27 / 07 / 2024

tapu fiyat

tapu fiyat

Tapu dairelerinde yapılan tapu devir işlemlerinin tamamlanabilmesi için yapılan gayrimenkul satış rakamı üzerinden hesaplanan tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcı nasıl hesaplanıyor? İşte tapu işlemleri fiyatları...

e-Devlet'ten onaylayamayan tapu sahiplerine kötü haber! 100 bin lira cezası var

Fahiş konut ve araba fiyat artışlarının önüne geçilmesi amacıyla hayata geçirilen yeni karar 1 Kasım'da yürürlüğe girecek. Bu durumda E-Devlet veya Web Tapu'da kimlik doğrulaması dönemine geçiliyor.

Berr Levels Villaları'nda hemen tapu fırsatı!

Berr Yatırım tarafından hayat geçirilen Berr Levels Villaları Aydın ili, Kuşadası Güzelçamlı'da hemen tapu fırsatıyla satışta. Peki Berr Levels Villaları'nın fiyatları ne kadar? İşte Berr Levels Villaları fiyat listesi.

Yeni yılda tapu masrafları cep yakacak! Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda iğneden ipliğe her şeyin fiyatı artarken, tapu masrafları ve emlak vergisi de arttı. Kimi  işlemlerde 2, kimisinde ise 4 kat daha yüksek ücret ödenecek.

Yabancıya konutta fiyat oyunu: Yeni düzenleme kapıda!

Yabancıların karşılaşması ihtimali yüksek fiyatlandırma için getirilen değerlendirme raporu zorunluluğunda oluşan yüksek fiyat oyununa karşı gayrimenkul değerlendirmeleri artık tapu daireleri tarafından yönlendirilen uzmanlar tarafından yapılacak.

NG Residence güncel fiyat listesi Kasım 2019!

Güneşli'de Basın Ekspres'te hayata geçirilen NG Residence projesinde 306 adet daire yer alıyor. Tapu tesliminin hemen yapıldığı projede fiyatlar 965 bin TL'den başlıyor. İşte NG Residence güncel fiyat listesi Kasım 2019...

Tapu harcı gerçek değer üzerinden alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, tapu harçlarına yönelik düzenlemeyle ilgili olarak, "Burada hakkaniyet olması adına gerçekten satış fiyatı neyse bu değere ilişkin tapu harcının da o değer üzerinden alınmasına ilişkin bir düzenlemedir." diye konuşrtu.

Tapu.com 100 milyon TL’lik satış hacmini geçti!

Gayrimenkul fiyatını şeffaf ve rekabetçi bir ortamda, satıcının değil alıcıların belirlediği gayrimenkul sitesi tapu.com, 100 milyon TL’lik satış hacmini geçti..

Nef Çekmeköy fiyat listesi!

Nef Çekmeköy Evleri için yüzde 1 peşinat fırsatı sunuluyor. Tapu teslimleri 2020 yılında yapılacak olan Nef Çekmeköy projesinde fiyat listesi 279 bin TL'den başlıyor...

Tapu.com 5 araziyi görücüye çıkarıyor!

Tapu.com Bilecik, Isparta, Artvin, Samsun ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki arazilerini satışa çıkarıyor. Sistemde fiyat açık artırma yoluyla belirleniyor.

216 Butik Plus'ta teslime özel tek fiyat kampanyası!

Teslime özel tek fiyat kampanyasıyla 216 Butik Plus’tan ev almak isteyenler, hemen tapu ve hemen teslim fırsatından yararlanabiliyor. Projede B blok 31 Ekim'de, A blok ise 31 Aralık'ta teslim ediliyor.

Tapu.com'da arsa fiyatları 4.750 TL'den başlıyor!

Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com’da, iphone fiyatına alınabilen yatırımlık arazi fırsatları var!

Ankara'daki 20 gayrimenkulün fiyatını alıcı belirleyecek!

Emlak ve gayrimenkul pazarında dengeleri değiştiren tapu.com; Ankara’da 20 adet gayrimenkulü daha portföyüne aldı. Resmi değerleme raporuna sahip gayrimenkullerin fiyatını, düzenlenen online açık artırma sayesinde satıcılar değil alıcılar belirleyecek.

Dumankaya Horizon güncel fiyat listesi!

Hemen tapu teslimlerinin yapıldığı Dumankaya Horizon güncel fiyat listesi kapsamında dairelerin fiyatları 512 bin 600 TL'den başlangıç gösteriyor.

tapu fiyat Haberi

tapu fiyat

Tapu işlemleri fiyatları!

Tapu alım satım işleri, tapu müdürlüklerinde yapılıyor. İşlemin tamamlanabilmesi için müdürlük tarafından belirlenen bankaya, tapu harcının yatırılması gerekiyor. Peki söz konusu tapu işlemleri fiyatları nasıl hesaplanıyor, neye göre belirleniyor?


Tapu işlemi fiyatı, her yıl mevzuatta belirlenen tapu harç oranları ile hesaplanıyor. 2013 yılı mevzuatına göre tapu harç oranları binde 20 olarak belirlendi. Bu oran üzerinden hesaplanan tapu işlem fiyatı, hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı talep ediliyor.


Tapu harcı oranı, yapılan satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. Örneğin, 400 bin TL'lik gayrimenkul için 8 bin TL tapu harcı yatırılması gerekirken; 100 bin TL'lik gayrimenkul için ise 2 bin TL tapu harcı ödeniyor.


Tapu harcı ödeme süresi

Tapu işlemlerinin yapılabilmesi için tapu harcının müdürlük tarafından gönderilen mesajda belirtilen randevu saatinden önce ödenmesi gerekiyor....