02 / 05 / 2024

tapu değerinin öğrenilmesi

tapu değerinin öğrenilmesi

Gayrimenkullerin rayiç bedelin belirlenmesinde semt, ilçe mahalle, manzara, ulaşım, sokak gibi unsurlar göz önünde bulunduruluyor. Peki, bir taşınmazın tapu değeri nereden öğrenilir?

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman satış bedeli olduğundan az gösteriliyor. Peki, tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Panora AVM 2021'de 62.5 milyon TL kira geliri elde etti!

Panora AVM'nin yıllık kira değeri 51 milyon 985 bin TL + KDV olarak belirlendi. AVM'nin kira tahsilatı belirtilen ekspertiz değerinin yaklaşık yüzde 20 üzerinde, 62 milyon 502 bin TL tutarında gerçekleşmiştir.

Akfen GYO'nun 2021'deki kira bedeli ekspertiz değerinin yüzde 111'i kadar oldu!

Akfen GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedeli, 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının yüzde 88'i kadar gerçekleşirken, 2021 yılında alınan kira bedeli ise kira ekspertiz değerinin yüzde 111'i oranında gerçekleşti. 

Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin değerinde rekor artış!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi yönetimi fabrikaların değerinin çok altında satıldığını öne sürerek başlattığı hukuki mücadeleyi kazandı. Süreç sonucunda OSB'de bulunan arsaların değeri yüzde 100'den fazla arttı. 

Akmerkez GYO 466 adet bağımsız bölüm kira değerleme raporu!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ter Ra Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından 25 Haziran 2021 tarihinde teslim edilen 466 adet bağımsız bölümün Türk Lirası cinsinden aylık pazar kira değerinin tespit edilmesine ilişkin hazırlanan Akmerkez GYO A.Ş.'ye ait kira değerleme rapor

Akmerkez GYO sinema alanı kira değerleme raporu yayınlandı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ter Ra Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından 25 Haziran 2021 tarihinde teslim edilen 7 adet bağımsız bölümün Türk Lirası cinsinden aylık pazar kira değerinin tespit edilmesine ilişkin hazırlanan Akmerkez GYO A.Ş.'ye ait kira değerleme raporu

Millet bahçelerinin yatırım değeri 16 milyar TL'ye ulaşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, toplam millet bahçesi rakamının 2021 sonu itibarıyla 278'e ulaşacağına dikkat çekti, yatırım değerinin de 16 milyar Türk Lirasına ulaşacağını duyurdu.

Kepez Belediyesi'nde tapu işlemleri kolaylaştırıldı!

Antalya Kepez Belediyesi ve Kepez Tapu Müdürlüğü arasında, Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınmasıyla ilgili protokole imza attı.

Tapuda rayiç değer ve gerçek rayiç bedel arasındaki fark ortadan kalkıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, gayrimenkulün gerçek değerinin hesaplanması için başlattığı çalışmayı bitirdi. Uygulama ile rayiç değer ve gerçek rayiç bedel arasındaki fark ortadan kalkacak. Tapu Genel Müdürü Zeki Adlı, “Sistem çalışır vaziyette istendiği an uygulamaya alabiliriz” dedi.

Gayrimenkulün satış değeri vergiyi nasıl etkiler?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Karabıyık bugünkü yazısında Gayrimenkulün satış değerinin vergiyi nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte Karabıyık'ın o yazısı...

İzmir'de başkasına ait arsayı 10 saatte 25 kişiye sattı!

İzmir'de kimliği belirlenemeyen şahıs, başkasına ait arsayı değerinin altında  bedelle 10 saatte 25 kişiye sattı. Şahıs söz konusu arsa için 20 ile 90 bin TL arasında kaparo aldı.

tapu değerinin öğrenilmesi Haberi

tapu değerinin öğrenilmesi

Tapu değeri nereden öğrenilir?

Bir taşınmazın değerini, birçok faktör etkiliyor. Gayrimenkullerin rayiç bedelin belirlenmesinde semt, ilçe mahalle, manzara, ulaşım, sokak gibi unsurlar göz önünde bulunduruluyor. Ayrıca semtteki konutun konumu da önemli rayiç unsuru oluyor.


Konutun şehir merkezinde veya merkez dışında bulunması rayiç bedeli belirleyen en önemli faktörler arasında yer alıyor. 


Ayrıca taşınmazın bulunduğu yere ek olarak; Alışveriş merkezleri, dükkanlar, eğlence merkezleri ve önemli konut projeleri; Eğitim merkezleri; Merkezi lokasyon; Sosyo – ekonomik durum gibi etkenler de rayiç bedeli etkileyen unsurlar arasında bulunuyor. 


Tapu değerleri bedel tespitleri, gayrimenkulün türüne göre defterdarlıklar veya mal müdürlükleri tarafından yapılıyor. 


Belirlenen bu bedel doğrultusunda ise, gayrimenkul satışları yapılıyor. Peki, tapu değeri nereden öğrenilir?


Tapu değeri nereden öğrenilir?

Konut rayiç bedeli belgesini için konutun bağlı olduğu belediyeye gitmek yeterli oluyor.


Ada ve parselden...