildi. Baskında, aralarında tapu müdürünün de bulunduğu 11’i kamu görevlisi 37 şüpheli gözaltına alındı.

Tapu dairesinde kredi kartı geçiyor mu 2018?

Tapu dairesinde yapılacan gayrimenkul alım satım işlemi için çıkan tapu harcı kart ile ödenir mi? Tapu dairesinde kredi kartı geçiyor mu 2018?

Tapu randevu alma saatleri!

Tapu dairesinde gerçekleşecek işlemler için önceden tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Peki, tapu randevusu nasıl yapılır? İşte tapu randevu alma saatleri..

10 soruda tapu devir süreci!

Gayrimenkul tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Bu süreçte alıcı ve satıcının dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. İşte 10 soruda tapu devir süreci..

Tapu döner sermaye ücreti 2017!

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için tapu döner sermaye bedeli de ödeniyor. Peki, tapu döner sermaye ücreti 2017 ne kadar? Tapu döner sermaye ücreti 2017 nasıl hesaplanır?

Tapu masrafı ne kadar 2017?

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için alıcı ile satıcı tarafından belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu masrafı ne kadar 2017?

Tapu harcı indirimi ne zaman?

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için alıcı ve satıcı tarafından ödenen tapu harcında belli süreliğine, belli oranlarda indirim yapıldı. Peki, tapu harcı indirimi ne zaman son?

15 soruda tapu harcı!

Gayrimenkullerin devir işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki tapu harcı ne kadar, nereye ödenir, kim öder? İşte 15 soruda tapu harcı..

Tapu harçları düştü, satışlar artacak!

Tapu harçlarında beklenen indirim bugün yayınlandı. Yeni düzenlemeye göre, tapu dairesinde satış işlemi sırasında beyan edilen değer üzerinden “binde 20” nispetinde alınan tapu harcı, “binde 15” olarak yeninden belirlendi.

Arazi tapu harcı 2017!

Tapu dairesinde taşınmazın cinsi ne olursa olsun, gerçekleşen tapu satış işlemi için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bir arazinin satılması durumunda ne kadar harç ödemesi yapılır?

Arsa tapu harcı 2017!

Arsa tapu alım satım işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Peki, arsa tapu harcı 2017 ne kadar?

İşyeri tapu harcı 2017!

İşyeri alım satım işlemleri, ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. Bu işlem için satış bedeli üzerinden tapu harcı ödeniyor. İşte işyeri tapu harcı 2017 oranları..

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi 2017!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi taşınmazlarının tapu dairesinde devredilmesi halinde tapuda binde 20 oranında harç ödemesi yapılıyor. Bu bedel, satış bedeli üzerinden ödeniyor.

tapu dairesinde istenenler Haberi

tapu dairesinde istenenler

Tapu dairesinde istenen evraklar!

Tapu dairesinde başta gayrimenkul alım satım işlemi olmak üzere, gayrimenkullerin tapu kaydı ile ilgili birçok işlem yapılıyor. Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için ise tarafların gerekli belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor.


Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı hangi belgeleri temin etmek zorunda? 


Tapu dairesinde gerekli belgeler:

1. Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.)

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

2. Alıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- 2 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- T.C....