19 / 05 / 2024

tapu dairesinde ödenen vergiler

tapu dairesinde ödenen vergiler

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım gibi işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılan bu işlemler için belli harç ve vergiler ödeniyor. İşte tapuda ödenen vergiler..

Tapu döner sermaye harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tapu döner sermaye harcı 2022 ücreti!

Tapu dairesinde gerçekleştirilen gayrimenkul alım satım işlemleri için ödenen masraflar arasında döner sermaye bedeli de yer alıyor. Peki, tapu döner sermaye harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tapu döner sermaye harcı 2022 ücreti...

Tapu dairesinde rüşvet operasyonu: 37 şüpheliye gözaltı!

İstanbul’da tapu dairesinde rüşvete ilişkin başlatılan soruşturmada, 3 şehirde operasyon gerçekleştirildi. Baskında, aralarında tapu müdürünün de bulunduğu 11’i kamu görevlisi 37 şüpheli gözaltına alındı.

Tapu satış döner sermaye harcı 2021!

Tapu dairesinde yapılan işlemler için ödenen masraflar arasında döner sermaye bedeli de yer alıyor. Peki, tapu satış döner sermaye harcı 2021'de ne kadar oldu? İşte tapu satış döner sermaye harcı 2021...

Tapu satış döner sermaye harcı 2020!

Tapu dairesinde yapılan işlemler için ödenen masraflar arasında döner sermaye bedeli de yer alıyor. Peki, tapu satış döner sermaye harcı 2020'de ne kadar oldu? İşte tapu satış döner sermaye harcı 2020...

Tapu satış döner sermaye harcı 2019!

Tapu dairesinde gerçekleşen işlemler için ödenen masraflar arasında döner sermaye bedeli de bulunuyor. Peki, tapu satış döner sermaye harcı 2019 ne kadar oldu?

Tapu dairesinde kredi kartı geçiyor mu 2018?

Tapu dairesinde yapılacan gayrimenkul alım satım işlemi için çıkan tapu harcı kart ile ödenir mi? Tapu dairesinde kredi kartı geçiyor mu 2018?

Tapu satış döner sermaye harcı 2018!

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için ödenen masraflar arasında tapu satış döner sermaye harcı da bulunuyor. Peki, tapu satış döner sermaye harcı 2018 ne kadar oldu?

Tapu harcı indirimi ne zaman?

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için alıcı ve satıcı tarafından ödenen tapu harcında belli süreliğine, belli oranlarda indirim yapıldı. Peki, tapu harcı indirimi ne zaman son?

Tapu harcı ödenen bankalar!

Bir gayrimenkul alım satım işlemi için ödenecek tapu harcı "binde 20" üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcı nereye ödenir? İşte tapu harcı ödenen bankalar...

İşyeri tapu harcı 2017!

İşyeri alım satım işlemleri, ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. Bu işlem için satış bedeli üzerinden tapu harcı ödeniyor. İşte işyeri tapu harcı 2017 oranları..

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi 2017!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi taşınmazlarının tapu dairesinde devredilmesi halinde tapuda binde 20 oranında harç ödemesi yapılıyor. Bu bedel, satış bedeli üzerinden ödeniyor.

Tapu döner sermaye harcı 2017!

Tapu dairesinde gerçekleşen işlemler için ödenen masraflar arasında döner sermaye bedeli de yer alıyor. Bu bedeller her sene yeniden belirleniyor. İşte tapu döner sermaye harcı 2017..

Tapu dairesi çalışma saatleri 2017!

Gayrimenkul tapuları ile ilgili alım-satım işlemi başta olmak üzere tüm işlemler tapu dairesinde yapılıyor. İşte tapu dairesi çalışma saatleri 2017..

tapu dairesinde ödenen vergiler Haberi

tapu dairesinde ödenen vergiler

Tapuda ödenen vergiler!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım gibi işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılan bu işlemler için belli harç ve vergiler ödeniyor.


Peki, alıcı ve satıcılar ne kadar harç öder? Hangi vergileri ödemek ile mükellef olur?


1. Tapu harcı

Tapu harcı, taşınmaz malın satış bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. Bu bedeli alıcı ve satıcı ayrı ayrı ödüyor. Buna göre toplamda binde 40 oranında harç ödemesi yapılmış oluyor. 


Ancak uygulamada bu bedelin hepsi alıcı tarafından da ödenebiliyor. Bu durum, tarafların aralarında yaptığı anlaşmaya göre değişkenlik gösterebiliyor.


2. Tapu döner sermaye bedeli

Tapuda yapılan satış için ödenecek masraflar arasında tapu döner sermaye bedeli de yer alıyor. Bu bedel 2015 yılı için 82,50 TL olarak tahsil ediliyor. Bu bedeli yalnız alıcı...